5 fordeler med karriblader som er viktige for kroppen |

De av dere som liker å spise bearbeidet med saltet eggesaus vil ofte finne karriblader som et komplement. I tillegg til deilig mat, viser det seg at karriblader også har ulike viktige fordeler for kroppens helse. Hør her!

Helsefordeler med karriblader

Karriblader er bladene til planten som har blitt brukt som tradisjonell medisin for å behandle ulike helseproblemer. Treet vokser mye i Nord-India. Dette bladet er kjent under det latinske navnet Murraya koenigii.

Karriblader er rike på stoffer som alkaloider, glykosider og fenolforbindelser. Det er derfor dette bladet antas å gi en rekke fordeler for helsen din. Nedenfor er de ulike fordelene gitt av hver ingrediens i karriblader.

1. Bidrar til å beskytte mot sykdomseksponering

Ulike studier har vist tilstedeværelsen av forbindelser som inalool, alfa-terpinen og myrcen som er antioksidanter. Antioksidanter spiller en viktig rolle i å holde kroppen sunn ved å bekjempe frie radikaler.

Hvis de ikke kontrolleres, kan frie radikaler forårsake oksidativt stress som vil gjøre kroppen sårbar for kroniske sykdommer som kreft eller hjertesykdom.

For å forhindre dette er det også nødvendig med antioksidanter for å nøytralisere den reaktive naturen til frie radikaler. Som et resultat kan disse forbindelsene hindre deg fra risikoen for ulike sykdommer. Spis derfor mat som er kilder til antioksidanter, inkludert karriblader.

2. Potensial for å opprettholde sunt hår

Denne ene fordelen antas å komme fra innholdet av protein og betakaroten i karriblader.

Begge stoffene antas å bidra til å overvinne hårtap eller tynt hår. Karriblader har også potensial til å fjerne døde hudceller i hodebunnen.

Karribladenes evne til å holde hodebunnen sunn er avledet fra antioksidantinnholdet. Dessverre krever denne fordelen fortsatt ytterligere forskning. Dens effekt på hår er ikke medisinsk bevist.

Bruk av karriblader som hårkur kan gi ulike resultater for hver person.

3. Bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom

Tilsynelatende har karriblader også potensial til å redusere risikoen for hjertesykdom ved å senke kolesterol- og triglyseridnivåene i kroppen.

Dette er bevist i en to ukers studie utført med eksperimentelle mus. Det kan sees at overvektige rotter gitt karribladekstrakt hver dag klarte å vise en reduksjon i kolesterol- og glyseridnivåer.

Disse resultatene kan oppnås på grunn av den høye mengden alkaloider i karriblader. Alkaloider er forbindelser som er effektive for å avgifte kroppen.

Det gjenstår imidlertid ytterligere forskning for å avgjøre om karriblader vil ha samme effekt på menneskekroppen.

4. Hjelp til å kontrollere blodsukkeret

Karriblader inneholder ulike mineraler, hvorav en er sink. Sinkforbindelser er viktige elementer i insulinmetabolismen. Insulin fungerer som en kontroller av blodsukkernivået i kroppen.

Insulin virker ved å ta sukker fra blodet for å omdannes til glykogen som skal brukes som energi. Hvis insulin ikke produseres, vil sukkernivået stige og øke en persons risiko for å utvikle diabetes.

Sinkmangel har vært knyttet til forverrede diabetessymptomer hos noen mennesker. Derfor bør du få inntak av matvarer som inneholder sink.

Faktisk er sinkinnholdet i karriblader ikke så høyt som i andre matvarer. Imidlertid kan karriblader også være et tillegg til ditt daglige sinkinntak.

15 mat- og drikkealternativer for diabetes, pluss menyen!

5. Hjelp til å lege sår

Fordelene med karriblader på denne kan oppnås takket være innholdet av karbazolalkaloidforbindelser. Denne forbindelsen vil hjelpe sårhelingsprosessen ved å lukke såret og fremme hårvekst i det berørte området.

For å bruke det, mal karriblader med litt vann til det blir en pasta. Påfør deretter denne blandingen over såret og la den stå over natten. Om nødvendig, dekk til med gasbind.

Vær oppmerksom på at bruk av karriblader som sårmedisin kun bør gjøres for små sår som blåmerker eller skrubbsår på grunn av grov overflatefriksjon.

Bortsett fra de ulike fordelene som kan gis, må du fortsatt konsultere først hvis du vil bruke karriblader som behandling. Pass også på at du ikke har en allergisk reaksjon, slik at forbruket og bruken er trygg.