5 fordeler med mangostanhud for kroppshelse: bruk, bivirkninger, interaksjoner |

De siste årene har mangostanfrukten blitt populær på grunn av sin lydspor reklame for mangostan-skallekstrakt som ofte høres på TV. Denne frukten, som har en søt smak og har en tendens til å være syrlig, har mange fordeler. Hva med fordelene med mangostanskall? La oss se fordelene med mangostan-skall for helsen.

Noen av fordelene med mangostanskall

1. Anti-allergi og anti-inflammatorisk

Vitenskapelig forskning har vist at mangostan peeling fordeler har både anti-allergiske og anti-inflammatoriske egenskaper. En studie slår fast at innholdet av mangostan-peeling kan øke prostaglandiner og andre egenskaper som har vist seg effektive for å hemme histaminnivået i kroppen. Fordelene med prostaglandiner er faktisk nyttige for å redusere betennelse (anti-inflammatorisk), som begge er relatert til årsaken til at en person er utsatt for allergi.

2. Senke blodsukkernivået

En annen fordel med mangostanskall er at den kan forhindre og opprettholde blodsukkerinnholdet som får en person til å utvikle tidlig diabetes. En studie publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry viste at mangostanskallet, alfa-amylase, er sammenlignbart med akarbosestoff, dens funksjon er å hemme enzymet som får stivelse i kroppen til å brytes ned til glukose. Innholdet er det samme som stoffet i reseptbelagte type 2 diabetesmedisiner.

Hvorfor det? Fordi evnen til å senke blodsukkeret fra mangostan-skall kommer fra garvesyre. Disse forbindelsene finnes også i oligomere proantocyanidinkomplekser (OPC). Vel, denne OPC er allment tilgjengelig i frukt, grønnsaker, nøtter, frø, blomster og barkfiber. I tillegg til å være bra for blodsukkeret, er OPC i mangostan-skall kjent for å være rikelig med antioksidanter. OPC inneholder antibakterielle, antivirale, anti-kreft, anti-inflammatoriske, anti-allergiske og vasodilaterende stoffer.

3. Mangostan peeling for aknemedisin

Fordelene med mangostan peeling er bra for problematisk ansiktshud. En studie fra Thailand fastslår at antioksidantstoffene i mangostanpeeling er effektive for å eliminere produksjonen av reaktivt oksygen som inneholder skadelige stoffer, som er to faktorer som kan påvirke veksten av akne.

I tillegg er mangostan peeling svært effektiv mot frie radikaler beskyttelse, men er også i stand til å undertrykke produksjonen av pro-inflammatoriske cytokiner som bidrar til dannelse av akne eller betennelse i huden.

4. Kjøttet av mangostan er rikt på fiber

Nå, en liten overgang til fruktkjøttet av mangostan. Mangostankjøtt kan være en utmerket kilde til fordøyelseshelse. Inntak av fersk mangostan kan bidra til å avverge forstoppelse og fordøyelsesproblemer. Indirekte, ved å konsumere fiberen som finnes i denne frukten, øker du også inntaket av prebiotika, som bidrar til å få probiotiske bakterier til å trives i tarmen.

5. Forhindre hjertesykdom

Denne er den mest ettertraktede og mest næringsrike mangostan-skallfordelen for kroppen. I innholdet i huden inneholder mangostan også en rekke mineraler som kobber, mangan og magnesium. Kalium er en viktig komponent i celle- og kroppsvæsker for å hjelpe til med å kontrollere hjertefrekvens og blodtrykk. Således gir mangostanskall beskyttelse mot slag og koronar hjertesykdom.