Overvinn tørr vagina med følgende 5 typer mat

Vaginal tørrhet er et vanlig problem for kvinner som vanligvis oppleves etter overgangsalderen. Det er imidlertid ubestridelig at dette også kan skje kvinner i ung alder på grunn av dårlige livsstilsvaner, fysiske problemer eller på grunn av bruk av vaginale pleieprodukter.

Vaginal tørrhet oppstår når vaginalt vev mister elastisitet på grunn av reduserte østrogennivåer. Dette gjør vaginalmembranen tynn og tørr, slik at den under sex vil føles ubehagelig og til og med smertefull.

Mat for å behandle vaginal tørrhet

I tillegg til bruken av kjemikaliebaserte vaginale smøremidler, viser det seg at det også er noen matvarer som hjelper til med å gjenopprette fuktighet i skjedevevet slik at det kan overvinne problemet med tørr skjede. Her er 6 matvarer som er gode for konsum for å overvinne vaginal tørrhet.

1. Soyabønner

Soyabønner er rike på fytoøstrogener - syntetiske former for østrogen, isoflavoner, protein, omega 3-fettsyrer, kalsium, folsyre, jern, vitaminer og andre mineraler. Regelmessig inntak av soya hjelper til med å gjenopprette noen av funksjonene til østrogen, nemlig å smøre skjeden og holde de kvinnelige reproduktive organene sunne.

2. Linfrø

Linfrø er også rike på fytoøstrogener og høye på omega 3-fettsyrer. Fytoøstrogenene i linfrø øker østrogennivået og behandler vaginal tørrhet. I tillegg kan regelmessig inntak av linfrø også bidra til å senke kolesterolnivået og bekjempe kreftrisiko hos kvinner.

3. Nøtter og frø

Nøtter og frø som inneholder essensielle fettsyrer og god næring konsumeres for å behandle tørr skjede – spesielt vitamin E. Eksempler inkluderer mandler, valnøtter, erter, solsikkefrø og så videre. Flere studier viser at essensielle fettsyrer og fiber er nødvendig for å bidra til å regulere hormonelle ubalanser og holde den vaginale fuktigheten sunn.

4. Fisk

Akkurat som linfrø er fisk også rik på omega-3 fettsyrer og en rekke essensielle oljer som er bra for kroppen. Fisk som laks, tunfisk, torsk og andre kaldtvannsfiskearter er rike på omega-3 fettsyrer som kan bidra til å smøre skjeden og redusere brennende og kløende følelse på grunn av tørr skjede.

5. Eple

Epler er en type frukt som er rik på fytoøstrogener. Inntak av 1-2 epler hver dag, bidrar til å opprettholde vaginal fuktighet slik at det kan holde irritasjon og kløe borte. Dette støttes også av resultatene fra Archives of Gynecology and Obstetrics forskning som sier at kvinner som regelmessig spiser epler vil ha bedre nivåer av vaginal smøring og seksuell funksjon.