5 fordeler med basilikumbladolje for kroppshelse: bruk, bivirkninger, interaksjoner |

Basilikumblader (Ocimum basilicum) er en krydderplante som fortsatt er i samme familie som basilikum- og mynteblader. Du finner lett dette bladet i rica-rica krydret kyllingretter. I tillegg til å bli brukt som et matlagingskrydder, kan basilikumblader også ekstraheres til olje. Basilikumbladolje har lenge vært brukt av befolkningen i Asia og India for å behandle ulike helseproblemer. Hva som helst?

Fordeler med basilikumbladolje for helsen

Her er noen av fordelene med basilikumbladolje du kan få:

1. Bekjemper bakterier

Oljen fra bladene, som har det lokale navnet basilikumblader, er bevist å inneholde antimikrobielle stoffer som er effektive mot ulike bakterier, gjærsopp og sopp fra forurenset mat. Forskningsresultater fra India viser at basilikumbladolje er effektiv mot E coli, de vanligste bakteriene som forårsaker matforgiftning.

I tillegg til å bekjempe bakterielle infeksjoner i kroppen, kan basilikumbladolje også brukes til å fjerne bakterier på servise, kjøkkenutstyr og baderomsutstyr.

Trikset, bland noen dråper basilikumolje i en sprayflaske med vann. Tørk av overflaten på bordet eller platen med vannet blandet med oljen slik at den er fri for bakterier og sopp.

2. Lindre en tett nese på grunn av influensa

Tett nese konstant fordi influensasymptomene dine ikke forsvinner? Prøv å gi varmt vann i et basseng og deretter dryppe en blanding av eukalyptusolje og basilikumolje. Plasser hodet over bassenget og inhaler den varme dampen. For å hindre at dampen slipper ut overalt, dekk hodet med et lett håndkle slik at det dekker overflaten av bassenget også.

Forskning fra Kaohsiung Medical University i Taiwan rapporterer at basilikumblader har antivirale egenskaper som kan bidra til å bekjempe influensaviruset.

3. Lindre smerter

I tillegg til antibakteriell og antiviral, har basilikumbladolje også anti-inflammatoriske egenskaper som kan fordrive smerter og slappe av stive muskler.

Trikset, legg 2 dråper basilikumolje på det området av kroppen som kjenner neglen, og gni eller masser forsiktig til musklene blir mer avslappet.

4. Rengjør tenner og munn

Noen ganger kan dårlig ånde fortsatt plage deg selv om du er flittig med å pusse tennene. For å få slutt på dette problemet, prøv å tilsette noen dråper basilikumbladolje til et glass vann og bruk det til å gurgle i 30 sekunder. Alternativt kan du ha litt basilikumolje i tannkremen og pusse tennene som vanlig.

Basilikumblader inneholder naturlige antioksidanter og antibakterielle egenskaper som er gode for å opprettholde den generelle munn- og tannhelsen.

5. Overvinne fett hår

For å bli kvitt overflødig hårolje eller flass, prøv å tilsette basilikumbladolje til sjampoen din.

Du kan også blande basilikumolje med natron og eplecidereddik for å balansere pH i hodebunnen for å fjerne olje og smuss i håret.

Vær oppmerksom på dette før du bruker basilikumolje

Basilikumbladolje bør ikke brukes under graviditet. Fordi bivirkningene fryktes å ha innvirkning på hormonnivåer og muskel- og nervefunksjon hos gravide. Basilikumbladolje bør heller ikke brukes hos personer som lider av epilepsi.

Det er viktig å alltid teste før du prøver noen naturlig eterisk olje. Utfør testen ved å dryppe en liten mengde basilikumolje på føttene eller baksiden av hendene og vent i 24 timer. Hvis kløe, brennende følelse og rødhet vises på huden som er smurt ut, betyr det at du opplever en allergisk reaksjon. ikke bruk den oljen igjen.