Fordeler med jackfruktfrø, fra å jevne ut fordøyelsen til å forebygge kreft

Jackfrukt er en av de beste kildene til vitaminer, mineraler og fiber for kroppen. Imidlertid er helsefordelene med jackfruit ikke begrenset til fruktkjøttet. Ikke mye er kjent, jackfruktfrø har også en myriade av fordeler for helsen din.

Ulike fordeler med å spise jackfruktfrø

Ett hundre gram jackfruit inneholder 157 kalorier, 2,8 gram protein, 38 gram karbohydrater, 2,5 gram fett og 1 gram fett. Jackfruit inneholder også en rekke vitaminer og mineraler i varierende mengder.

Men, visste du det? Noen av næringsstoffene i jackfruktfrø er faktisk mer enn kjøttet. Jackfruktfrø er til og med kjent for å inneholde antioksidanter.

Disse ulike næringsstoffene gjør at jackfruktfrø har følgende egenskaper:

1. Senk kolesterol

Dyrestudier har vist at jackfruit-frø har potensial til å senke LDL-kolesterol og øke HDL-kolesterol. LDL ( lipoprotein med lav tetthet ) er det "dårlige" kolesterolet som forårsaker plakkoppbygging i blodårene.

I mellomtiden HDL ( lipoprotein med høy tetthet ) er det 'gode' kolesterolet som kan forhindre dannelsen av kolesterolplakk. Å konsumere jackfruktfrø vil gi store fordeler for balansen av kolesterolnivået.

2. Opprettholde fordøyelsessystemet helse

Ett hundre gram kokte jackfruktfrø inneholder så mye som 1,5 gram fiber. Ikke nok med det, jackfruitfrø inneholder også massevis av prebiotika. Prebiotika er forbindelser som øker veksten og aktiviteten til gode bakterier i fordøyelseskanalen.

Innholdet av fiber og prebiotika i jackfruktfrø har mange fordeler for fordøyelseshelsen. Disse inkluderer å forbedre fordøyelsen, forhindre forstoppelse og redusere risikoen for tykktarmskreft.

3. Senker risikoen for kreft

Jackfruktfrø inneholder antioksidantforbindelser i form av flavonoider, saponiner og tanniner. Disse forbindelsene er i stand til å beskytte kroppens celler mot frie radikaler. Frie radikaler er molekyler som kan skade celler og utløse vekst av kreftceller.

Antioksidantforbindelsene i jackfruktfrø har også fordelen av å forhindre dannelse av blodårer rundt kreftceller. Uten tilstrekkelige blodårer vil ikke kreftcellene få blodtilførselen og næringsstoffene til å vokse.

4. Forhindrer bakteriell infeksjon

Flere studier har funnet tilstedeværelsen av antibakterielle forbindelser i jackfruktfrø. De fleste av disse forbindelsene finnes på overflaten av jackfruktfrø og har lenge vært brukt som et naturlig middel mot diaré.

Antibakterielle forbindelser i jackfruktfrø er ganske effektive mot bakterier E coli som ofte er årsaken til fordøyelsesproblemer. Takket være disse fordelene har jackfruktfrø potensial til å bli et naturlig middel for sykdommer som overføres gjennom forurenset mat.

5. Fremmer hårvekst

Jackfruktfrø er rike på protein, jern og vitamin A, som er avgjørende for hårvekst. Proteinet i jackfruktfrø er nødvendig for å lage sterke hårstrå. Vitamin A beskytter håret mot å bli sprøtt.

I mellomtiden er jern nyttig for å øke blodstrømmen til hodebunnen. Blod vil bære ulike næringsstoffer som trengs for å holde håret sterkt, sunt og vokse tykt.

Frukt inneholder en rekke næringsstoffer som er gunstige for kroppen. Fordelene med frukt kommer imidlertid ikke bare fra den delen av kjøttet som vanligvis konsumeres.

Fruktfrø som for eksempel jackfruit er faktisk veldig rike på protein, vitaminer, mineraler, til kreftbekjempende antioksidantforbindelser. I stedet for å føle seg klosset, vil inntak av jackfruktfrø faktisk gi fordeler som du kanskje aldri hadde forestilt deg.

Bildekilde: Invers.com