7 fordeler med plommer for helsen |

Plommer tilhører Rosaceae-familien som også inkluderer fersken og aprikos. Kjent for å hjelpe deg å gå ned i vekt, viser det seg at det er en rekke andre fordeler med plommer som du ikke bør gå glipp av.

Næringsinnholdet i plommer

Plommer inkludert supermat. Før du kjenner til fordelene, bør du først kjenne til de ulike næringsinnholdene i plommer. Hver enkelt plomme inneholder næringsstoffene nedenfor.

  • Energi: 30 kalorier
  • Karbohydrat: 8 gram
  • Fiber: 1 gram
  • Sukker: 7 gram
  • Vitamin A: dekke 5 % av ernæringsbehovet
  • Vitamin C: dekke 10 % av ernæringsbehovet
  • Vitamin K: 5 % av RDA

I tillegg inneholder plommer også ulike typer mineraler som ikke er mindre viktige for kroppen, som kalium, kobber og mangan.

Fordeler med plommer

De ulike næringsstoffene i plommer har sine respektive egenskaper. Her er elleve helsefordeler med plommer.

1. Oppretthold et sunt fordøyelsessystem

Den mest anerkjente fordelen med plommer er deres evne til å forhindre forstoppelse. Plommefiber kondenserer avføringsmasse og letter elimineringsprosessen, og reduserer dermed risikoen for tykktarmskreft og hemoroider.

I mellomtiden gir den uløselige fiberen i svisker mat til de gode bakteriene som lever i tykktarmen, og bidrar dermed til å bevare befolkningen.

De gode bakteriene i tarmen produserer en kortkjedet fettsyre som kalles smørsyre. Smørsyre fungerer som hoveddrivstoffet for cellene i tykktarmen og bidrar til å opprettholde helsen til organene.

Gode ​​bakterier lager også to fettsyrer, propionsyre og eddiksyre, som brukes som drivstoff av lever- og muskelceller. Disse vennlige bakteriene vil bekjempe sykdomsfremkallende patogene bakterier og hindre dem i å overleve i fordøyelseskanalen.

2. Senk kolesterolet

Propionsyre produsert av plommefiber er en uløselig fibertype og tjener til å senke kolesterolet i blodet ved å binde seg til gallesyrer og fjerne dem fra kroppen gjennom avføring.

Gallesyrer er forbindelser som brukes til å fordøye fett produsert av leveren.

Når gallesyrer skilles ut sammen med plommefiber, må leveren produsere nye gallesyrer og bryte ned mer kolesterol, og dermed senke mengden sirkulerende kolesterol.

Løselig fiber kan også redusere mengden kolesterol som produseres av leveren.

3. Fordeler med plommer for hjertet

Plommer er en god kilde til kalium, en elektrolytt som hjelper til med ulike vitale kroppsfunksjoner. Dette mineralet bidrar til å opprettholde hjerterytmen, nerveimpulser, hjertemuskelsammentrekning og blodtrykk som kan redusere risikoen for hjerneslag.

Fordi kroppen ikke produserer kalium naturlig, for det må du regelmessig spise mat som inneholder det. Å spise plommer eller drikke juice kan hjelpe deg med å dekke dine daglige kaliumbehov.

Dessuten kan plommers naturlige fargestoff, antocyaniner, beskytte mot kreft ved å nøytralisere skadelige frie radikaler.

6 beste fruktanbefalinger for slagrammede

4. Forhindre anemi

Anemi oppstår når kroppen ikke har nok friske røde blodceller. For å lage sunne røde blodlegemer trenger kroppen tilstrekkelig inntak av jern.

Plommer er en stor kilde til jern og kan bidra til å forebygge og behandle jernmangel. To hundre og femti gram svisker inneholder 0,81 milligram jern, som gir 4,5 prosent av kroppens daglige jernbehov.

5. Behandling av osteoporose

Tørkede plommer er en viktig kilde til mineralet bor. Dette mineralet kan bidra til å bygge sterke bein og muskler. Bor kan også bidra til å forbedre mental skarphet og muskelkoordinasjon.

Plommer antas til og med å ha potensial som en osteoporosebehandling. En felles studie fra Florida State University og Oklahoma State University viser bevis på at tørkede plommer kan forhindre bentap hos postmenopausale kvinner som er utsatt for osteoporose.

Fordelene med plommer for beinhelsen inkluderer også bekjempelse av prosessen med tap av bentetthet på grunn av stråling til benmargen.

6. Senker risikoen for KOLS

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), inkludert emfysem, er en kronisk sykdom som forårsaker pusteproblemer. Det er mange årsaker til KOLS, men røyking er i dag den direkte årsaken til begge sykdommene.

En ny studie rapporterer at matvarer som inneholder polyfenoler, inkludert antioksidanter, kan redusere risikoen for KOLS. Plommer er høye i antioksidanter, som kan bekjempe skadene forårsaket av røyking ved å nøytralisere oksidativt stress.

Dette kan bidra til å redusere sjansene for emfysem, KOLS og lungekreft, selv om ingen studier har spesifikt sett på plommer for lungehelse.

7. Plommer går ned i vekt

Du har kanskje sett plommer pakket som et supplement for vekttap. Faktisk inneholder denne mørke lilla frukten som smaker surt mye fiber og en lav glykemisk indeks.

Den tette fiberen til plommer fordøyes sakte av kroppen mens den lave glykemiske indeksen spiller en rolle i å regulere frigjøringen av blodsukkernivået, og dermed holde deg mett lenger.

Plommer inneholder også naturlig sorbitol, en sukkeralkohol med langsom absorpsjonshastighet i kroppen.

11 matvarer for å gå ned i vekt for å oppnå en slank og slank kropp

Ikke spis for mye plommer

Interessert i å begynne å spise plommer? Men ikke for mye, ok! Overdreven inntak av plommer kan forårsake flatulens og forstoppelse. Overdreven fiberinntak kan også forårsake diaré.

Spis derfor plommer med måte. Hvis du ønsker å bruke denne frukten for å hjelpe med visse forhold eller ønsker å gå ned i vekt, bør du konsultere legen din igjen.