5 fordeler med forbruk av karpe |

Bearbeidet fisk er en daglig favorittmeny for indonesere. I tillegg til sin deilige smak, er fisk også lett å finne overalt. Hva med karpe? Sjekk innholdet i karpe og ulike fordeler gjennom følgende forklaring.

Næringsinnhold i karpe

Kjent som en av matvarene som er rike på næringsstoffer, nedenfor er en rekke næringsinnhold i servering av 100 gram karpe, som har det latinske navnet: Cyprinus carpio.

  • Kalorier: 127
  • Fett: 5,6 gram
  • Proteiner: 18 gram
  • Kalsium: 41 milligram
  • Kalium: 333 milligram
  • Jern: 1,24 milligram
  • Magnesium: 29 milligram
  • Fosfor: 415 milligram

I tillegg inneholder karpe også ulike vitaminer som vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C og vitamin D3.

Fordelene med karpe for helsen

Gode ​​nyheter for de av dere som liker å spise karpe, her er de ulike fordelene som du kan få fra forbruket.

1. Bidra til å opprettholde hjertehelsen

Som annen fisk inneholder karpe også omega-3 fettsyrer som kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Omega-3 fettsyrer er en type umettede fettsyrer som tjener til å redusere betennelse i kroppen. Denne betennelsen kan skade blodårene og føre til hjerneslag.

I tillegg er omega-3 også i stand til å opprettholde hjertehelsen ved å senke triglyseridnivåer, senke blodtrykket og redusere blodpropp.

2. Bra for hjernens utvikling

Du hører kanskje ofte at å spise fisk fra en tidlig alder kan gjøre barn smartere når de vokser opp. Selv om det ikke nødvendigvis er helt sant, kan forbruket av karpe fortsatt gi fordeler for hjernens utvikling og helse.

Igjen, disse fordelene kan oppnås på grunn av omega-3-innholdet. Disse fettsyrene spiller en viktig rolle i dannelsen av cellevev i hjernen hos fosteret under svangerskapet og i barndommen.

En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viste at barn av mødre som fikk omega-3 under svangerskapet hadde bedre problemløsningsevner enn de som ikke fikk det.

3. Bidra til å holde vekten

For de av dere som er på et diettprogram, kan karpe være en av diettmenyene deres.

Ikke bare inneholder gode fettsyrer, karpe inneholder også protein. Protein kan øke stoffskiftet og redusere appetitten.

Protein virker ved å frigjøre hormoner som gjør at du føler deg mett lenger. Som et resultat vil du innta færre kalorier.

4. Bidrar til å forhindre anemi

Den neste fordelen med karpe er at den kan hjelpe deg med å forhindre anemi. Som allerede nevnt er det et jerninnhold på 1,24 milligram i en porsjon på 100 gram karpe.

Jern er nødvendig for å danne hemoglobin, proteinet som frakter oksygen til blodet gjennom hele kroppen. Mangel på hemoglobin kan forstyrre kroppens arbeidsfunksjoner og forårsake anemi.

Sørg derfor for å dekke ditt daglige jernbehov ved å innta hemoglobinforsterkende matkilder som karpe.

5. God kilde til vitamin D

Faktisk kommer nesten 80 % av vitamin D kroppen trenger fra solen. Men det er like viktig å få inn vitamin D fra mat.

Vitamin D er et vitamin som er viktig for å opprettholde en sunn kropp. Tilstedeværelsen av dette vitaminet vil hjelpe kroppen til å absorbere kalsium, et mineral som spiller en rolle i dannelsen av sterke bein.

Sammen med kalsium vil vitamin D bidra til å beskytte deg mot risikoen for osteoporose. Vitamin D fungerer også som en aktivator av muskler og nerver for å bære meldinger mellom hjernen og kroppen.

Ikke bare det, immunsystemet ditt trenger også vitamin D for å bekjempe sykdomsfremkallende bakterier og virus.

Hvis du vil spise karpe, sørg for å velge fersk fisk. For å være sunnere, kok fisk ved å koke eller dampe.