Mineralolje i kosmetikk, er det virkelig farlig?

mineralolje er en av de vanligste ingrediensene som finnes i hudpleieprodukter. Imidlertid er denne ingrediensen ofte rangert dårlig fordi den anses å forårsake tørr hud og for tidlig aldring. Mens, mineralolje det gir faktisk en rekke fordeler for huden din. Hva er noen eksempler?

Hva er det mineralolje ?

mineralolje aka mineralolje er et derivat av petroleum, nemlig fossilt brensel eller det man vanligvis kaller petroleum. Mineralolje er luktfri, fargeløs, oksideres ikke lett og kan lagres i lang tid.

mineralolje har flere andre navn med egne fordeler, bl.a flytende parafin , flytende petroleum og petrolatum. Petrolatum eller vaselin er fortsatt et derivat med mineralolje , men har en tettere struktur som voks ( voksaktig ).

Bruken av mineralolje til kosmetikk er fortsatt et spørsmål om debatt. Mineralolje anses som farlig fordi den inneholder kreftfremkallende stoffer som kan forårsake tørr hud, for tidlig aldring og øke risikoen for kreft.

Faktisk, olje olje i kosmetikk er oljer som har blitt renset. Dens hovedfunksjon er å fukte huden. Studier viser at raffinert mineralolje ikke forårsaker kreft.

Ulike fordeler mineralolje for hud

Her er noen av fordelene med mineralolje for huden.

1. Fuktighetsgivende tørr hud

Som de fleste oljer, mineralolje Den har også en fuktighetsgivende effekt på tørr hud. Hvis du påfører den på huden din etter en dusj, vil oljen låse fuktigheten i hudvevet, slik at huden din ser sunnere, mer smidig og fuktet ut.

På samme grunnlag forårsaker ikke mineralolje for tidlig aldring. Aldringsprosessen skjer raskere på tørr hud. Derimot, mineralolje det har faktisk fordeler med å forhindre disse risikoene ved å holde huden fuktig.

2. Overvinne sprukne hæler

Huden på føttene blir lettere tørr og sprukket, spesielt hvis du ofte gjør aktiviteter utenfor hjemmet. Hvis du har sprukne hæler, vil det være vanskeligere for deg å behandle dem og forhindre ytterligere skade.

Heldigvis kan du løse dette problemet ved å søke mineralolje på føttene før sengetid. Gjør det regelmessig slik at huden på føttene blir mer fuktig. Prøv om nødvendig å sove iført sokker for å optimalisere resultatene.

3. Lindre milde eksemsymptomer

Eksem (atopisk dermatitt) kan gi intens kløe og hudbetennelse som er veldig plagsomt. Denne klagen er vanligvis mer alvorlig på tørr hud. Ironisk nok er eksem i seg selv en av årsakene til tørr hud.

Enda en fordel mineralolje for huden er å lindre milde eksemsymptomer. Oljen vil fungere som et beskyttende lag for å holde huden fuktet. Dette produktet kan også være et alternativ hvis du ønsker å redusere steroidbruk.

4. Overvinne xerose

Xerosis er den medisinske betegnelsen for unormalt tørr hud. Denne tilstanden kan være forårsaket av mange faktorer, fra overdreven håndvask til en bivirkning av strålebehandling for kreft.

Det er naturlig for en person å ha tørr hud. Strålebehandling kan imidlertid forårsake alvorlig xerose av laserhudområdet. gode nyheter, mineralolje bevist effektiv for å overvinne tørr hud på grunn av denne terapien.

5. Overvinne bleieutslett

Bleieutslett er en betennelse i huden som forårsaker røde flekker på huden på babyens bunn. Denne hudlidelsen er vanligvis forårsaket av at foreldre sjelden skifter bleier, friksjon mellom babyens hud og bleien, eller sensitiv babyhud.

mineralolje har fordeler for babyer som har bleieutslett. Denne oljen kan lindre betennelse og dermed redusere kløe og røde flekker på babyens underhud. Du kan også bruke denne oljen for å forhindre bleieutslett.

Hudtyper som ikke bør behandles med mineralolje

Mineralolje er i stand til å opprettholde vanninnholdet i hudvevet slik at huden blir fuktig. Hvis huden din er veldig tørr, vil mineralolje sikkert hjelpe. Det er imidlertid annerledes hvis du har fet hud.

Produkter som inneholder mineralolje det kan gjøre huden enda mer fet. Overflødig olje blandes deretter med døde hudceller og tetter hudens porer. Dette er forløperen til veksten av akne.

For å forhindre akneutbrudd, må du eksfoliere regelmessig. Eksfoliering med naturlige ingredienser eller kjemiske produkter vil rense de døde hudcellene som samler seg og tetter porene.

I motsetning til de fleste rykter, mineralolje det har faktisk fordeler som en hudfuktighetskrem. Bruk av mineralolje på riktig hudtype kan til og med bidra til å overvinne plager forårsaket av tørr hud.