Hudleger og informasjonen du trenger å vite

Hudsykdom er en av de vanligste sykdommene mange mennesker lider av, inkludert i Indonesia. For å hjelpe med å overvinne disse problemene er det nødvendig med en hudspesialist eller hudlege.

Hva er en hudlege (hudlege)?

En hudspesialist (hudlege) er en lege som har ekspertise på å behandle og håndtere problemer knyttet til hudhelse. Dermatologi er en gren av medisin som studerer huden, inkludert hår og negler.

En lege kan sies å være dermatologispesialist dersom han allerede har en SpKK (hud- og genitalspesialist) grad. Før man oppnår denne graden, må leger gjennomgå spesialistutdanning innen hud- og kjønnshelse i om lag tre og et halvt år eller mer.

Hudleger mestrer ikke bare grunnleggende vitenskaper som mikrologi (vitenskapen om mikroorganismer), patologi (vitenskapen om hvordan sykdom oppstår) og fysiologi (vitenskapen om livets kontinuitet). De bør også studere andre medisinske spesialiteter. Fordi hudsykdommer ofte er forbundet med indre tilstander i kroppen eller andre sykdommer.

Kompetanseområdet innen dermatologi er delt inn i flere divisjoner, inkludert:

  • Allergisk dermatologi og immunologi: fokuserer på hudproblemer forbundet med forstyrrelser i immunsystemet som psoriasis og atopisk dermatitt (eksem).
  • Tumorer og hudkirurgi: kirurgisk behandling fokusert på pasienter med hudkreft eller godartede hudvekster.
  • Pediatrisk dermatologi: fokuserer på å behandle hudsykdommer som påvirker spedbarn, barn og tenåringer som hudinfeksjoner, fødselsmerker eller røde utslett.
  • Geriatrisk dermatologi: spesialist som behandler hudproblemer hos eldre.
  • Tropisk dermatologi: behandler hudproblemer som oppleves av mennesker som bor i tropene som tinea versicolor, ringorm og skabb.
  • Genodermatologi: behandle sykdommer forårsaket av genetiske faktorer.
  • Kosmetisk dermatologi: behandle hudestetiske eller skjønnhetsproblemer, inkludert hudpigmenteringsproblemer, cellulitter eller hårtap.

Behandlinger som kan fås hos hudlege

Kilde: Ubiqi

Hudleger utfører spesielle diagnostiske prosedyrer relatert til hudsykdommer. Hudlegen vil også utføre ulike behandlinger på pasienten, inkludert:

  • Administrering av hudsykdommer om stoffet påføres lokalt, injiseres eller tas gjennom munnen.
  • behandling av hudsykdommer, behandling for ulike hudsykdommer gjennom terapeutiske metoder som ultrafiolett lysterapi ved bruk av kunstig UVA og UVB. Det fungerer som en metode for å behandle sykdommer som psoriasis og eksem, excimer-laserterapi for å behandle vitiligo og dermatitt, eller blått lys fotodynamikk for å behandle akne.
  • En rekke dermatologiske operasjoner, inkluderer kirurgiske prosedyrer som Mohs-kirurgi som utføres for å behandle hudkreft, kirurgi cyrokirurgi som innebærer frysing i ekstrem kulde nitrogen, eller operasjon knyttet til sårstell.
  • kosmetiske prosedyrer, utføre prosedyrer knyttet til skjønnhet og hudpleie som f.eks kjemisk peeling for matt hud, laser for å stramme opp ansiktet, fillerinstallasjon og botox.

Ulike typer vitaminer for sunn, lys og ungdommelig hud

Hvordan er inspeksjonsprosessen?

Generelt kan du gå til hudlege med henvisning fra fastlege, men du kan også gå til hud- og kjønnssykdomspoliklinikk. Under undersøkelsen vil legen stille deg flere spørsmål angående egenskapene til hudsykdommer eller forandringer i huden som du opplevde først.

Etter det vil legen se tilstanden til huden din. For eksempel, hvis det vises utslett på huden, vil legen se hvor stort og hvordan mønsteret ser ut, eller om det er klumper som følger med det. Noen ganger vil legen ta bilder for å gjøre det lettere å oppdage hudforandringer.

Hvis det er tegn på infeksjon som herpes, vil legen spørre deg om kilden til infeksjonen og muligheten for at du har smittet andre mennesker. I mellomtiden, hvis du har tegn på allergi, vil legen spørre om mulig utløser, fra eksponering for visse materialer eller matvarer.

Hvis ytterligere undersøkelse er nødvendig, vil flere prosedyrer bli utført. Noen av dem er biopsier ved å ta en hudprøve for å se årsaken til hudsykdom. Deretter er det en kulturtest for å identifisere mikroorganismer som bakterier eller sopp som forårsaker infeksjon.

Under en hudkreftscreening bør all hud på kroppen din undersøkes, inkludert slimhinnen i munnen, hodebunnen, neglene, hudfoldene og kjønnsområdet.

Ved diagnostisering av sykdommen vurderer legen også faktorene som kan utløse tilstanden. Som eksponering for farlige stoffer på arbeidsplassen, røykevaner, seksuell atferd og andre medisiner som tas. Det er også en kronisk tilstand du har (som diabetes), eller en familiehistorie.

Ting å forberede før du går til hudlege

Før du bestemmer deg for å gå til en hudlege, må du forsikre deg om at legen du velger er kompetent eller har en pålitelig sertifisering. Dette er også veldig viktig å gjøre selv om målet kun er for hudskjønnhetspleie.

Så hvis du vil bruke forsikring, sørg for at legen du vil gå til er tilknyttet forsikringen din. Vet også om forsikringen dekker alle behandlinger eller bare visse typer. Vanligvis vil kosmetiske prosedyrer ikke dekkes av forsikringen. Deretter kan du spare litt tid og planlegge en avtale med legen din.

Hvis målet ditt er å konsultere om tilstanden til huden din, husk noen ting du vil fortelle legen din eller hvis du har spørsmål. For enkelhets skyld kan du skrive det ned på en lapp.

Noen undersøkelser krever at du tar med flere dokumenter som for eksempel resultater fra tidligere undersøkelser eller resultater av blodprøver. Forbered disse dokumentene noen dager før du går til legen, slik at du kan forsikre deg om at det ikke er noen dokumenter igjen.