7 fordeler med avokado for gravide kvinner som det er synd å gå glipp av

Du og partneren din må vite at under graviditet er det mer nødvendig å få riktig ernæring enn bare å spise mye. En av de anbefalte ernæringskildene er avokado. Hva er fordelene med avokado for gravide? Er det noen farer eller bivirkninger av avokado? Her er forklaringen!

Fordeler med å spise avokado for gravide kvinner

Det er sant at alle kaloriene fra mat konsumert av gravide kvinner vil være gunstig for veksten og utviklingen av babyen i livmoren.

Sitert fra Kids Health, er nøkkelen til et sunt kosthold under svangerskapet å øke ernæringen, ikke å doble andelen mat.

Graviditet er en viktig tid for mødre å spise mer jern, kalsium, protein, vitamin A, B og C, folat, magnesium, selen og sink.

En type mat som kan dekke de daglige kalori- og ernæringsbehovene til gravide er avokado.

Dette er fordi avokado er rik på enumettede fettsyrer, så det har fordeler for gravide eller gravide.

Det er ingen spesifikke tabuer for å unngå å spise avokado under graviditet, med mindre du har en avokadoallergi.

Her er noen av fordelene med avokado for gravide eller gravide som du trenger å vite, for eksempel:

1. Inneholder folsyre

Visste du at avokado har høyere folsyreinnhold enn annen frukt for gravide som bananer?

En halv avokado inneholder omtrent 90 mikrogram (mcg) folsyre, mens to bananer inneholder 60 mcg folsyre.

Folsyre er hovednæringsstoffet under svangerskapet som produserer og vedlikeholder nye celler, og forhindrer dermed fødselsskader hos babyen.

Å få i seg nok folat i løpet av første trimester av svangerskapet er svært viktig fordi babyens sentralnervesystem (inkludert hjernen og ryggmargen) dannes på dette tidspunktet.

Derfor kan du føle fordelene med avokado som er rik på folsyre for gravide kvinner som en forebygging av beindefekter hos babyer

I tillegg er folsyre også nyttig for å forhindre graviditetskomplikasjoner som depresjon, anemi, fødselsskader, spontanabort og svangerskapsforgiftning.

2. Avokado som kilde til godt fett

Vektøkning er en vanlig ting under graviditet.

Det skader imidlertid aldri for deg å sørge for at fettinntaket som kommer inn i kroppen er godt fett.

Dette gjøres for å forhindre overvekt eller muligheten for hjerteinfarkt hos gravide.

Avokado er beriket med kalorier og enumettet fett. Enumettet fett er godt fett som hjelper deg med å dekke kaloribehovet du trenger.

Ikke bare det, andre fordeler med det gode fettet i avokado for gravide er å forbedre hjertehelsen, regulere blodsukkernivået og holde deg mett.

Da kan godt fett også bidra til å styrke strukturen i babyens cellemembraner for å forbedre søvnkvaliteten for gravide.

3. Det er et fiberinnhold som gravide trenger

Forstoppelse er en av de vanligste plagene som oppleves av gravide kvinner. Derfor må du også spise mat med fiberinnhold.

En annen fordel med avokado for gravide eller gravide er at fiberinnholdet i den er lett løselig. Det er bra for å sette i gang metabolisme og fordøyelse.

Ikke bare det, sitert fra en studie publisert i tidsskriftet Matvitenskap og ernæring, Å spise mat rik på fiber som avokado kan også bidra til å redusere risikoen for svangerskapsdiabetes og svangerskapsforgiftning.

4. Rik på antioksidanter

Det er andre ingredienser i avokado, nemlig lykopen og betakaroten som er antioksidanter som er gunstige for kroppen.

Derfor er fordelene med avokado på denne bra for gravide eller gravide fordi antioksidanter kan øke regenereringen av reproduktive celler i kroppen.

5. Oppretthold blodtrykksbalansen

En annen fordel med avokado for gravide er at den kan regulere og balansere blodtrykket. Dette er på grunn av magnesium- og kaliuminnholdet i den.

Derfor, hvis du har muligheten for å oppleve svangerskapshypertensjon, skader det aldri å spise avokado under graviditet.

Selv om svangerskapshypertensjon kan gå over etter fødsel, kan det øke sjansene for å utvikle kronisk hypertensjon i fremtiden.

Deretter kan kronisk hypertensjon også utløse forekomsten av svangerskapsforgiftning i svangerskapet.

6. Bidra til å fremskynde prosessen med absorpsjon av næringsstoffer

Det er ganske mye innhold i avokado slik at det kan bidra til å dekke det daglige inntaket som er nødvendig for gravide.

Den inneholder protein, vitamin A, vitamin K, folat, vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6 og vitamin E.

Interessant nok har alle kombinasjonene av kvalitetsnæringsstoffer fra avokado faktisk andre fordeler for gravide eller gravide.

Et eksempel er å hjelpe kroppen din til å bedre absorbere næringsstoffer fra andre kilder som kommer inn i kroppen.

Faktisk er forskning publisert i Ernæringstidsskrift viser at å spise avokado kan bidra til å øke kroppens absorpsjon av karotenoider som finnes i gulrøtter, søtpoteter og grønne bladgrønnsaker.

7. Forhindre og lindre kramper

En av plagene til gravide kvinner som forekommer ganske ofte, er å føle kramper i visse kroppsdeler som bena.

Leggkramper under graviditet oppstår vanligvis i tredje trimester fordi kroppen mangler kalium-, kalsium- og magnesiuminntak.

Under graviditeten øker blodvolumet med opptil 50 %, noe som betyr at du trenger litt mer kalium enn vanlig.

Ikke bare fra kosttilskudd, du kan også få fordelene med avokado for gravide som å forebygge kramper.

Dette er fordi det er et kaliuminnhold på 458 mg i 100 gram avokado.

Ikke bare fordelene med avokado for gravide eller gravide som er nevnt ovenfor, det er også de som sier at denne frukten også er effektiv for graviditetsprogrammer.

Dette diskuteres i forskning Avokadoens rolle i mors kosthold under perikonsepsjonsperioden, graviditet og amming.

Det sies at vekttap hos overvektige kvinner er en viktig faktor for å øke fruktbarheten. Vel, du kan spise mat med høyt fettinnhold.

Ikke bare fordelene med avokado for gravide kvinner, denne frukten kan også bidra til å øke fruktbarheten for graviditetsprogrammer på grunn av de gode fettene og antioksidantene i den.

Er det noen fare med avokado for gravide?

Det har blitt forklart ovenfor at det er ganske mange fordeler du kan få fra avokado for gravide.

Faktisk har du også lov til å konsumere det hver dag enn si anbefalt av en lege.

Det som imidlertid må tas i betraktning er at du ikke glemmer å tilføre en rekke gode fettnæringsstoffer fra andre typer mat for gravide, slik at ernæringen forblir balansert.

Rådfør deg med og følg alltid rådene fra fødselslegen, jordmoren eller ernæringsfysiologen din for å finne den sikreste sunne maten for graviditet.