Hva er den sikre mengden egg for kolesterol? -

Egg er en av de sunneste matvarene som er rike på protein. Vanligvis kan egg spises opptil seks ganger i uken. Du kan imidlertid være redd hvis du må spise for mange egg fordi i tillegg til protein inneholder eggeplommer også høyt kolesterol. Så, for personer med høyt kolesterol, hvor mange egg er det tillatt å konsumere? Sjekk ut følgende forklaring.

Kolesterolinnholdet i egg

Som tidligere nevnt, har egg et ganske høyt nivå av kolesterol, spesielt i eggeplommen. Derfor, selv om egg også inneholder andre næringsstoffer som er bra for helsen til kroppen, anbefales ikke personer med høyt kolesterol å innta dem i overkant.

Vanligvis inneholder ett stort egg 185 milligram (mg) kolesterol. Hvis det konsumeres for mye, kan egg være årsaken til høyt kolesterol. Men med tanke på innholdet av andre næringsstoffer som kroppen trenger, har du fortsatt lov til å innta dem.

I hovedsak trenger du ikke å være redd for kolesterolinnholdet i ett helt egg. Grunnen til at du må forstå at kolesterol også produseres naturlig av leveren. Derfor, hvis du ikke får nok kolesterolinntak, vil kroppen fortsette å øke kolesterolproduksjonen automatisk.

Så lenge du opprettholder et sunt kosthold og praktiserer en sunn og balansert livsstil, er det absolutt bedre å spise hele egg fordi kroppen vil få mer fullstendig næring enn om du bare spiser eggehviter.

Grunnen til at eggeplommer er så fryktet av mange mennesker, er fordi egg så ofte finnes i det daglige kostholdet. Faktisk, så lenge du spiser dem innenfor rimelige grenser, har egg ikke en for stor innvirkning på kolesterolnivået i kroppen.

Hvor mye eggforbruk for personer med høyt kolesterol?

Gitt at egg er en av matvarene som inngår i kostholdet for å opprettholde hjertehelsen, er ikke egg helt ille. I følge Harvard Health, for å opprettholde normale kolesterolnivåer og hjertehelse, har du lov til å spise ett egg om dagen.

Å spise ett egg vil ikke øke risikoen for å utvikle ulike hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt, slag og ulike andre hjertesykdommer. Dessuten kan innholdet av andre næringsstoffer i egg ikke ignoreres.

Men husk, dette er kun tillatt for personer som er friske og ikke har noen medisinsk historie relatert til kolesterol eller hjertesykdom.

For personer med høyt kolesterol som ønsker å spise egg, er det bedre å multiplisere forbruket av hvitene i stedet for eggeplommene. Deretter multipliserer matvarer som er bra for kolesterol. For eksempel kolesterolsenkende frukt, grønne grønnsaker og nøtter.

Årsaken er at kolesterol og mettet fett finnes i eggeplommer, mens eggehviter er trygge for personer med høyt kolesterol. I mellomtiden, hvis du virkelig ønsker å spise eggeplommer, begrense i det minste forbruket av eggeplommer for personer med høyt kolesterol til fire eggeplommer i uken.

Men selvfølgelig unngå så mye som mulig å innta eggeplommer hvis du har høyt kolesterol for å bidra til å senke LDL-kolesterolnivået i blodet. Her er detaljene i anbefalingene for å spise egg som du bør være oppmerksom på.

  • Hvis du er frisk og ikke har en historie med noen sykdom, er kolesterolnivået som kan konsumeres på en dag ikke mer enn 300 mg.
  • Hvis du har diabetes, hjertesykdom eller har høye kolesterolnivåer, har du bare lov til å innta ikke mer enn 200 mg kolesterol om dagen.

Vær også oppmerksom på hvordan du koker og behandler egg

Hvis du allerede forstår mengden egg og eggeplommer som er bra for personer med høyt kolesterol, må du nå også ta hensyn til hvordan du koker egg godt. Problemet er at ikke alle matlagingsmetoder er sunne.

Det finnes også metoder eller måter å lage mat på som faktisk gjør egg høyere i kolesterolnivå. En av dem er når egg tilberedes ved steking. Hvorfor stekt egg er ikke bra for personer med høyt kolesterol?

Prøv å huske hvordan du behandler egg hver dag? Skal du alltid steke, lage en omelett eller steke egg, må du bruke olje eller margarin som ingrediens til steking. Vel, dette kan da få kolesterolnivået til å stige.

Når du steker egg vil oljen du bruker til å koke eggene øke mengden kolesterol som allerede er i eggene. Det vil si at kolesterolet du inntar også øker. Olje og margarin inneholder mettet fett som hvis det konsumeres i store mengder vil få kroppens kolesterol til å sveve. Så, ikke skyld på eggene du spiser, ok?

Fra nå av bør du behandle egg på en bedre måte, for eksempel kokte eller andre metoder som ikke bruker olje og margarin. I tillegg, når du spiser egg, unngå å tilsette salt for å holde natriumnivået i blodet trygt.