Dette er de ulike fordelene med TTS slik at eldre ikke blir senile raskt - •

Mange tror at fysisk helse hos eldre er det eneste som er viktig. Faktisk er det ikke mindre viktig å opprettholde mental helse, inkludert hjernehelse. Målet er å opprettholde kognitiv funksjon og optimalt liv, samt forbedre livskvaliteten til de eldre. Vel, du vet, å spille kryssord eller kryssord kan også bidra til å skjerpe hukommelsen din? Sjekk ut følgende forklaring.

Å spille TTS har god innvirkning på eldres hjerne

Å fylle ut kryssord, som vanligvis er i hjørnet av en helgavisspalte eller i en kryssordbok, ser ut som en lett aktivitet for å fylle fritiden din. Det viser seg imidlertid at å fylle ut kryssordet har viktige fordeler for hjernens helse, også hos eldre.

Kryssord er også nyttige for å stimulere hjernearbeidet samtidig som det forhindrer en nedgang i hjernefunksjonen. Hvordan kan det være? Spørsmål og tomme bokser i kryssord som ofte fanger dette, viser seg å hjelpe til å trene hjernen til å fortsette å tenke. Ikke bare det, dette spillet trigger også hjernen til å analysere, trene emosjonell intelligens, for å teste hukommelsen.

Dette skjer fordi alle spørsmålene som er der får de eldre til å huske navn, steder, hendelser, fremmedord og andre ting som noen ganger er utenkelige. Derfor er dette spillet med på å friske opp eldres hjerne slik at den kan fungere mer optimalt.

Ulike fordeler med å spille kryssord for eldres hjernehelse

I tillegg til noen av tingene nevnt ovenfor, er det andre hjernefordeler som eldre kan få når de spiller dette spillet:

1. Tren hjernen

Jo eldre alderen er, jo mer begrenset er aktiviteten for eldre å gjøre. Dette skal imidlertid ikke hindre eldre i å lete etter aktiviteter for å trene hjernen. En aktivitet for den eldre hjernen som forbedrer hjernens helse er å trene den ved å spille kryssord.

Dette spillet involverer begge sider av hjernen, både venstre og høyre, og hjelper dermed de eldre med å trene hjernen som helhet. Høyre hjerne vil behandle kreativitet, mens venstre hjerne behandler logikk. Dermed hjelper det å spille kryssord de eldre med å forbedre sine generelle kognitive evner.

2. Opprettholde kognitive ferdigheter

Å spille kryssord i minst 90 minutter i uken kan bidra til å forbedre en persons evne til å tenke, også hos eldre, og øke intelligensnivået. Årsaken er at når de spiller det, vil eldre bruke hjernen til å behandle mange ting.

På den måten vil det være mange kognitive evner som trenes opp når man spiller TTS. For eksempel evnen til å lære nytt ordforråd, skjerpe hukommelsen, forbedre evnen til eldre til å forhandle.

3. Forbedre generelle tenkeevner

De eldre som spilte TTS viste bedre tenkeevne enn de som ikke spilte det. Faktisk viste de eldre som spilte dette spillet også en høyere evne til å konsentrere seg.

Ikke nok med det, de eldre som spiller kryssord har en ganske god evne til å bruke god grammatikk. I mellomtiden hadde de eldre som spilte kryssord evnen til å organisere og planlegge ting godt.

Det kan konkluderes med at det å spille spill for å finpusse hjerneferdigheter som kryssord, både tall og bokstaver, med jevne mellomrom kan forbedre hjernens evne til å tenke som helhet.

4. Forhindre at eldre blir senile

Hjernestimulerende spill som TTS er også effektive for å forebygge senil demens. Derfor er spill som sjakk og kryssord det riktige valget for eldre som ønsker å opprettholde hjernehelsen.

Faktisk viser en studie i Journal of the International Neuropsychological Society at dette spillet kan bidra til å bremse prosessen med hukommelsestap hos eldre mennesker med demens.

Ikke nok med det, eldre som ofte gjør aktiviteter som stimulerer mental helse og skjerper hjernen kan redusere risikoen for å oppleve kognitiv svikt og Alzheimers sykdom. Så, slik at hjernen alltid er skjerpet, bør eldre gjøre ulike aktiviteter som er bra for hjernen, hvorav en er å spille kryssord.

5. Forbedre problemløsningsferdigheter

Å spille kryssord krever kritisk tenkning og kreative løsninger. Hvis de eldre spiller kryssord regelmessig, vil evnen til å løse problemer øke. Grunnen er at over tid vil de eldre se dette spillet som et problem han må løse.

Hvert kryssord har absolutt en annen tilnærming til det endelig er løst. Derfor må de eldre tenke ulike måter hver gang de vil løse det. Denne tankeprosessen hjelper eldre til å ha sterke beregningsevner.

Ikke overraskende gjør prosessen med å evaluere hvert kryssord for å få de beste resultatene at eldre blir dyktigere til å løse reelle problemer.

En annen fordel med å spille kryssord for generell helse

Foruten å være gunstig for hjernens helse, viser det seg at kryssord også har andre fordeler for eldre, som:

1. Forbedre sosialiseringsevner

De eldre trenger ikke å spille kryssord alene. Det betyr at eldre kan invitere andre til å leke og løse kryssord sammen med dem. Ja, dette spillet kan også være et medium for sosial omgang med andre mennesker.

Mens de fyller kryssord, kan eldre øke mulighetene til å kommunisere og utveksle ideer med andre, for å etablere et godt forhold til den personen. Derfor kan de eldre ta med seg dette spillet hvor som helst, og hvis de vil, kan de eldre spille det med hvem som helst.

2. Øk selvtilliten

Når de fullfører kryssordet, får de eldre helt sikkert sin egen tilfredsstillelse. Dette øker frigjøringen av hormonet dopamin i den eldre hjernen. Dette hormonet får eldre til å føle seg lykkelige, oppnå målene sine og bli mer selvsikre.

Derfor er det ikke overraskende at mange eldre er enda mer aktive i å spille dette spillet når de har fullført det. Faktisk kan eldre gjøre dette spillet hver dag.

3. Hjelp til selvdisiplin

For eldre hjelper dette spillet også selvdisiplin. Årsaken er at de fleste kryssord tar omtrent en time for eldre å fullføre dem. Når de begynner å fylle ut kryssord, vil de eldre ubevisst forplikte seg mentalt.

For eksempel å sitte i en time, flittig fullføre kryssordet, uten å gjøre noe annet. Disse aktivitetene hjelper de eldre til å fokusere på én ting og holde seg skarpe. Jo oftere de eldre fyller ut kryssordet, jo lettere blir det for ham å fullføre det.

Det betyr imidlertid ikke at eldre kan spille kryssord hele dagen uten å gjøre andre aktiviteter. Det er bedre å balansere de daglige aktivitetene til eldre ved å gjøre regelmessige fysiske aktiviteter, som å trene for eldre. I tillegg er det viktig for eldre å være aktive og ta et sunt kosthold for å forbedre hjernens funksjon.