Seksuelle forhold til alderdom, er det fortsatt nødvendig? •

Å ha sex er en måte for ektepar å opprettholde harmoni i hjemmet. Ikke bare å få lykke for hver enkelt, sex kan også styrke båndet mellom de to. Men hva om mannen og kona har gått inn i alderdom alias eldre? Er det naturlig og nødvendig å ha sex? Er det fordeler og risikoer som oppstår ved å ha sex i høy alder?

Seksuell omgang er også nødvendig i høy alder

De fleste tror at seksuelle forhold ikke lenger er nødvendig når noen kommer i alderdommen. Dette synet er imidlertid ikke sant.

Faktisk er behovet for intimitet, inkludert sex, tidløst. Uavhengig av alder og kjønn er seksuell omgang fortsatt mulig, nødvendig og naturlig. Men selvfølgelig kan sex i ung og gammel alder være forskjellig.

Fra den positive siden er eldre klokere og vet hva som er best for dem selv, også i sexlivet. Eldres barn er også generelt voksne og kan ha bodd hver for seg, slik at eldre par kan nyte seksuelle forhold uten forstyrrelser.

Den negative siden som kan oppstå er imidlertid aldringsfaktoren og kroppsforandringer hos eldre gjør det ofte ubehagelig å ha sex. Noen av de eldre kan føle seg flaue over å ha sex på grunn av deres aldrende kropp eller nedsatt evne og lyst. Andre kan bekymre seg for at sex vil påvirke sykdommen til eldre.

Fordeler og risiko ved seksuell omgang for eldre par

Ikke bare naturlig, faktisk seksuell omgang kan også gi en rekke fordeler for eldre. Noen av fordelene som kan oppnås av eldre hvis de har sex, inkludert:

  • opprettholde helsen til eldre, fordi sex kan forbrenne kalorier,
  • forbedre mental helse og forebygge psykiske lidelser hos eldre,
  • forlenge livet,
  • forbedre søvnkvaliteten,
  • hold deg ung,
  • og styrke relasjoner med partnere.

Men sex i alderdommen kan også utgjøre en vanlig risiko hvis du ikke er forsiktig. National Institute on Aging sier at alderdom ikke reduserer en persons sjanser for å få seksuelt overførbare sykdommer.

Disse inkluderer syfilis, klamydia, genital herpes, gonoré, kjønnsvorter og trichomoniasis. I tillegg kan risikoen for HIV/AIDS også oppstå hvis du har ubeskyttet sex eller bytter partner ofte.

Hjertesykdom og sex i alderdommen

I tillegg til generelt, kan alderdom seksuell omgang også gi fordeler og risiko knyttet til hjertet. Lastede studier Journal of Health and Social Behavior i 2016 fant ut at hjertesykdom og sex henger sammen.

Studiens funn bekrefter at seksuell omgang av høy kvalitet hos eldre kvinner kan senke blodtrykket og risikoen for hjertesykdom. Dette er på grunn av den følelsesmessige støtten til kvinner fra samleie, og unngår dermed stress.

Dessverre er det større sannsynlighet for at eldre menn som har sex mer enn en gang i uken vil utvikle hjertesykdom i fremtiden. Forskerne vurderte at denne risikoen kan oppstå fordi eldre menn ofte bruker kjemisk sterke stoffer eller naturlige sterke stoffer for å forbedre sin seksuelle ytelse.

Det er ubestridelig at menns seksuelle evne har en tendens til å avta med alderen. Eldre menn er vanskeligere å nå "klimaks" under sex på grunn av medisinske årsaker eller psykiske forhold enn yngre menn.

I tillegg prøver eldre menn også å få orgasme, så de føler seg ofte stresset og utmattet. Dette kan påvirke hjertets arbeid.

Ting å passe på når du har sex i en alderdom

Selv om det er naturlig og fordelaktig, må seksuell omgang for eldre gjøres forsiktig og trygt for å redusere risikoen som kan oppstå. I tillegg til å bruke kondom og ikke bytte partner, kan det også være nødvendig å redusere frekvensen av sex.

Ut fra forskning kan seksuelle relasjoner med god kvalitet faktisk få eldre menn og kvinner til å unngå risikoen for hjertesykdom.

Forskning bekrefter det faktum at kvaliteten på seksuell omgang i alderdommen er viktig for å bygge emosjonell støtte og øke selvtilliten til begge parter. God emosjonell ledelse er en måte å forebygge hjertesykdom på.

I tillegg må du og partneren din også forstå hverandres endringer som dere begge opplever. Ikke nøl med å snakke om hva du og partneren din ønsker for å ha et seksuelt forhold av høy kvalitet.

Sørg også for at kroppen din og partneren din er friske og i topp stand. Hvis du har helseproblemer som påvirker sexlivet ditt, ikke nøl med å snakke med legen din. Legen kan foreslå den beste behandlingen eller behandlingen.

I tillegg kan du også prøve ulike tips om å ha sex i alderdommen for å få flere fordeler, som å bruke glidemiddel hvis du opplever tørr skjede og så videre.