9 fordeler med morbærfrukt rik på antioksidanter |

Når det gjelder bær er du kanskje kjent med jordbær el blåbær. Men har du noen gang prøvd morbær eller morbær? Etter sigende er morbærfrukt rik på ulike vitaminer, mineraler og fytonæringsstoffer som har fordeler for kroppen.

Mulberry frukt innhold

Mulberry er et flerfarget bær som vanligvis dyrkes i Nord-Amerika og det asiatiske kontinentet. Foruten å bli konsumert direkte, blir denne frukten også ofte behandlet til juice, te, vin eller tørket som rosiner.

En håndfull morbær som veier 100 gram kan gi kroppen din følgende næringsinnhold.

  • Energi: 43 kcal
  • Protein: 1,4 gram
  • Karbohydrater: 9,8 gram
  • Fett: 0,4 gram
  • Fiber: 1,7 gram
  • Vitamin B1: 0,03 milligram
  • Vitamin C: 36,4 milligram
  • Vitamin K: 7,8 mikrogram
  • Kalsium: 39 milligram
  • Jern: 1,9 milligram
  • Magnesium: 18 milligram
  • Fosfor: 38 milligram
  • Kalium: 194 milligram
  • Sink: 1,12 milligram

Fordeler med morbærfrukt

Innholdet av vitaminer, mineraler og antioksidanter i morbær antas å gi en rekke helsemessige fordeler. Her er noen av dem.

1. Bidra til å forhindre fedme

I en dyrestudie ble det funnet å gi morbærfrukt å bidra til å redusere overflødig fett. Antioksidantene i den reduserer også fett i organene og forhindrer betennelse som er en av årsakene til fedme.

2. Senke dårlig kolesterol

Den samme studien viste også at å gi morbærpulver bidro til å senke triglyseridnivåer, LDL-kolesterol og totalkolesterol. I tillegg øker dette bærekstraktet også mengden HDL-kolesterol som er bra for kroppen.

3. Oppretthold hjertehelsen

Ved å senke triglyserider og LDL-kolesterol bidrar denne søtsmakende frukten også til å beskytte hjertehelsen din. Dette er fordi LDL-kolesterol som samler seg kan danne plakk i blodårene, og utløse hjertesykdom.

4. Lindrer betennelse

I tillegg til å gi fordeler for hjernen, har C3G-stoffet i morbærfrukt også en sterk anti-inflammatorisk effekt. Tidligere studier har også vist at det å gi morbær rutinemessig kan lindre symptomene hos rotter med leddbetennelse.

5. Forhindre fettleversykdom

Andre fordeler med frukt morbær er å redusere risikoen for fettleversykdom. Årsaken er at antioksidantforbindelsene i denne frukten, som er relatert til brødfrukt, kan hemme opphopning og dannelse av fett, spesielt i leveren.

6. Senker risikoen for kreft

Mulberry har potensial til å redusere risikoen for lunge-, mage- og hudkreft. I laboratorieforsøk er polyfenolforbindelsene i den i stand til å hemme veksten og til og med overføring av kreftceller til andre organer i kroppen.

7. Oppretthold hjernens helse

En av de mest tallrike antioksidantene i morbær er cyanidin 3-O-glukosid (C3G). I dyrestudier har dette stoffet potensial til å forhindre hjerneskade på grunn av mangel på blodtilførsel og beskytte hjernen mot nedsatt tankefunksjon.

8. Fordeler med morbærfrukt for diabetikere

Ville bær som morbær kan være et godt fruktvalg for diabetikere. Dette er fordi stoffet 1-deoksynojirimycin i denne frukten kan hemme arbeidet til sukkernedbrytende enzymer. Så blodsukkernivået vil ikke stige raskt.

9. Oppretthold tannhelsen

I følge en studie fra 2016 har hvit morbærfrukt antimikrobielle effekter som kan forhindre hulrom, gingivitt og periodontitt. Rotekstraktet av denne frukten kan til og med hemme veksten av bakterier og sopp.

Ting du må være oppmerksom på

Så langt er det ingen rapporter som nevner bivirkninger av frukten morbær til helse. Tilfeller av denne fruktallergien er også svært sjeldne, men morbærtrepollen er kjent for å utløse allergiske reaksjoner hos noen mennesker.

Hvis du er allergisk mot pollen fra bær- eller betulaplanter, kan du oppleve en lignende reaksjon når du inhalerer morbærtreepollen. Pollenallergi forårsaker vanligvis nysing, rennende øyne og kløende eller tett nese.

Selv om det ikke er noen sikre rapporter om bivirkningene av morbærfrukt, konsumer denne frukten med måte. Du kan spise den fersk eller blande den med andre ingredienser for en sunn matbit.