6 fordeler med Guava for gravide kvinner og foster -

Under graviditeten trenger mødre næringsrik mat, inkludert frukt. Dette er nyttig for å hjelpe utviklingen og veksten av fosteret i livmoren. En frukt som har fordeler er guava. Kan gravide spise guava? Hva er fordelene med guava eller krystallguava for gravide? Kom igjen, se hele forklaringen nedenfor, frue!

Fordeler med guava for gravide kvinner

Sitat fra National Health Service, å spise frukt og grønnsaker under graviditet er gunstig for helsen fordi det øker inntaket av vitaminer, mineraler og fiber.

Lei av den samme frukten? Mødre kan velge guavafrukt som snacks for å legge til daglig næring.

Mødre må også vite at bortsett fra rød guava, er det også hvit guava og krystallguava.

Forskjellen, krystall guava har færre frø enn røde. Ikke bare kan opprettholde helse under graviditet, guava er også nyttig for å øke fruktbarheten.

Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning på mennesker på denne saken.

I følge indonesiske matsammensetningsdata inneholder guava mange næringsstoffer som fiber, kalsium, fosfor, jern, kalium og ulike vitaminer som er gunstige for kroppen.

Mengden av næringsinnhold er absolutt svært uheldig hvis den blir savnet av gravide.

Her er fordelene med guava eller annen krystallguava for helsen til gravide kvinner.

1. Forhindre graviditetskomplikasjoner

En studie i tidsskriftet med tittelen Makronærings- og mikronæringsinntak under graviditet: En oversikt over nylige bevis nevner at guavafrukt er rik på vitamin C.

Dette er en kilde til vitaminer for gravide fordi den inneholder askorbinsyre som har mange roller for kroppen.

Vitamin C jobber sammen med vitamin E for å øke antioksidanter slik at de kan hemme frie radikaler som forårsaker oksidativt stress i kroppen.

Det betyr at kroppens celler vil være beskyttet mot betennelse, så guava eller krystallguava for gravide er nyttig for å forhindre graviditetskomplikasjoner.

2 Forhindre babyer med lav fødselsvekt

Ikke bare for mødre gir guava også fordeler for fosterutviklingen. Grunnen er at guava inneholder jern, som er et næringsstoff som trengs dobbelt så stort som under graviditet.

Dette økte behovet for jern er nyttig for å produsere ekstra blod til babyen.

Blod som inneholder hemoglobin er et medium for babyen i livmoren for å få mat og oksygen fra moren.

Derfor kan jern bidra til å optimalisere veksten til babyen samtidig som det forhindrer lav fødselsvekt og anemi hos moren.

3. Støtter babyens hjerneutvikling

Akkurat som jern er folsyre også et svært viktig næringsstoff under graviditet.

Folsyre er gunstig for kroppen å produsere røde blodceller samtidig som det hjelper utviklingen av hjernen og ryggmargen.

Gravide kvinner kan få fordelene med folsyre for helsen ved å spise guava eller guavakrystaller.

Hvis den vordende mor har mangel på folsyre, kan det hende at babyens nevralrør ikke lukkes ordentlig. Som et resultat er babyen i fare for nevralrørsdefekter, for eksempel ryggmargsbrokk eller anencefali.

4. Reduserer risikoen for muskelsmerter og kramper

Fordelene med guava eller krystallguava for den neste gravide kvinnen er å redusere risikoen for kroppssmerter og kramper.

De fleste gravide er utsatt for ledd- og muskelproblemer, spesielt langs ryggraden, som forårsaker korsryggsmerter under svangerskapet.

Denne tilstanden oppstår fordi fosteret legger press på magen som påvirker ryggraden. Det kan imidlertid også være et tegn på at kroppen mangler visse mineraler.

For å overvinne og forhindre denne tilstanden, vil leger absolutt anbefale gravide kvinner å spise grønnsaker og frukt, guava er en av dem.

5. Glatt fordøyelse

Fordøyelsesproblemer som forstoppelse er ofte en av plagene til gravide kvinner. Dette gjør at mødre trenger mat som er i stand til å lette fordøyelsen, men som ikke forårsaker bivirkninger.

En av disse sunne matvarene er guava som har høyt fiber- og vanninnhold, så det er nyttig for fordøyelsen.

Sitat fra American Pregnancy Association, kan fiberrike matvarer som frukt, grønnsaker og væsker bidra til å gjøre avføring enklere.

Men fordelene med guava eller krystallguava for gravide kvinner på denne trenger fortsatt forskning på mennesker.

6. Senker blodtrykket

Et av tegnene eller symptomene på svangerskapsforgiftning er økt blodtrykk under graviditet, selv om det ikke er noen tidligere historie med hypertensjon.

For å forhindre dette kan mødre spise visse matvarer for å opprettholde en balanse i blodtrykket.

Guava eller krystaller er gunstige for gravide kvinner på grunn av tilstedeværelsen av enzymer for å senke blodtrykket.

Imidlertid er det fortsatt behov for ytterligere forskning og det siste innen mennesker angående fordelene med guava på denne.

Hvordan konsumere guava for gravide?

Fra forklaringen ovenfor kan du se at det er ganske mange fordeler med guava eller krystaller for gravide.

Imidlertid bør mor fortsatt konsumere nok for ikke å legge til de daglige kaloriene.

Guava er høy i fiber. Så moren bør balansere det med mineralvann eller gravid melk for ikke å forårsake fordøyelsessykdommer.

Velg frukt som er i god stand og frisk fordi næringsinnholdet fortsatt er høyt. Det er viktig å vaske frukten med rent rennende vann slik at bakterier og rester av sprøytemidler fjernes.