12 merkeligste og sjeldneste sykdommer i verden •

Når det kommer til rare sykdommer, er de som kan høres kjent ut elefantiasis eller Zika. Noen av de på denne listen er imidlertid så sjeldne at du kanskje ikke engang har hørt om dem før. Faktisk har flertallet av disse sykdommene ingen behandlingsmuligheter og forvirrer fortsatt leger rundt om i verden

1. Vedvarende seksuell opphisselse syndrom: uendelig kåt

Lidenskap og sekunder til klimaks vil du vanligvis bare føle under sex eller onani. Noen mennesker kan imidlertid nesten når som helst være på randen av orgasme under sine daglige aktiviteter. For eksempel når du krysser gaten eller til og med venter på en offentlig buss. Mens. de opplever eller mottar ingen seksuell stimulering.

Denne tilstanden av konstant opphisselse uten stopp kalles Vedvarende seksuell opphisselse syndrom (PSAS). PSAS kan slå alle uavhengig av alder, kjønn eller seksuell legning. Årsaken er imidlertid ikke kjent ennå.

Noen forskere mener at nerveoverfølsomhet i kjønnsorganene kan være en av årsakene. Andre mistenker at innsnevring av venene i bekkenet til hormonforstyrrelser er årsaken.

2. Eksploderende hodesyndrom: "bombeeksplosjon" i hodet

En høy lyd vekker deg om natten eller skremmer deg så snart du sovner? Selv om etter teksten til venstre og høyre, var det ikke en eneste ting som forårsaket støyen. Den høye stemmen kommer fra hodet ditt.

Eksploderende hodesyndrom Høres ut som et scenario fra en skrekkfilm, men det er faktisk en alvorlig medisinsk tilstand som påvirker tusenvis av mennesker over hele verden. Symptomer på denne sykdommen er forstyrret søvn med lyse lysglimt, kortpustethet, økt hjertefrekvens, akkompagnert av lyder som høres ut som en bombe som eksploderer, pistolskudd, cymbaler som slår eller andre versjoner av høye lyder i hodet til en person mens han prøver å søvn. Det er ingen symptomer på smerte, hevelse eller andre fysiske problemer.

Når hodet «eksploderer», beskrives situasjonen vanligvis som en prosess skru av hjerne, lik en død datamaskin. Når hjernen går i dvale, "dør den gradvis", og starter med de motoriske, auditive og nevrale aspektene, etterfulgt av det visuelle - men så går noe galt i sekvensen av prosessen. Dessverre er tilgjengelige medikamenter bare i stand til å redusere volumet av eksplosjonen, men stopper egentlig ikke lyden.

3. Progeria: 5 år gammel, ser ut som 80 år gammel

Generelt vil symptomene på aldring begynne å dukke opp i middelalderen. Men for barn med Progeria eller Hutchinson-Gilford Progeria syndrom 3, deres fysiske utseende ser til og med ut som 80 år gamle, selv om de faktisk ikke er to år gamle. De har utstående øyne, tynne neser med nebbspisser, tynne lepper, små haker og stikkende ører. Progeria er forårsaket av en genetisk defekt.

Selv om de mentalt fortsatt er mindreårige, fysisk, vil barn med progreria fysisk bli eldre som eldre mennesker. Fra hårtap og tynning, grått hår, slapp hud og rynker her og der, lider av leddsmerter, til bentap.

Progreria er en sjelden, livstruende tilstand. Det er bare 48 barn over hele verden som klarer å vokse opp med denne tilstanden I gjennomsnitt vil et barn født med progeria ikke overleve etter 13-årsalderen. Imidlertid er det en familie som har fem barn med denne merkelige sykdommen.

Progeria er dødelig fordi mange av disse barna også utvikler sykdommer som vanligvis er forbundet med alderdom, som hjertesykdom og leddgikt. De har akutt herding av arteriene (arteriosklerose) som begynner i barndommen, noe som fører til hjerteinfarkt eller slag i svært ung alder.

4. Stone Mans sykdom: vokse nytt bein i kroppen

Medisinsk kjent som Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP), Stone Mans sykdom er en av de sjeldneste, mest smertefulle og mest invalidiserende genetiske tilstandene. Stone Mans sykdom fører til at ny beinvekst ser ut til å erstatte muskler, sener, leddbånd og annet bindevev som ikke skal dekkes med bein.

Denne merkelige sykdommen er forårsaket av genetiske mutasjoner i kroppens immunsystem for å reparere skader. Etter en skade vil nytt bein utvikles i hele leddet, noe som begrenser bevegelsen og danner et andre skjelett. Denne tilstanden gjør den lidende som en levende mannekengstatue som beveger seg stivt. Den minste traume og skade, selv fra en injeksjon, kan føre til at bein begynner å vokse.

Dessverre er det ingen effektiv behandling for denne tilstanden annet enn å ta generell smertestillende medisin. FOP forekommer hos én av to millioner mennesker, men det er bare 800 offisielt registrerte tilfeller i verden.

5. Xeroderma Pigmentosum: vampyr i den virkelige verden

Mennesker trenger sollys for å få vitamin D, men omtrent 1 av 1 million mennesker har xeroderma pigmentosum (XP) og er svært følsom for UV-stråler. De må være fullstendig beskyttet mot solen, ellers vil de oppleve solbrenthet ekstreme og alvorlige hudskader.

Xeroderma pigmentosum (XP) er en undertype av lidelsen kjent som porfyri. Denne tilstanden er forårsaket av mutasjoner i et sjeldent enzym som gjør at huden ikke klarer å reparere seg selv når den først er skadet av eksponering for UV-stråling.

Symptomer vises vanligvis først i tidlig barndom, preget av alvorlige brennende blemmer etter bare noen få minutters eksponering. Øynene blir også røde, uklare og irriterte av UV-eksponering.

Personer med XP har svært høy risiko for hudkreft. Nesten halvparten av alle barn som har XP vil utvikle en eller annen form for hudkreft i en alder av 10 år. Det er anslått at bare én av 250 000 mennesker i Europa og USA har XP. Selv om det finnes flere behandlinger tilgjengelig, er den beste forebyggingen mot alvorlig hudskade ganske enkelt å holde seg i mørket og holde seg unna solen, som en vampyr.

6. Cotards vrangforestilling: zombier i den virkelige verden

Cotards vrangforestilling aka Walking Corpse Syndrome (Walking Corpse Syndrome) er en sjelden psykisk lidelse der en person helhjertet tror at han eller hun er en zombie. De tror de er døde, men halvt levende av grunner som ikke gir mye mening hvis vi hører om det. For eksempel føler han at alt blodet i kroppen hans er tappet, ånden hans er blitt tatt av djevelen, eller at alle organene hans er strippet.

Noen mennesker med dette syndromet kan også hevde at de kan lukte sitt eget kjøtt som råtner eller føle maggots krype på huden deres. Andre tror at de ikke kan dø (fordi de er det, tror de).

Lidende har en tendens til ikke å spise eller bade, og tilbringer ofte tid i graver med unnskyldning for å ville mingle med sine egne "folk".

Denne tilstanden er mest vanlig blant personer med schizofreni og personer som har fått alvorlige hodetraumer. Personer som er kronisk mangel på søvn eller som lider av psykose etter å ha tatt amfetamin eller kokain, viser også ofte symptomer på Cotard syndrom.

Cotards vrangforestilling antas å oppstå fra en lidelse i hjerneområdet som er ansvarlig for å gjenkjenne og assosiere følelser med ansikter, inkludert deres egne ansikter. Dette får pasienter til å oppleve dissosiasjon når de ser på kroppen.

7. Alien hånd: Hendene har sitt eget liv

Alien Hand Syndrome er en merkelig sykdom som gjør at eieren av kroppen er helt ute av stand til å kontrollere bevegelsene til sine egne hender. Det var som om de to hendene hans hadde et liv og en tankegang som var atskilt fra morens kropp.

Forskere tror at dette er en bivirkning av hjernekirurgi eller separasjon av funksjoner i et lappområde i hjernen. De fant ut at den lidendes venstre og høyre hjerne var i stand til å bevege seg uavhengig på uavhengig basis. Noen ganger kan dette syndromet oppstå som en sjelden bivirkning av en hjerneskade.

Alien Hand Syndrome har ingen kur, men å gi ham noe å holde på er nok til å få ham til å slutte å bevege seg en stund. En studie publisert i tidsskriftet Neurology rapporterer at Botox-injeksjoner kan hjelpe til med å håndtere dette syndromet.

8. Riley Day syndrom: overmenneskelig immun mot smerte

Riley-Day syndrom, kjent som Familiær dysautonomi eller arvelig sensorisk nevropati type 1 (HSN), er en sjelden arvelig genetisk mutasjon som påvirker det autonome nervesystemet som forbinder hjernen og ryggmargen i musklene og cellene som oppdager sansefornemmelser, som berøring, lukt og smerte. Evnen til å føle smerte og temperatur er alvorlig svekket, noen ganger til et punkt hvor individet ikke opplever smerte i det hele tatt.

For å faktisk vise tegn på å ha tilstanden, må imidlertid det aktuelle genet overføres av begge foreldrene. Denne tilstanden er også ledsaget av hyppige oppkast og problemer med å svelge.

Siden HSN forårsaker tap av smertefølelse, er det ikke nytt for pasienter å lide av tilfeldige brudd og til og med nekrose, som resulterer i død av kroppsvev. Personer med HSN kan til og med kutte lemmene eller bite tungen uten å føle den minste smerte. Ufølsomhet for smerter kan være livstruende i mange situasjoner, og fordi skader og sår fortsatt kan forbli ubehandlet, er magesår og infeksjoner vanlige bivirkninger.

9. Utenlandsk aksentsyndrom: plutselig flytende i tusen språk

Aksenter kan avsløre mye informasjon om en persons opprinnelse, og mange mennesker har prøvd å snakke et annet fremmedspråk enn sitt eget. Noen mennesker kan imidlertid utvikle en tilstand som får dem til å plutselig bli flytende i et fremmedspråk og komme ut av kontroll, selv om de aldri har studert eller besøkt opprinnelsesområdet til det språket før. Ofte kan forskjellige typer aksenter "komme ut" til forskjellige tider, eller de kan blandes sammen på samme tid.

Personer med denne tilstanden endrer ikke bare aksent og tonefall, men endrer også plassering av tungen når de snakker. Denne merkelige og sjeldne sykdommen vises vanligvis som en bivirkning etter et slag, alvorlig migrene eller annen hjerneskade. Den eneste tilgjengelige behandlingen for denne tilstanden er omfattende taleterapi for å trene hjernen til å snakke på bestemte måter.

10. Hypertrichosis: varulv

Nok et skrekkfilmtema som "inspirerer" beskrivelsen av denne sjeldne sykdommen. Kjent som kognital hypertrichosis lanuginose, de som er født med denne arvelige tilstanden har hårvekst som er for rask og mye på grunn av en genetisk mutasjon som dekker kroppen, inkludert ansiktet. Dette er grunnen til at hypertrikose også ofte blir referert til som "varulv"-syndrom - uten hjørnetenner og skumle skarpe klør.

Denne tilstanden kan også være en bivirkning av anti-skallet behandling, selv om noen tilfeller oppstår uten kjent årsak. Behandlingsalternativer inkluderer vanlige hårfjerningsmetoder, selv om selv vanlig voksing og laserbehandlinger ikke gir langvarige resultater.