5 fordeler med asparges for helse, inkludert gravide kvinner

Lei av de samme grønnsakene? Det er på tide, du prøver asparges som en daglig diett. Du kan finne disse små bambuslignende grønne grønnsakene i supermarkeder. Foruten å være deilig, er asparges rik på næringsstoffer som antas å gi mange fordeler for helsen til kroppen, inkludert for gravide og fostre. Så, hva er fordelene?

Næringsinnhold i asparges

Asparges som har et vitenskapelig navn Asparges officinalis den er ganske fremmed for de fleste fordi den er litt vanskelig å finne i markedet. Men ikke bekymre deg, du kan finne asparges i supermarkeder og gjøre den til en av hovedmenyene for middag med familien.

Næringsinnholdet i asparges er svært mangfoldig og gir absolutt helsemessige fordeler. I 100 gram rå asparges er det forskjellige næringsstoffer, nemlig:

  • Protein: 2,2 gram.
  • Fett: 0,1 gram.
  • Natrium: 2 mg.
  • Karbohydrater: 3,9 gram.
  • Fiber: 2,1 gram.
  • Kalsium: 24 mg.
  • Jern: 2,14 mg.
  • Kalium: 202 mg.
  • Folat: 52 mcg.
  • Kolin: 16 mg.
  • Vitamin K: 416 mcg.
  • Kalium: 202 mg.
  • Niacin (vitamin B3): 0,978 mcg.

Helsefordeler med asparges

Basert på næringsinnholdet viser forskning flere helsemessige fordeler med asparges, inkludert:

1. Kan senke blodtrykket

Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en av de viktigste risikofaktorene for hjertesykdom og hjerneslag. Måten å forhindre denne tilstanden på er å spise mer kaliumrik mat, mens å redusere saltinntaket er en effektiv måte å senke høyt blodtrykk.

Det er her andre fordeler med asparges kommer inn, fordi asparges er en god kilde til kalium for å bidra til å senke høyt blodtrykk, ved å optimere blodårenes arbeid og fjerne overflødig salt gjennom urinen.

Denne uttalelsen er også forsterket av forskning publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry, som utførte en studie på to grupper av mus. Den første gruppen mus ble matet med asparges, mens den andre gruppen mus ikke ble det.

Resultatene viste at etter 10 uker hadde de aspargesbehandlede rottene 17 prosent lavere blodtrykk enn de aspargesfrie rottene.

Forskere anslår at dette skyldes at de aktive forbindelsene i asparges kan forstørre blodårene slik at høyt blodtrykk gradvis synker.

2. Sunt fordøyelsessystem

Menneskets fordøyelsessystem krever tilstrekkelig fiberinntak for å fungere optimalt. Vel, du kan enkelt få fiberinntak bare ved å spise en halv kopp asparges som veier 1,8 gram.

Det høye innholdet av uløselig fiber i asparges er nyttig for å lette avføringen slik at du kan konsumere den for å behandle forstoppelse.

Mens innholdet av løselig fiber kan være mat for de gode bakteriene i tarmen, nemlig: Bifidobakterier og Lactobacillus. Det er derfor, å legge til asparges i ditt daglige kosthold er den beste måten å hjelpe deg med å dekke fiberbehovene dine og holde fordøyelsessystemet sunt.

3. Hjelp til å gå ned i vekt

Bestemmer du deg for hvilken mat som er bra for vekttap? Et av de beste alternativene du kan prøve er å spise asparges. Grunnen, asparges inneholder kalorier i lave mengder.

I tillegg er fiberinnholdet i asparges ikke bare gunstig for å opprettholde fordøyelsessystemet, men har også effekt på vekttap. Fiber bidrar til å holde deg mett lenger, slik at du kan undertrykke trangen til å spise mat eller spise usunn mat.

4. Forhindrer oksidativt stress

Faktisk inneholder asparges høye mengder antioksidanter, som vitamin E, vitamin C, glutation, samt ulike flavonoider og polyfenoler. Antioksidanter er forbindelser som kan bidra til å beskytte kroppens celler mot skadelige effekter av frie radikaler og oksidativt stress.

Oksidativt stress har vært knyttet til aldring, kronisk cellulær betennelse og kreft. Ønsker du å få optimal antioksidantproduksjon bør du spise asparges sammen med andre grønnsaker og frukt for å optimalisere mengden antioksidanter i kroppen.

5. Opprettholde helsen til gravide og fostre

En annen fordel med asparges som ikke er mindre viktig er å opprettholde helsen til mor og baby under graviditeten. Asparges er rik på vitamin B9 eller folsyre som er gunstig for gravide kvinner og babyer, spesielt i tidlig trimester av svangerskapet.

Tilstrekkelig folatinntak på dette tidspunktet vil bidra til å optimalisere dannelsen av røde blodceller og DNA. I tillegg spiller folat også en viktig rolle for å beskytte babyen din mot nevralrørsdefekter (spina bifida) som lett kan føre til ulike komplikasjoner senere i livet.

Asparges regnes som en grønnsak som er høy i vitamin K, som spiller en aktiv rolle i blodpropp samtidig som beinhelsen opprettholdes. Faktisk, på grunn av det høye folatinnholdet, er asparges en av de anbefalte mattypene for gravide kvinner, for å hjelpe dannelsen av celler og DNA til den potensielle babyen.

Sunne tips for å spise asparges

Veldig fordelaktig, er det ikke, å spise asparges? Ja, hvis du ønsker å få fordelene med asparges, prøv å legge denne grønnsaken til ditt daglige kosthold. Du har mange oppskrifter på asparges som du kan prøve, for eksempel rørt asparges.

Til tross for de mange fordelene, bør du ikke spise denne grønnsaken i overkant. Kombiner med ernæringskilder fra andre matvarer slik at dine ernæringsbehov blir dekket på riktig måte. Før du behandler asparges, vask disse grønnsakene først under rennende vann. Målet er å rense resten av skitten som kan feste seg til aspargesen.