5 fordeler med Enoki-sopp som er bra for helsen din

Flammulina velutipes eller ofte referert til som enokisopp er en type sopp som ofte brukes i tradisjonell kinesisk medisin. Formen ligner på denne hvite bønnespiren, noe som gjør at enoki-sopp har mange fordeler som kan oppnås for helsen din. Kom igjen, identifiser hvilke funksjoner som tilbys av denne japanske soppen.

Myriaden av fordeler som tilbys av enoki-sopp

Enoki-sopp er en type sopp som vokser om vinteren, for å være nøyaktig i nærheten av bartrær. Ikke bare vokser på trær, mange bønder fra Japan dyrker enoki-sopp fra falne trær, som plommer, lønner og bjørketrær.

Flere studier har funnet ut hva som er fordelene med denne enokisoppen. Det viser seg at disse vanligvis hvite soppene inneholder et mylder av viktige næringsstoffer og gjør matlagingen din mer næringsrik.

Hva er fordelene som kan oppnås fra denne enokisoppen?

1. Bidra til å forebygge kreft

En av fordelene du kan få fra denne enokisoppen er vitamin- og næringsinnholdet som kan forhindre vekst av kreftceller.

En studie fra 1989 av Research Institute of National Cancer ble den første gruppen som har forsket på ernæringen til enokisopper for å redusere risikoen for kreft. Resultatene av studien fant at antall dødsårsaker fra kreft ble redusert i Nagano-regionen, Japan sammenlignet med andre områder.

Dr. Tetsuke Ikekawa, en epidemiolog fra Tokyo og leder av denne forskningen, mistenker at denne tilstanden skyldes at Nagano-området er et senter for dyrking av enoki-sopp. Dette betyr at folk i Nagano kan konsumere ganske mye enokisopp.

Faktisk fant studier som involverte forsøksdyr også at enoki-sopp kan redusere aktiviteten til tumorvekst og leverkreftceller.

I en annen studie fra Onkologiske rapporter viste også at enokisopp antas å kunne hemme veksten av brystkreftceller.

Det er imidlertid behov for ytterligere forskning for å se fordelene med enoki-sopp for å forhindre utvikling av kreft hos mennesker.

2. Styrk immunforsvaret

Ikke bare nyttig for å forhindre vekst av kreftceller, enoki-sopp kan også styrke immunsystemet gjennom proteininnholdet den har.

I følge en studie fra grenser i farmakologi , proteininnholdet i enoki-sopp er sammenlignbart med det i grønne bladgrønnsaker, som er 1,7 gram. Proteinet brukes som en av komponentene som er nyttige for å øke immunforsvaret til levende ting.

Dette ble også bevist gjennom en studie som involverte eksperimentelle mus hvis immunfunksjon økte når de ble gitt enoki-sopp.

3. Bra for fordøyelsen

En porsjon enokisopp inneholder vanligvis 1,8 gram fiber som er bra for kroppen din. Som rapportert av Mayo Clinic, er det flere fordeler du kan få fra fiberrik mat, for eksempel denne enokisoppen, nemlig:

Balansere tarmbevegelser

Dette er fordi fiber bidrar til å myke opp avføringen, noe som gjør det lettere for dem å passere gjennom tarmen.

Oppretthold tarmhelsen

Mat med høyt fiberinnhold bidrar til å redusere risikoen for tykktarmskreft og andre tarmsykdommer.

Hjelper med å få den ideelle kroppsvekten

Fiber bidrar til å holde en person mett lenger. Derfor kan lysten til å spise ofte reduseres slik at vekten opprettholdes.

4. Bidrar til å opprettholde hjertehelsen

Det er ingen hemmelighet lenger, sopp har gode fordeler for mennesker med hjerte- og karsykdommer. Den høye fiberen i sopp, inkludert enoki, hjelper stoffskiftet og er i stand til å absorbere mer kolesterol.

I tillegg er det studier som har funnet at enokisopp inneholder polysakkarid- og mycosterolforbindelser som har en kolesterolsenkende effekt.

Dette ble også bevist gjennom forsøk med hamstere som konsumerte enoki-soppekstrakt. Fra disse forsøkene ble det sett at hamsterne hadde lavere nivåer av kolesterol, triglyserider og LDL-kolesterol.

Disse tre komponentene er faktorer som kan øke hjerterisikoen. Derfor kan det konkluderes med at inntak av enoki-sopp har viktige fordeler for hjertehelsen din.

5. Kan nøytralisere farene ved frie radikaler

Som tidligere forklart er enoki-sopp rik på næringsstoffer og vitaminer som har betydelige fordeler for helsen din. Faktisk er enoki inkludert sopp med høyt antioksidantinnhold bra for kroppen.

Antioksidanter er forbindelser som kan bidra til å nøytralisere frie radikaler for å beskytte deg mot kroniske sykdommer. Enoki-sopp inneholder quercetin, katekiner, gallussyre og koffeinsyre som antioksidanter.

Enoki-sopp har mange fordeler for helsen til menneskekroppen. Men hvis du har allergi mot visse sopp, bør du først konsultere legen din før du spiser enokisopp.