Høydeforbedrende medisiner, kan det virkelig gjøre høyden?

Ikke bare å være tynn, mange ønsker også å bli høyere. Akkurat som innsats for å gå ned i vekt, vil folk som ønsker å øke høyden også gjøre forskjellige måter som å trene kraftig og ta høydeforbedrende medisiner. Nå for tiden er det flere og flere høydeforbedrende legemidler, men er det sant at høydeforbedrende legemidler kan få deg til å vokse høyere?

Når oppstår topphøydevekst?

Faktisk vil alle oppleve en periode med veldig rask vekst i høyden og deretter stoppe for alltid. Denne raske veksten skjer når et barn nærmer seg puberteten, som er 9 år for jenter og 11 år for gutter. Høydeøkningen som skjer på den tiden kan nå 20 % av den totale høyden i voksen alder.

Denne vekstspurten vil skje rundt 24 til 36 måneder, avhengig av hvert barn. Etter det vil barnets vekstgraf avta og stoppe på et tidspunkt. Vekstperioden vil stoppe helt, i gjennomsnitt forekommer den hos kvinner når han er 18 år gammel, og 20 år hos menn.

Når du er ved slutten av veksten, vil epifysen – som er helt i enden av beinet – som normalt øker under veksten, slutte å vokse umiddelbart.

Legemidler for å øke høyden, er de effektive?

Det er mange produsenter som lager høydeforbedrende medisiner og hevder at produktene deres kan være vellykkede og effektive for å heve kroppen. Imidlertid har nesten alle disse stoffene vanligvis ikke vitenskapelige bevis som viser at disse stoffene kan øke høyden eller øke en persons høyde.

Til og med Food and Drug Administration, uttalte Amerika at de ikke bekreftet og regulerte relaterte høydeforbedrende medisiner. Dette betyr at disse legemidlene ikke er registrert hos FDA og kan forårsake bivirkninger som kan sette helsen i fare. Ulike legemiddelprodukter som øker høyden oppgir at de inneholder veksthormoner som kan gjøre en person høyere enn før. Faktisk, til nå må bruk av veksthormon godkjennes av en lege.

Angående veksthormon som kan øke høyden

Hos barn og ungdom produseres veksthormon av hypofysen og er ansvarlig for vekstprosesser, sukker- og fettmetabolisme, opprettholdelse av normal leverfunksjon og regulering av kroppssammensetning. I noen tilfeller anbefales bruk av veksthormon av lege.

Veksthormon gis vanligvis ved injeksjon og de som får dette hormonet er barn som har vekst og stoffskifteproblemer som Turners syndrom som er en genetisk sykdom, Prader-Willi syndrom, kroniske nyrefunksjonsforstyrrelser, veksthormon virker ikke i barnets kropp , og barn som ble født for tidlig.

Når det gjelder voksne, er bruken også ganske strengt regulert, som bare kan gis til personer som har kort tarm syndrom nemlig tarmens manglende evne til å absorbere næringsstoffer som kommer inn og en reduksjon i muskelmasse som ofte oppstår hos personer med hiv/aids. Til nå har administrering av veksthormon vært godkjent av lege og kun gitt ved injeksjon. Faktisk er det ingen regel som sier at veksthormon kan pakkes i pille- eller medikamentform.

Bivirkninger av veksthormon

Hos personer som har normal vekst, vil det å ta høydeforbedrende medisiner som antas å inneholde veksthormon, selvfølgelig gi bivirkninger som ikke er bra for helsen. I utgangspunktet kan veksthormon gjøre aldringsprosessen raskere, derfor kan feil bruk forårsake for tidlig aldring.

Ikke bare det, risikoen for å bruke veksthormon upassende vil også forårsake følgende:

  • Smerter i muskler, ledd og nerver
  • Opplever hevelse i flere deler av kroppen (ødem)
  • Opplever karpaltunnelsyndrom, som er et syndrom som forårsaker smerte og tap av følelse i hånden på grunn av trykk på håndens nervesystem.
  • Øk kolesterolnivået i blodet
  • Gjør noen deler av huden følelsesløs
  • I fare for gynekomasti (voksende bryster) hos menn