Hva er funksjonen til egglederne i det kvinnelige reproduktive systemet? |

De kvinnelige reproduksjonsorganene har hver sin funksjon som biologiske systemer. Dessuten produserer kvinner også kjønnshormoner for å opprettholde reproduksjonssyklusen. Et av reproduktive organer er egglederen eller egglederen. Hva er funksjonene og lidelsene til egglederen eller egglederne? Her er hele forklaringen.

Hva er funksjonene til egglederen?

I følge Cleveland Clinic er egglederen et smalt rør som festes til toppen av livmoren. Egglederen (oviduct) er også kjent som egglederen eller livmorrøret.

Funksjonen til egglederen eller egglederen er en viktig del av det kvinnelige reproduksjonssystemet, nemlig som en vei for eggcellen (eggcellen) til å reise fra eggstokken til livmoren.

Ikke bare det, en annen funksjon av egglederen er som et sted for befruktning av egg og sædceller.

Senere vil befruktningen bevege seg til livmoren mot livmorslimhinnen. Dette er den naturlige prosessen med graviditet uten behov for medisinske prosedyrer.

Hvis en kvinne steriliserer egglederne eller egglederne, kan dette forstyrre funksjonen til rørene og kan fungere som permanent prevensjon.

Anatomi av funksjonen til egglederen

Egglederne eller egglederne er rør som er plassert i nedre del av magen eller bekkenet til en kvinne.

Ovidukten har to kanaler, på hver side som strekker seg fra nær toppen av livmoren og deretter buet på toppen og rundt eggstokken.

Derfor er formen på denne egglederen som bokstaven J som er lengre. Dessuten er enden av egglederen veldig nær eggstokken, men ikke direkte festet.

Du må også vite at hos voksne kvinner er egglederne eller egglederne omtrent 10-12 cm lange. Men dette varierer selvfølgelig for hver person.

Nedsatt egglederfunksjon

Det er ulike typer fruktbarhetsproblemer hos kvinner til vanskeligheter med å bli gravide. For eksempel når du har hyperprolaktinemi til forstyrrelser i egglederområdet.

Følgende er noen forstyrrelser i egglederne eller egglederfunksjonen som kan resultere i en kvinnes manglende evne til å bli gravid og graviditetskomplikasjoner, for eksempel:

1. Blokkerte eggledere

Blokkering i eggleder- eller egglederfunksjonen er årsaken til ikke befruktning slik at egg og sæd ikke møtes.

Disse tilstandene inkluderer tilfeller av fullstendig blokkerte eggledere, bare ett rør er blokkert, til arrvev som innsnevrer egglederne.

Kjenn til noen av årsakene som gjør blokkeringer i egglederområdet, inkludert:

  • bekkenbetennelsessykdom,
  • hydrosalpinx,
  • endometriose, og
  • intestinale adhesjoner.

Når de opplever denne ene egglederforstyrrelsen, er det en mulighet for at kvinner må gjennomgå visse operasjoner for å korrigere den

2. Ektopisk graviditet

Annen egglederdysfunksjon som kan oppstå er en ektopisk graviditet. Dermed fører befruktning til at festingen av embryoet skjer utenfor livmorens hovedhulrom.

Denne graviditeten viser seg oftest å forekomme i egglederområdet eller egglederen, så det kan også refereres til som en eggledergraviditet.

Noen ganger kan imidlertid en ektopisk graviditet også forekomme i andre områder som eggstokkene eller bukhulen eller den nedre delen av livmoren (livmorhalsen) som er koblet til skjeden.

Hvis det ikke behandles, kan et ektopisk svangerskap ikke fortsette normalt.

Sjansen er stor for at befruktning ikke overlever og at vevet vokser kan forårsake livmorblødning som kan være livstruende.

Noen problemer med funksjonen til egglederne eller egglederne kan behandles av leger som utfører mer enn én type prosedyre.

Spør i stedet og rådfør deg på forhånd om suksessraten og hvilke prosedyrer som passer for din helsetilstand.

Kvinner kan bare ha en egglederfunksjon hvis de har hatt bekkenoperasjon på grunn av en infeksjon, svulst eller ektopisk graviditet tidligere.

Imidlertid kan du fortsatt være i stand til å bli gravid med bare én eggleder eller eggleder, hvis:

  • har en fungerende eggstokk,
  • fortsatt opplever månedlige menstruasjonssykluser, og
  • de resterende egglederne er fortsatt friske.

Egglederen eller egglederen er stedet for befruktning av egget av sædcellene.

Forstyrrelser i egglederen kan forårsake ulike kvinnelige problemer og abnormiteter i svangerskapet.

For å opprettholde helsen din samtidig som du oppdager forstyrrelser i egglederne, kan du utføre regelmessige undersøkelser av de kvinnelige reproduktive organene og innta en sunn livsstil.