4 symptomer opplevd av OCD-pasienter •

I dag hevder mange at de har OCD, men symptomene og psykologiske tilstandene de viser har en tendens til å avvike fra medisinske data. Men hva er symptomene på OCD som pasienter vanligvis har? La oss først se på en kort forklaring av OCD.

Hva er OCD?

Tvangstanker eller såkalt OCD, er en psykologisk lidelse som kan påvirke sinnet (obsessive) og atferden (kompulsive) mennesker. Denne lidelsen forstyrrer sinnet til den lidende ved å produsere følelser av rastløshet, angst, bekymring, frykt og krav om å gjøre det samme om og om igjen. Denne oppførselen vil fortsette å bli utført av lidende inntil ønskene til deres sinn er oppfylt.

Årsaken til OCD er ikke kjent med sikkerhet. Angivelig på grunn av et problem med å sende informasjon til en del av hjernen til en annen, eller kanskje det også kan være forårsaket av alvorlige stressproblemer. Genetiske faktorer fra familien, så vel som tidligere psykologiske ulykker kan også utløse en person til å oppleve OCD.

LES OGSÅ: Bruk av hypnoterapi for å helbrede psykologiske traumer

De vanligste OCD-symptomene

Vanligvis er symptomene hos OCD-lider ofte rastløse, redde, bekymret for tingene rundt dem og har ofte negative tanker. Nedenfor er symptomene og typene som kan finnes hos personer med OCD.

1. Skiver

Hvis du ofte føler deg utilstrekkelig eller aldri føler deg ren når du vasker hendene slik at du vil gjøre det igjen og igjen, kan du ha OCD. Dette symptomet er det vanligste symptomet som oppleves av OCD-lider.

Dette symptomet forklarer når en person alltid er redd for å bli forurenset med bakterier, bakterier eller skitt som overføres til kroppene deres. Pasienter vil vanligvis vaske hender eller kroppsdeler som føles skitne gjentatte ganger. Personer med OCD nøler ikke med å rense hjemmet, kroppen og det de er redd for å bli skittent, for å oppfylle sine tvangsmessige ønsker om å unngå bakterier eller smuss som unngås. Symptomer som dette vil fortsette å oppstå på grunn av en sterk trang i den lidendes sinn.

LES OGSÅ: Å vaske hendene er bra, men dette er resultatet hvis du gjør det for ofte

2. Dam

Dette OCD-symptomet angriper den lidende for alltid å sjekke noe om og om igjen. I denne typen, generelt ikke forskjellig fra pasienter med type skiver . Personer med OCD vil gjentatte ganger sjekke ting, gjenstander eller gjenstander som er farlige. De vanligste eksemplene er å sjekke dørlåsen, slå av komfyren eller lys ved å sjekke mange ganger. De som lider føler at faren alltid lurer, og hvis noe vondt skjer, nøler de ikke med å skylde på seg selv.

3. Symmetri og Ordentlighet

Ved denne typen symptomer opplever man ofte et fokus på å ordne ting i orden, ryddig, symmetrisk og parallelt. Du ville for eksempel ikke likt det om noen andre rørte og flyttet på tingene du hadde ryddet opp i. Denne oppførselen vil alltid kreve at du produserer de samme tankene om og om igjen.

4. Hamstring

Samler er et symptom der du liker eller ønsker å samle brukte gjenstander du finner. Du tror at varen er viktig og vil være nyttig for deg i fremtiden. Hvis du har mange ting i huset eller rommet ditt og det føles fullt, kan du være en av dem.

Hvordan håndtere OCD?

Bare fordi du liker ting på en bestemt måte eller ordner skoene eller skjortefargene dine i alfabetisk rekkefølge, betyr det ikke at du har OCD. Men hvis tvangstanker eller rituell atferd føles utenfor din kontroll eller forstyrrer livet ditt, er det på tide å søke behandling.

Behandling involverer vanligvis psykoterapi, atferdsmodifiseringsterapi eller psykiatriske medisiner, alene eller i kombinasjon. Ifølge Harvard Medisinskole, med behandling blir omtrent 10 prosent av pasientene helt friske og omtrent halvparten av pasientene viser en viss bedring. Snakk også med familien din eller nærmeste om symptomene du føler. Deres støtte og forståelse er viktig for deg.

LES OGSÅ: Kan CBT-psykologisk terapi virkelig løse livets problemer?