Ikke vanlige krydder, her er 5 fordeler med korianderblader for kroppen: bruk, bivirkninger, interaksjoner |

Korianderfrø kan ofte ha blitt brukt som krydder i matlaging. Du finner det i supper, stekt kylling, til utenlandsk mat som karriretter og salater. Men har du noen gang behandlet eller konsumert bladene? Undersøk en kalibrering, korianderblader har en rekke helsemessige fordeler.

Korianderblader er et av de sunneste matlagingskrydder med det mest varierte næringsinnholdet. Blader som fortsatt er relatert til selleri kan gi kroppen din en liten mengde karbohydrater, mineraler og aktive forbindelser med ulike bruksområder. Så, hva er fordelene som kan oppnås fra korianderblader?

Helsefordeler med korianderblader

Kilde: Flickr

Mange studier har blitt utført for å bestemme fordelene med korianderblader for kroppen. De fleste av disse studiene har nettopp blitt gjort i laboratoriet og brukt på dyr. Resultatene er imidlertid ganske lovende for mennesker.

Her er fordelene du kan få fra dette ene krydderet.

1. Senker risikoen for hjertesykdom

Risikoen for hjertesykdom kan øke hvis det er en blodpropp i blodårene dine. Den gode nyheten, en studie i tidsskriftet Aktuelle kardiologianmeldelser nevner at koriander kan redusere risikoen.

Når det ble observert i laboratoriet, var korianderbladekstrakt i stand til å hemme dannelsen av blodpropp i reagensrør. Hvis karene er fri for blodpropp, vil blodstrømmen være jevn slik at risikoen for hjertesykdom reduseres.

Fordelene med korianderblader er enda større når de kombineres med frøene. Grunnen til at korianderfrøekstrakt kan senke blodtrykket. Dette krydderet utløser også frigjøring av vann og salt gjennom urinen slik at blodtrykket blir normalt.

2. Senke blodsukkeret

Korianderblader og frø er også gunstige for de som må kontrollere blodsukkeret godt. Dette er fordi de aktive stoffene i korianderblader og frø øker aktiviteten til enzymet glykogensyntase, glykogenfosforylase og glukoneogene enzymer.

Disse enzymene fungerer for å stimulere frigjøringen av overflødig sukker fra blodet. Sukker lagres deretter i leverceller og muskelvev som energireserver. Som et resultat faller blodsukkeret til et mer kontrollert nivå.

I dyrestudier var bruken av korianderbladekstrakt for å senke blodsukkeret ikke mindre effektiv enn effekten av diabetesmedisiner. Imidlertid må potensialet for mennesker fortsatt studeres videre.

3. Lindrer smerte og migrene

Korianderblader har lenge vært brukt som et naturlig middel mot hodepine, allergisymptomer og brannskader. Tilsynelatende er dette fordi korianderblader kan lindre smerter og betennelser i kroppen.

Dette er hva en studie i International Journal of Biomedical Science 2015. I den studien viste injeksjoner av korianderbladekstrakt i en viss dose seg effektive for å lindre smerte hos forsøksrotter.

Andre forskere prøvde deretter å se fordelene med korianderblader for å lindre migrene. De ba deltakerne drikke 15 ml korianderjuice kombinert med migrenemedisiner i en måned. Som et resultat har frekvensen, alvorlighetsgraden og varigheten av migrene en tendens til å avta.

4. Hjelper med å bekjempe bakterie- og soppinfeksjoner

En annen fordel med koriander er at den bekjemper bakterielle og soppinfeksjoner. En av de tidligere studiene viste at virkestoffet fra korianderblader kan drepe bakterier Salmonella enterica . Disse bakteriene er det som gjør deg dårlig i magen når du har matforgiftning.

Når det kombineres med korianderfrøekstrakt, kan korianderblader til og med bekjempe bakterier S. typhi årsaken til tyfoidfeber og bakterier som utløser urinveisinfeksjoner. Når de behandles til eteriske oljer, er det også bevist at korianderblader forhindrer soppinfeksjoner Candida albicans .

Det meste av denne forskningen har imidlertid kun blitt gjort i laboratoriet med reagensrør. Ytterligere forskning på mennesker må fortsatt gjøres for å bevise fordelene.

5. Reduserer risikoen for kreft

Flere forskere i Tyrkia gjennomgikk i 2019 fordelene med korianderblader for å hemme utviklingen av prostatakreft. Som et resultat kan den aktive forbindelsen i korianderblader redusere aktiviteten til visse gener i kreftceller.

Å gi korianderbladekstrakt gjør prostatakreftceller mindre aggressive. Det vil si at cellene ikke lenger sprer seg raskt og viser ingen tegn til å samle seg i stort tumorvev.

En annen prøverørsstudie fant også at ekstrakter av røtter, stilker og korianderblader kunne hemme veksten av brystkreftceller. Dette krydderekstraktet forhindrer kreft ved å beskytte cellene mot skader fra frie radikaler.

Ikke bare får retter til å smake mer deilig, korianderblader gir også helsemessige fordeler. Du kan til og med enkelt få disse fordelene, ganske enkelt ved å tilsette korianderblader når du tilbereder daglige retter.

Men husk at koriander kan forårsake allergi hos noen mennesker. Ikke bruk korianderblader i overkant og slutt å bruke det hvis munnen og tungen føles ubehagelig.