4 tabuer som må følges av personer med skabb •

Skabb eller skabb er en hudsykdom som forårsaker kløe og er svært smittsom på huden din. Vanligvis hvis det er ett familiemedlem som har skabb, så vil mest sannsynlig andre familiemedlemmer oppleve det samme. Derfor bør personer med skabb unngå visse ting som kan gjøre skabb verre. Her er noen tabuer for skabb.

Avholdenhet for skabb som må følges slik at infeksjonen ikke er smittsom

Det finnes ingen medisinske studier som diskuterer tabuer for skabb, slik som matvarer som skabbpasienter bør unngå. Men hvis du allerede har skabb, er det noen tabuer du må følge for å forhindre at infeksjonen blir verre.

1. Unngå matvarer som utløser allergiske reaksjoner

Mat er ikke årsaken til skjørbuk. Så du kan faktisk spise hvilken som helst mat, så lenge den ikke forårsaker en allergisk reaksjon. Vanligvis vil en allergisk reaksjon forårsake alvorlig kløe på huden som har skabb. For det kan det hende du må unngå noen vanlige allergifremkallende matvarer som kan øke symptomene på skabbkløe, inkludert:

  • Melk og meieriprodukter som ost og smør
  • Nøtter
  • Egg
  • Sjømat som skalldyr, reker, fisk med mer
  • Mat med høyt sukkerinnhold
  • Fet mat

2. Unngå matvarer som påvirker immunforsvaret

Risikoen for skabb øker når immunforsvaret ditt reduseres. Immunsystemet ditt er ansvarlig for å forsvare kroppen din mot sykdomsfremkallende organismer, inkludert skabbmidd.

Når kroppen gjenkjenner fare, reagerer immunsystemet ved å frigjøre hvite blodlegemer og andre kjemikalier i blodet for å beskytte cellene og vevet i kroppen som er truet.

Unngå å spise mat som kan forstyrre immunforsvaret ditt, for eksempel mat som er rik på mettet fett, inkludert for mye salt og sukker.

For å opprettholde denne immunfunksjonen bør du spise næringsrik mat. Utvid forbruket av frukt og grønnsaker som er rike på vitamin C og E.

3. Unngå å klø på den kløende huden

Å skrape den kløende kroppsdelen vil helt sikkert gi tilfredsstillelse når kløen slår til. Men ved å skrape det vil det forårsake et nytt problem, nemlig huden kan bli irritert.

Å klø på den kløende kroppsdelen er kun en midlertidig "medisin", og hjelper ikke på helingsprosessen i det hele tatt. Nettopp skraping vil skape nye riper på huden som vil gjøre den mer kløende.

Derfor bør du unngå å skrape huden. Riper som dukker opp når du klør kan åpne et gap for bakterier å komme inn, infeksjon kan oppstå. Inntreden av nye bakterier på huden er forløperen til komplikasjoner av kløe som kan bli verre.

4. Ta alltid medisin i henhold til legens råd

Skabb kan behandles med spesielle kremer eller kremer gitt av en lege. Disse legemidlene inneholder permetrin eller andre ingredienser. I alvorlige tilfeller kan legen også gi piller.

Noen skabbmedisiner er ikke trygge for barn, eldre og kvinner som er gravide eller ammer. For å forhindre farlige bivirkninger, sørg for å følge legens instruksjoner ordentlig.

Rådfør deg alltid med legen din om medisinene du tar. Spør legen din om medisinen du tar kan tas samtidig med skabbmedisin.