Hvor lang tid tar det før soppinfeksjonen leges helt?

I tillegg til hud og negler er soppinfeksjoner også vanlige i intime organer som penis og vagina. Alle som opplever det, vil selvfølgelig klage over ulike symptomer og ubehag i de intime organene. Det er derfor mange mennesker med vaginal eller penis soppinfeksjoner lurer på hvor lang tid det vil ta før soppinfeksjonen leges fullstendig.

Hvor lang tid tar det før en soppinfeksjon leges helt?

Soppinfeksjoner oppstår når veksten av antall sopp og bakterier som lever i de intime organene forstyrres. Som et resultat vokser og reproduserer soppen Candida albicans raskt i vitale områder av kroppen.

Utseendet til kløe, en brennende følelse i penis, til en klumpete utflod fra skjeden er noen av de vanlige symptomene som forårsakes.

Likevel tar en soppinfeksjon i de intime organene, det være seg penis eller vagina, en annen tid før den endelig kan leges fullstendig.

Den avgjørende faktoren for når en soppinfeksjon leges er delt i to, avhengig av behandlingsprosessen og alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Alvorlighetsgraden av en soppinfeksjon kan bestemmes av hvor mange Candida-sopp som lever i de intime organene.

Noen er fortsatt klassifisert som milde, moderate til til og med alvorlige. I moderate og alvorlige tilfeller tar helingsprosessen av soppinfeksjoner omtrent 1-2 uker.

I mellomtiden, hvis det er klassifisert som mildt, kan soppinfeksjonen leges fullstendig på omtrent 3 dager. Noen ganger kan det til og med leges av seg selv uten behov for spesiell behandling.

Men likevel har soppinfeksjoner i de intime organene som ikke behandles fullstendig, potensial til å gjenta seg på et senere tidspunkt.

Behandling for å fremskynde helbredelsen av soppinfeksjoner

Ikke bare har som mål å utrydde soppvekst, soppinfeksjonsbehandling kan også bidra til å lindre målområdet, lindre kløe og gjenopprette balansen mellom antall bakterier og sopp i de intime organene.

Det er 2 alternativer for å fremskynde soppinfeksjoner for å helbrede fullstendig, nemlig:

1. Bruk reseptfrie legemidler (OTC).

Du kan bruke reseptfrie eller reseptfrie (reseptfrie) medisiner, for eksempel de som er tilgjengelige i form av krem, tablett eller salve.

Ta for eksempel klotrimazol (Gyne-Lotrimin), mikonazol (Monistat) og tiokonazol (Vagistat).

Selv om ikke alltid, men noen typer reseptfrie legemidler forårsaker noen ganger irritasjon når de brukes for første gang.

Men ikke bekymre deg, disse medisinene kan fungere godt slik at de blir kvitt symptomene på en soppinfeksjon etter å ha vært brukt i noen dager.

2. Bruk reseptbelagte legemidler

Tilfeller av soppinfeksjoner som fortsatt er relativt milde, kan snart kureres bare ved å bruke eller innta reseptfrie legemidler.

På den annen side, hvis soppinfeksjonen din er moderat eller alvorlig, kan reseptbelagte medisiner fremskynde helbredelsen.

Reseptbelagte legemidler for behandling av soppinfeksjoner inkluderer butokonazol (Gynazol), terkonazol (Terazol) og flukonazol (Diflucan). Akkurat som reseptbelagte legemidler, kan noen av disse legemidlene komme i form av kremer, salver eller orale tabletter.

Etter regelmessig bruk av reseptbelagte og reseptfrie medisiner, forsvinner vanligvis soppinfeksjoner noen dager senere.

Prøv imidlertid å holde deg til hele den anbefalte dosen til den er ferdig, selv om gjærinfeksjonen ser ut til å ha forsvunnet.

Dette har som mål å sikre at infeksjonen er helt forsvunnet, samt gjenopprette balansen av mikroorganismer i de intime organene.

Soppinfeksjoner risikerer å komme tilbake igjen hvis de ikke behandles fullstendig.