Bli kjent med Autophagy, en detox som får deg til å leve lenge

Kroppen din går gjennom mange endringer mens du faster. Musklene og leveren frigjør energireservene sine, stoffskiftet reduseres, og kroppens celler gjennomgår en prosess kjent som autofagi. Kom igjen, finn ut om autofagi og dens fordeler!

Hva er autofagi?

Autofagi er en selvrensende mekanisme som oppstår når kroppen trenes til å faste i en viss periode. Denne mekanismen har en rekke helsemessige fordeler.

Det er billioner av celler som utgjør menneskekroppen. Over tid kan gjenværende molekyler dannet fra cellulær metabolisme bygge seg opp inne i cellene og forårsake skade. Celler som har blitt skadet er ikke lenger nødvendig og må kasseres.

Autofagi-mekanismen er kroppens måte å kvitte seg med gamle og skadede celler, slik at de kan danne nye, sunnere celler.

Bokstavelig talt består autofagi av ordet 'auto' som betyr 'selv' og ' fagi ' (fagi) som betyr å spise. Til sammen betyr disse mekanikkene å spise seg selv.

Celler som opplever denne mekanismen "spiser" seg selv. Det høres kanskje uvanlig ut, men denne prosessen er faktisk veldig nyttig. Årsaken er at denne prosessen er en naturlig form som fungerer for å forynge kroppen din.

I løpet av prosessen fjerner kroppens celler avfallsmolekyler og celledeler som har blitt skadet. Noen ganger ødelegger denne mekanismen også disse molekylene og celledelene, og resirkulerer dem deretter til nye celler.

Autofagi er som en knapp nullstille på kroppen. Denne prosessen renser og resirkulerer kroppens celler. I tillegg øker denne mekanismen cellenes evne til å tilpasse seg mot giftstoffer og andre skadeutløsere som hoper seg opp i kroppen.

Faste kan utløse autofagi

Autofagi er en mekanisme som forekommer naturlig i kroppen til levende ting. Imidlertid antas en rekke faktorer å utløse eller fremskynde prosessen. En av faktorene er fasteaktivitet.

Når du faster, får ikke kroppen matinntak på et dusin timer. Dette fortsetter i flere dager slik at kroppen din gradvis blir vant til det reduserte inntaket av kalorier og næringsstoffer.

Redusert kaloriinntak ved faste gjør at kroppens celler opplever stress. Faktisk trenger kroppens celler kalorier for å fungere normalt. Kroppens celler tilpasser seg også ved å redusere kaloriene de bruker for å utføre disse funksjonene.

I forhold med mangel på energi må kroppens celler fungere mer effektivt. Trikset, kroppens celler fjerner avfallsmolekyler og celledeler som har blitt skadet, og resirkulerer deretter disse stoffene til celledeler som fungerer som de skal.

På denne måten kan kroppens celler fungere normalt selv om de ikke får nok energi. Forskere forstår ennå ikke helt hvorfor kroppens celler reagerer på denne måten, men det er klart at denne prosessen hjelper kroppen til å overleve.

Fordeler med autofagi under faste

Flere studier har diskutert fordelene med autofagi. Disse mekanismene inkluderer prosesser i celler som er så komplekse at fordelene kanskje ikke merkes umiddelbart.

Nedenfor er imidlertid en rekke fordeler som er oppsummert fra ulike studier.

1. Forhindre for tidlig aldring og få et langt liv

Hovedfordelen med autofagi er å forynge kroppsceller og forhindre for tidlig aldring. I tillegg beskytter de nye cellene som dannes fra autofagi-prosessen også kroppen din og får deg teknisk sett til å leve lenger.

2. Opprettholde kroppsfunksjoner under lavenergiforhold

Denne mekanismen opprettholder normale kroppsfunksjoner selv om det er mangel på energikilder ved fasting. Denne tilstanden kan ikke vare evig, men kroppen din får i det minste lengre tid på å få energi tilbake.

3. Hindrer vekst av kreftceller

Dannelsen av kreftceller begynner med tilstedeværelsen av skadede eller muterte celler. Kroppen gjenkjenner disse feil cellene og blir kvitt dem gjennom prosessen med autofagi. Dette er grunnen til at denne mekanismen kan være i stand til å redusere risikoen for kreft.

4. Oppretthold hjertehelsen

Autofagi er ofte assosiert med leverhelse. En studie i tidsskriftet Mat og kjemisk toksikologi nevner at denne prosessen har potensial til å beskytte leverceller mot skade forårsaket av narkotika- og alkoholforbruk.

Ikke bare det, autofagi antas også å være i stand til å hemme alvorlighetsgraden av flere leversykdommer, inkludert:

  • wilson sykdom,
  • akutt leversvikt,
  • leversykdom relatert til langvarig alkoholforbruk. i tillegg til
  • alkoholfri fettlever.

5. Fordeler for celler

Autophagy-mekanisme ved fasting gir andre fordeler for kroppens celler. De ulike fordelene nedenfor påvirker kanskje bare cellenivået, men bør likevel ikke undervurderes.

  • Resirkuler protein som ikke lenger brukes.
  • Bli kvitt giftstoffer som øker risikoen for nevrologiske sykdommer som Parkinsons sykdom eller Alzheimers sykdom.
  • Tilføre energi og reststoffer som kan omdannes til nye celler.
  • Stimulerer celleregenerering og fornyelse.

Autofagi er en av mange viktige mekanismer som oppstår når en person faster. Denne mekanismen fungerer for å fjerne gjenværende molekyler og celledeler som ikke lenger er nødvendige, slik at kroppen kan fungere effektivt.

Selv om det er fordelaktig, er autofagi også dårlig for hjertecellene hvis det foregår i stor skala (over lang tid). Så sørg for at du faster riktig uten å drastisk redusere kaloriinntaket.