7 fordeler med kaffirlimeblader for kroppen |

Ikke bare brukt som et supplement til deilige matlagingskrydder, gir kaffirlimeblader faktisk en myriade av helsefordeler. Kom igjen, se hva som er fordelene med kaffirlimeblader som det absolutt er synd å gå glipp av!

Fordeler med kaffirlimeblader

I Indonesia blir bladene av kaffirlime ofte brukt i forskjellige retter, som supper, karriretter, ris, røre, til salater. Årsaken er at de grønne bladene har en særegen og velduftende aroma, noe som gjør dem egnet som smakstilsetning.

I tillegg til å tilby en attraktiv aroma, har kaffirlimeblader en myriade av helsemessige fordeler. Her er noen av fordelene med kaffirlimeblader som du kan få, enten ved å konsumere dem eller bruke dem lokalt.

1. Oppretthold oral helse

En av fordelene med kaffirlimeblader som er ganske viktig er å opprettholde oral helse.

Hvordan du bruker den ligner på betelblad. Du trenger bare å påføre bladene direkte på tannkjøttet for å bli kvitt skadelige bakterier i munnen. Dette er bevist gjennom forskning publisert i tidsskriftet Ernæring .

Studien viste at kaffirlimebladekstrakt kan hemme aktiviteten til S. mutanter . Dette betyr at dette materialet er nyttig for å forhindre dannelse av biofilmer (en samling av mikroorganismeceller) på tannoverflaten og redusere risikoen for tannkaries.

2. Reduser betennelse

Kaffirlimeblader gir fordeler i form av å redusere betennelse i kroppen. Terpenoidinnholdet i kaffirlimeblader er kjent som en type antioksidant som kan bekjempe betennelse.

Lanserer forskning fra Biovitenskap Bioteknologiforskning Asia terpenoider er rapportert å gi en rekke fordeler for kroppen, inkludert:

  • antikreftegenskaper i livmorhalskreftceller,
  • mot kreftceller i bryst- og prostatakreft, samt
  • har antibakteriell aktivitet mot luftveispatogener.

Disse tre tingene antas også å redusere betennelse i kroppen. Likevel trenger eksperter ytterligere forskning for å se fordelene med kaffirlimeblader for å bekjempe betennelse.

3. Oppretthold sunt hår

For de av dere som ønsker å ha sunt hår og fritt for flass, kan kaffirlimeblader være den beste løsningen. Kombinasjonen av limejuice med limeblader anses som ganske nyttig for behandling av hår.

Du kan påføre blandingen på hodebunnen og håret for å redusere mannlig skallethet og styrke folliklene (der håret vokser).

Ikke nok med det, begge er angivelig i stand til å fukte hodebunnen slik at håret ser skinnende ut og fritt for flass. Imidlertid er det ennå ikke kjent hvordan mekanismen til kaffirlime forlater for å opprettholde sunt hår.

4. Hjelper med å utrydde hodelus

Hodelus forårsaker ulike forstyrrende symptomer, som kløe i hodebunnen eller rundt hodet. Heldigvis gir limeblader helsemessige fordeler for håret som kan bidra til å bli kvitt hodelus.

Siden antikken har en blanding av kaffirlimeekstrakt og bladene blitt brukt som et naturlig hodelusmiddel. Årsaken er at dette naturlige middelet antas å kunne drepe parasitter og voksne nits.

Selv om det høres trivielt ut, kan hodelus være smittsomt og lett spres. Derfor bruker noen produsenter av loppesjampo noen ganger kaffirlimeblader som en naturlig ingrediens i produktene sine.

5. Skap en avslappet atmosfære

Selv om det ikke er direkte, er det å skape en avslappet atmosfære en del av fordelene med kaffirlimeblader. En avslappet atmosfære er nødvendig for å skape god søvnkvalitet for å unngå ulike sykdommer.

Dette er fordi kaffirlimeblader inneholder en avslappende aroma som kan skjemme bort sinnet og kroppen. Som et resultat ble det skapt en behagelig og behagelig følelse.

Hvordan lage :

  • Skjær kaffirlimebladene i små biter
  • Bløtlegg bladene med vann
  • La det stå i en time eller så
  • Legg den i en flaske for å spraye i rommet

En spray med kaffirlimebladvæske kan i det minste bidra til å skape god sjelefred.

6. Fremskynde helbredelsen av kreftsår

I tillegg til appelsiner er andre frukter som inneholder høyt vitamin C kaffirlime. Faktisk er kaffirlimeblader også rike på vitamin C som er gunstig for personer som har kreftsår.

Trost er et plagsomt munnproblem og skyldes mangel på vann og vitamin C i kroppen. Denne tilstanden kan også være et tegn på problemer med organene dine.

Prøv å konsumere varmt vann fra kaffirlimeblader som har blitt dynket i vann. Dette kan redusere kreftsår og øke immunsystemet til å produsere mer vitamin C.

7. Hjelp til å behandle hoste

Det er ikke lenger en hemmelighet at det finnes mange naturlige midler for å kurere hoste, og en av dem er kaffirlimeblader. Fordelene med kaffirlimeblader oppnås takket være vitamin C-ekstraktet i den.

Du kan prøve å blande kaffirlimeblader med honning eller palmesukker. Hell deretter kombinasjonen i varmt vann. På den måten kan du bli kvitt sår hals og lindre hostesymptomer.

Tips for inntak av kaffirlimeblader

Som tidligere nevnt kan du få fordelene med kaffirlimeblader ved å inkludere dem som krydder. Ikke bare det, det er forskjellige andre kreasjoner for å legge kaffirlimeblader til retter, inkludert:

  • salat eller suppe,
  • chilisaus,
  • karri nudler, til
  • stekt ris.

Hvis du har flere spørsmål, vennligst diskuter med legen din eller ernæringsfysiologen om effekten og bivirkningene av kaffirlimeblader.