5 måter å lage sunn og deilig frukt- og grønnsaksjuice på

Grønnsaker og frukt inneholder mange næringsstoffer som kroppen trenger. Foruten å bli spist direkte eller tilberedt, kan du nyte grønnsaker og frukt ved å lage juice. Selv om det er sunt, kan hvordan å lage juice som ikke er riktig forårsake helseproblemer. La oss se tips for å lage sunn frukt- og grønnsaksjuice i den følgende anmeldelsen.

Det er sunt å drikke frukt- og grønnsaksjuice

I tillegg til å balansere ernæringsbehov, hindrer det å spise frukt og grønnsaker deg også fra ulike sykdommer.

Sitert fra Harvard School of Public Health-siden, kan ernæring fra frukt og grønnsaker senke blodtrykket, redusere risikoen for kreft, hjertesykdom, hjerneslag, øyeproblemer og fordøyelsessykdommer.

Selv noen typer grønnsaker og frukt uten stivelse (som ikke inneholder karbohydrater), som epler, pærer og grønne grønnsaker kan opprettholde ideell kroppsvekt.

Innholdet av antioksidanter som finnes i grønnsaker og frukt kan også bremse aldring av huden. Virkelig mange fordeler, ikke sant?

Dessverre er det noen som vegrer seg for å spise frukt og grønnsaker fordi de har det for travelt. Faktisk er utallige fordeler virkelig synd hvis du går glipp av det.

Den mest praktiske måten å nyte grønnsaker og frukt på er å lage juice. Du kan lage grønnsaksjuice, frukt eller en kombinasjon av begge for å gjøre det mer deilig.

Hvordan lage trygg og sunn fruktjuice

Selv om det er sunt, kan frukt- og grønnsaksjuice også forårsake helseproblemer. For å lage juice vil du vanligvis bruke grønnsaker og frukt som fortsatt er rå.

Dette gjør at bakterier kan leve på overflaten. Når de ikke vaskes, kan bakterier og sprøytemiddelrester fortsatt feste seg.

Når bakterier og andre fremmede stoffer kommer inn i kroppen, kan du få matforgiftning. De vanligste tegnene på matforgiftning inkluderer oppkast eller diaré. Hos personer med svakt immunsystem kan symptomene være mer alvorlige.

For å unngå det, må du virkelig sørge for å lage riktig juice. Hva er trinnene?

1. Velg frisk frukt og grønnsaker

Hvis du planlegger å juice grønnsaker, velg grønnsaker som fortsatt er ferske. Grønnsaker som har visnet, selvfølgelig er næringsinnholdet redusert.

Velg også frukt som er moden. I tillegg til en søtere smak, er moden frukt vanligvis tryggere for fordøyelsen.

2. Vask grønnsaker og frukt til de er rene

Å sørge for at frukt og grønnsaker vaskes ordentlig er en del av hvordan man lager sunn juice. Bakterier kan feste seg til overflaten av grønnsaker og frukt.

Bakterier kan eksponeres direkte fra jorda, under distribusjon eller i lagring.

Bakterier er svært små i størrelse, så de er ikke synlige for øynene dine. Selv om frukten ser ren ut, må du fortsatt vaske den på nytt. Dessuten kan sprøytemiddelrester bli liggende på overflaten av grønnsaker og frukt.

Når du vasker, gni overflaten av grønnsaker og frukt med hendene. Bruk rennende vann til å skylle, så blir bakterier og plantevernmidler vasket bort med vannet.

Deretter legger du de vaskede grønnsakene og fruktene i en tørr og ren beholder.

3. Sørg for at hendene og utstyret som brukes er rene

Den neste måten å lage sunn juice på som du må følge er å sikre rensligheten til utstyret som brukes. Enten det er en blenderbeholder, kniv, skje og glass som skal brukes.

Ikke glem å vaske hendene før du juicer.

4. Skrell skinnet og kast delene som er visnet eller skadet

Før du legger i blenderen, skrell først skallet av frukten. Målet, slik at frukten er helt fri for eksponering for bakterier og skitt. Kast kjøttet og grønnsakene som har blitt skadet.

Frukt og grønnsaker av god kvalitet vil garantert produsere sunnere og deiligere juice.

5. Begrens bruken av tilsatte søtningsmidler

En måte å lage sunne juicer som folk kanskje glemmer, er tilsatt sukker. Det ville vært bedre om du ikke bruker tilsatt sukker i det hele tatt når du juicer.

Men hvis du vil ha den litt søtere, kan du kanskje bruke honning i stedet for sukker. Hvis du vil bruke sukker, bruk det sparsomt. For mye tilsatt sukker kan øke kaloritallet i juicen.