Valg av forstoppelsesmedisiner (vanskelig å avføre) som er trygge for barn

Et av problemene som babyer og barn ofte opplever er fordøyelsesproblemer som forstoppelse (vansker med avføring). Ikke sjelden gjør dette faktisk foreldre så bekymret. Så, hva kan foreldre gjøre for å overvinne og forhindre fordøyelsessykdommer hos disse barna? Er det greit å gi avføringsmidler til barn for å behandle forstoppelse?

Kan barn få avføringsmidler for å behandle forstoppelse?

En av de enkleste og vanligste måtene å håndtere vanskelige avføringer på er å bruke avføringsmidler, også for barn. Selv om det vanligvis brukes av voksne, kan faktisk små barn også ta avføringsmidler.

Forstoppelsesmedisiner for barn deles vanligvis i to basert på hvordan de virker. For det første vil stoffet myke opp avføringen for å gjøre det lettere å passere. For det andre stimulerer stoffet avføring slik at avføring lettere kan passere.

Men før du gir avføringsmidler til barnet ditt, sørg for at du har konsultert med barnelegen din. Dette gjør at foreldre får riktig medisin og ikke medfører høy risiko for bivirkninger på den lille.

Avføringsmidler for å behandle forstoppelse hos barn

Det finnes flere typer avføringsmidler som er trygge og som vanligvis gis til barn. Mer spesifikt inkluderer legemidler som leger vanligvis foreskriver for å behandle forstoppelse hos barn:

Decusate (coloxyl)

For det første avføringsmidler som virker for å myke opp avføringens tekstur, for eksempel docusate (Coloxyl), laktulose (Laevolac) og mineralolje.

Docusate er en kapsel eller tablett medikament. Dette stoffet gis hvis forstoppelsen som barnet opplever ikke er for alvorlig. I mellomtiden er laktulose vanligvis en væske. Foreldre kan gi det ved å blande det i juice eller barnedrikker.

I svært sjeldne tilfeller kan dette stoffet forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast og magekramper.

Sennoside B (senokot)

Dette er avføringsmidler som stimulerer et barns avføring, også kjent som sentralstimulerende midler.

Legemidler som tilhører klassen sentralstimulerende stoffer er laget av sennaplanten. Barn under 6 år har ikke lov til å ta dette stoffet sennoside B, med mindre legen gir grønt lys.

Bivirkninger som kan oppstå hos barn inkluderer diaré og magesmerter eller kramper. Babyens urin vil også være rød. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg fordi fargen vil gå tilbake til det normale etter at stoffet er stoppet.

Laktulose (laevolac)

Akkurat som docusate, tilhører laktulose klassen av avføringsmyknere. I følge National Health Service skal dette legemidlet ikke gis til barn under 14 år, med mindre en lege foreskriver det.

Forstoppelsesmedisin for barn er tilgjengelig i form av en sirup som smaker søtt. Bivirkningen av dette stoffet er konstant sløsing med vann alias diaré.

Hvert barn reagerer forskjellig etter behandling. Dette kan påvirkes av alvorlighetsgraden av tilstanden og årsaken.

Derfor er det noen ganger nødvendig med hjelp fra en lege for å overvinne forstoppelsen som føles av barnet. Under behandlingen, følg legens regler og instruksjoner, spesielt ved bruk av forstoppelsesmedisiner til barn.

En annen måte å håndtere forstoppelse hos barn bortsett fra avføringsmidler

Som forelder vil du sannsynligvis prøve ditt beste for ikke å gi barnet medisiner. Å gi avføringsmidler for barns vanskelige avføring kan være det siste alternativet som er tatt som løsning.

Den gode nyheten er at forstoppelse ofte er forårsaket av et usunt kosthold og en usunn livsstil. Det vil si at foreldre sikkert kan forhindre at dette skjer ved å implementere et sunt kosthold og livsstil hos barn.

I tillegg til å gi avføringsmidler, er en måte å overvinne vanskelige avføringer hos barn å sørge for at barnet får i seg nok væske, som er 6-8 glass mineralvann per dag. Dette beløpet inkluderer også formel eller morsmelk.

Du kan også gi melk som er spesielt utviklet for å støtte den lilles fordøyelseshelse, for eksempel barnemelk med høy fiber. Fiberrik barnemelk kan bidra til å dekke den lilles daglige fiberbehov, samt forebygge og behandle forstoppelse.

Det er flere andre ting du kan gjøre for å få barnets avføring til å gå jevnt, inkludert:

1. Overvåk matinntaket

Den beste måten å behandle forstoppelse hos barn uten å ta medisiner er å tilpasse kostholdet etter barnets ernæring. Foreldre må også velge riktig mat for å lindre symptomer på forstoppelse.

Du kan legge til epler og pærer i ditt daglige kosthold. Begge disse fruktene inneholder sorbitol, som er et sukker som fungerer som en forstoppelsesmedisin for barn.

I tillegg inneholder denne frukten også pektinfiber og aktinidain-enzymer som kan myke opp barnas avføring samtidig som de stimulerer til raskere avføring.

I tillegg til å bli spist direkte, kan barna også nyte frukten i form av juice. Slik at den totale fiberen er mye mer, trenger ikke skallet på frukten å skrelles. Pass imidlertid på at frukten er grundig vasket.

Bli vant til at barn spiser grønnsaker og frukt, spesielt for barn som allerede kan spise fast føde som erstatning for forstoppelsesmedisiner.

Du kan også legge til grønnsaker som brokkoli og erter for å øke fiberinntaket.

Balanser hvordan du skal håndtere forstoppelse hos dette barnet ved å drikke mer vann slik at kostfiber maksimeres i å myke opp avføringen.

2. Unngå matvarer som utløser forstoppelse

Den neste måten å håndtere forstoppelse uten medisiner på er å unngå visse typer barnemat.

Denne metoden er svært effektiv for å lindre og forebygge forstoppelse hos barn som har allergier, intoleranser, Crohns sykdom eller cøliaki.

Følgende er en liste over matvarer som generelt unngås, inkludert:

  • Matvarer som er melkebaserte eller inneholder laktose, for eksempel pakket melk, kaker, sjokolade, ost eller iskrem.
  • Matvarer som inneholder gluten, som brød eller pasta
  • Matvarer som inneholder hvete, bygg (bygg) eller rug (rug)

Det er mulig at den lille også viser symptomer på forstoppelse på andre matvarer som ikke er nevnt ovenfor. Så kontakt legen din videre.

3. Pottetrening

Hvis du mistenker at årsaken til barnets forstoppelse er vanen med å holde avføringen, gjør noen øvelser pottetrening. Vanen med å holde avføring fører til at avføring holdes tilbake i tykktarmen. Som et resultat blir avføringen tørr, tett og vanskelig å fjerne.

Hvordan håndtere forstoppelse hos barn foreldre kan gjøre med følgende trinn:

  • Lær barna å formidle trangen til å gjøre avføring på et lett språk.
  • Lær den lille å åpne sine egne bukser.
  • Klargjør utstyr, for eksempel et spesielt toalettsete for pottetrening, vev og så videre.
  • Lag en tidsplan for at den lille skal tisse, for eksempel om morgenen etter å ha våknet eller etter å ha spist.

Noen barn kan motstå trangen til å gjøre avføring fordi de er opptatt med å leke. Gjør det derfor til en vane for barn å gå på toalettet etter frokost.

Du må kanskje gjøre toalettopplæring slik at barn blir vant til å gå på toalettet når de føler trang til å gjøre avføring i stedet for å holde det inne.

Svimmel etter å ha blitt forelder?

Bli med i foreldrefellesskapet og finn historier fra andre foreldre. Du er ikke alene!

‌ ‌