Bading en gang om dagen, er det bra for helsa? •

Å bade to ganger om dagen har blitt en vane for mange mennesker. Han sa, det er ikke rent hvis du ikke dusjer to ganger. Eller, noen sier at det er skittent å bade en gang om dagen. Men er det sant at bading to ganger om dagen er sunnere og gjør kroppen renere?

Er det sunnere å bade to ganger om dagen?

Faktisk påvirker kroppshygiene i stor grad en persons helse. Bading kan rense huden og fjerne døde hudceller slik at porene blir rene og hudcellene kan fungere skikkelig.

Bading fjerner også dårlige bakterier som kan forårsake hudirritasjon og andre hudproblemer. Ikke bare det, her er andre helsefordeler hvis du tar en dusj regelmessig:

  • øke immunforsvaret
  • redusere muskelsmerter og smerter
  • redusere hevelse
  • forbedre blodstrømmen
  • forbedre konsentrasjonen
  • redusere tretthet
  • fremskynde pusten

Hyppig bading garanterer imidlertid ikke at kroppen din blir sunnere. Årsaken er at hyppig bading faktisk kan få noen typer gode bakterier til å forsvinne fra kroppen.

Så å faktisk dusje hver dag, enn si å bade to ganger om dagen som de fleste gjør, garanterer ikke at du er sunnere.

Likevel er det ingen målestokk for hvor ofte du bør dusje i løpet av en dag. Det er mulig at folk som bader en gang om dagen fortsatt er sunnere og renere enn å bade to ganger om dagen, og omvendt.

Hva er klart, bading en gang om dagen, to ganger, eller til og med ikke bade i det hele tatt, det avhenger av hver person, fordi behovet for renslighet for hver person er forskjellig.

Alle har sine egne standarder

De fleste tror at bading ideelt sett bør være to ganger om dagen.

Det å ikke bade i det hele tatt på en dag gjør deg faktisk ikke nødvendigvis skitten og kroppen din blir dårlig. Dette går tilbake til behovene og forholdene til hver person, for eksempel deres daglige aktiviteter eller været i blodet på den tiden.

Badebehov etter aldersgruppe

1. Småbarn

Ifølge American Academy of Pediatrics trenger ikke babyer å bade hver dag. Babyer bør ha en vanlig badeplan når de begynner å krype og begynner å spise.

Før de går inn i det stadiet, trenger ikke babyer å bade en eller to ganger om dagen.

2. Barn

Så lenge barn ikke beveger seg aktivt, for eksempel løper rundt for å svette eller leker på skitne steder utenfor huset, trenger ikke barn i alderen 6-11 år å bade en eller to ganger om dagen. De kan til og med bade en gang om dagen.

Men når de har begynt å komme i puberteten, begynner badebehovet å variere, og det er best på dette tidspunktet at barna begynner å bade minst en gang om dagen.

3. Tenåringer

Tenåringer har en tendens til å være fysisk aktive, og produserer automatisk mer svette. Spesielt tenåringsgutter som liker å drive med sport med vennene sine på skolen. Derfor er det absolutt nødvendig å bade minst en gang om dagen etter aktiviteter for å opprettholde renslighet.

4. Voksen

Når de er voksne, spesielt de i produktiv alder, vil folk generelt ha jobb. Arbeidet og aktivitetene du gjør avgjør hvor ofte du må dusje.

Feltarbeid eller tungt arbeid som krever at kroppen din beveger seg aktivt, krever absolutt at du dusjer oftere enn om du jobber i et rom med klimaanlegg hele dagen.

5. Eldre

Eldre trenger ikke å bade en eller to ganger om dagen, fordi eldre vanligvis ikke beveger seg mye for å produsere mye svette. Eldre får lov til å bade en eller to ganger i uken, og for å holde kroppen frisk hver dag, kan de bruke en vaskeklut dynket i varmt vann først.

Hva skjer hvis dusjplanen ikke samsvarer med dine behov

Selv om det ikke er noe ideelt tidspunkt å ta en dusj, vil det være noen konsekvenser som vil påvirke helsetilstanden din hvis du tar en dusj som ikke dekker behovene dine.

Bader for ofte

Misforstå meg rett, vanen med å bade mer enn to ganger om dagen selv om du ikke svetter i det hele tatt og bare sitter hjemme gir faktisk hudproblemer.

Vanligvis gjør hyppige dusjer huden din tørr. Denne tilstanden kan føre til hudsykdommer som eksem. Huden din kan føles kløende, rød og sprukket.

Hvis du har hudhelseproblemer som psoriasis, kan bading to ganger om dagen få sykdommen til å gjenta seg. Å bade for ofte kan også ødelegge hudlaget som kalles syremantelen. Dessuten, hvis du bader med alkalisk såpe, vil pH i huden din endre seg.

Tapet av dette laget og den endrede pH-verdien i huden vil gjøre huden mer utsatt for infeksjon. Derfor må badeplanen også tilpasses hudens tilstand. Hvis du har visse hudproblemer, bør du ta kontakt med legen din.

Dusje for sjelden

Hvis du bader for ofte, vil kroppen din produsere en ubehagelig kroppslukt. Dette kommer fra en blanding av svette og bakterier som holder seg til kroppen for lenge.

Utseendet til svette utløses av aktive kroppsbevegelser, hormoner og stress. Svette i seg selv er luktfri, men produksjonen av svette er for mye og blandet med bakterier, da vil det dukke opp en ubehagelig lukt.

Vanligvis skjer dette i områder med kroppsfolder som armhulene og lysken. Selvfølgelig gjør dette menneskene rundt deg mindre komfortable.

I tillegg kan bading for sjeldent føre til ubalanse mellom gode bakterier og dårlige bakterier i kroppen din. For mange dårlige bakterier på huden sammenlignet med antall gode bakterier på kroppen kan øke risikoen for infeksjon. Andre hudhelseproblemer kan også oppstå hvis du bader for sjelden.