Hvordan gjøre en hodestand, en av mine favoritt yogastillinger

Etter lang tid med yoga eller til og med begynt å bli interessert i yoga, hvilke yogastillinger vil du mestre? Eller hvilke positurer forbløffer deg ofte hos yogautøvere og får deg til å tro at det er umulig å gjøre dem? Vel, for de fleste sirkler er posituren mulig hodestand eller hilsen sirsasana I .

Denne yogastillingen inkluderer vanskelige bevegelser, så den anbefales ikke for nybegynnere. Gjør du dette uten tilsyn av en instruktør er det fare for ledd- og muskelskader. Derfor er det viktig for deg å finne informasjon om hodestand først.

Hva er det hodestand?

Hodestand er en positur der du er opp ned, stående med kronen på hodet og bena rett opp. I utgangspunktet vil kroppsbalansen være vanskelig å opprettholde i denne posisjonen over lengre tid. Jeg var bare i stand til å mestre denne posituren innen 8 måneder etter å ha praktisert yoga regelmessig.

Bortsett fra disse vanlige øvelsene, for å kunne mestre det, må du lære å bli kvitt frykten for å falle. Du må også lære deg riktig teknikk gjennom ulike yogastillinger for å mestre hodestand seg selv.

Når du først kan gjøre det, vil du sannsynligvis gjøre denne yogastillingen til en favorittposisjon hver gang du trener yoga. Du vil også føle deg utfordret til å prøve lignende positurer, for eksempel et håndstående som bruker en støtte.

De ulike fordelene med hodestående bevegelse for helsen

Før vi begynner med stillingene og teknikkene for å gjøre det, vil jeg forklare hva som er fordelene med denne yogastillingen, uansett? Fordi hodet ditt er nede, hodestand kan hjelpe til med å sirkulere oksygen og blod til hodet ditt. Økt blodstrøm er bra for hjernens helse, noe som kan bidra til å forbedre mental tilstand og forbedre fokus.

Ikke bare for hjernen, økende blodstrøm og oksygen til hodeområdet er også bra for øynene og håret. Når du trener godt, tren dyp pusting i posituren hodestand kan også bidra til å frigjøre stress, angst og frykt.

Tips og hvordan du gjør teknikken hodestand for nybegynnere

For nybegynnere som gjør det for første gang, sørg for at du alltid er under oppsyn av en sertifisert yogainstruktør. Dette er for å sikre at du kan gjøre denne teknikken trygt, samtidig som du unngår risikoen for skade.

Etter å ha tatt hensyn til disse viktige tingene, kan du følge hvordan du gjør hodestand gjennom følgende tips.

1. Gjør det delfinstilling

Det første du kan gjøre er å øve delfinstilling . Denne posituren er flott for å styrke arm- og magemusklene som du virkelig trenger for å støtte hodet og resten av kroppen når bena beveger seg oppover.

Gjør øvelser delfinstilling kan også hjelpe deg å venne deg til opp-ned-posisjonen ( opp ned ). Hold denne yogastillingen i noen minutter slik at du er bedre forberedt til å begynne å trene hodestand .

2. Hodestand med veggen som støtte

For å gjøre bevegelsen lettere for nybegynnere, kan du gjøre teknikken hodestand med vegger som støtter. Det er to måter å bruke veggen som verktøy, nemlig i en posisjon med ryggen mot veggen og en posisjon vendt mot veggen.

Kroppsstilling med ryggen mot veggen

Stillingen som de fleste yogautøvere gjør når hodestand er med ryggen mot veggen for å støtte fotsålene. Veggen tjener til å lette posisjonen når du ønsker å løfte føttene.

Når du gjør hodestand , sørg for at hodet hviler på kronen, ikke på pannen. Sørg også for at albuene alltid er på gulvet eller yogamatten, og åpne alltid skuldrene for å støtte kroppen.

Kroppsstilling mot veggen

I tillegg er det en posisjon vendt mot veggen som jeg foretrekker fordi det kan gjøre det lettere for deg å mestre balansen mens du gjør det hodestand . For å få kroppen opp vil føttenes posisjon plasseres 90 grader mot veggen, slik at magemusklene dine også trenes til å bli sterkere og bidra til å bedre balansen.

Akkurat som før, sørg for at hodet hviler på kronen, ikke pannen. Sørg også for at albuene alltid er på gulvet eller yogamatten, og åpne alltid skuldrene for å støtte kroppen.

3. Øv hodestand uten støtte

Hvis du regelmessig har praktisert noen av disse tipsene og ofte prøver dem under tilsyn av yogalæreren din, utfordre deg selv til å gjøre dem en gang i blant. hodestand uten buffer, som jeg viste ovenfor.

Under øvelsen, sørg for å alltid trene dype pusteteknikker. Å puste dypt er bra for å bli kvitt frykten for å falle og nervøsitet. Lange åndedrag kan også roe sinnet slik at du blir mer fokusert.

Hver gang du er ferdig med å gjøre hodestand, bør du gjøre det barn positur . Denne stillingen er for å ta en pause fra stillingen opp ned , så du ikke føler deg svimmel.

Risikoer og ting å vurdere når hodestand

Det er flere forhold du må være oppmerksom på når du gjør positurer hodestand . Hvis du har visse lidelser, bør du unngå denne posen fordi den har høy risiko for helsemessige forhold.

  • Rygg-, skulder- og nakkeproblemer. Hvis du har eller opplever denne lidelsen, unngå hodestand . Denne yogastillingen har høy risiko for nakkeskade hvis musklene i skuldre, armer, bryst og øvre del av ryggen ikke er sterke nok til å støtte kroppsvekten din.
  • Grønn stær. Hodestand Grønn stær kan forverre tilstanden på grunn av trykk som bygger seg opp i området rundt øyet og til og med gjør situasjonen verre.
  • Hypertensjon. Unngå positurer hodestand hvis du har høyt blodtrykk eller hypertensjon, fordi den raske blodstrømmen til hodeområdet kan øke risikoen for å få hjerneslag.
  • Menstruasjon. Menstruerende kvinner bør unngå positurer hodestand fordi det kan forårsake blokkering av blodårer i livmoren.
  • Svangerskap. Gravide kvinner er også i fare for å forstyrre fosterveksten. Men hvis du var vant til det før graviditeten hodestand , kan du gjøre det under tilsyn av en yogainstruktør.

Sjekk med din personlige lege og yogainstruktør før du begynner å trene hodestand . Det viktigste er å alltid sørge for at du gjør det trygt under tilsyn av en sertifisert yogalærer, spesielt for nybegynnere som ikke mestrer det.

** Dian Sonnerstedt er en profesjonell yogainstruktør som aktivt underviser i ulike typer yoga fra Hatha, Vinyasa, Yin og Prenatal Yoga for private klasser, kontorer og i Ubud Yogasenter , Bali. Dian kan kontaktes direkte via hennes personlige Instagram-konto, @diansonnerstedt .