Kalde hender? Vær forsiktig, kanskje dette er årsaken •

Har du noen gang rørt noens arm eller håndflate og ble overrasket over at personens hud føltes kald? Faktisk er du både i rommet med samme temperatur og samtidig. alles kroppstemperatur er forskjellig. Det er mennesker som har varm kroppstemperatur, men det er også mennesker som har kaldere kroppstemperatur. Kalde hender betyr tydeligvis ikke alltid at du er kald. Det er flere grunner til at en persons kroppstemperatur er lavere enn folk flest. Her er hele forklaringen.

Hva er normal kroppstemperatur?

For å finne ut om kroppstemperaturen din er lav eller høy, må du forstå normal kroppstemperatur i en sunn tilstand. Kroppstemperaturen måles vanligvis med et termometer gjennom munnen, armhulen eller anus. Hvis du ikke er syk, har feber, er forkjølet eller har trent, er din normale kroppstemperatur 37 grader Celsius. Men husk at kroppstemperaturen din vil svinge i løpet av dagen. Om morgenen og ettermiddagen vil du vanligvis oppleve en økning i kroppstemperaturen på rundt 0,6 grader celsius. Så på ettermiddagen og kvelden mens du sover, vil kroppstemperaturen falle til 35 grader Celsius.

Hva betyr det hvis hendene dine er kalde hele tiden?

Noen mennesker har lav kroppstemperatur eller mindre enn 37 grader Celsius hver dag. Det er dette som forårsaker konsekvent kald hud og hender. Andre mennesker kan merke det når de kommer i kontakt med deg. Personer med lav kroppstemperatur kan også lettere føle seg kalde. Hvis du opplever disse egenskapene, er du i fare for å utvikle en av følgende helsetilstander.

1. Metabolske forstyrrelser

Metabolisme er systemet som regulerer hvordan stoffer i kroppen omdannes til energikilder eller kastes. Kroppstemperatur er en av de metabolske funksjonene som du kan føle direkte. Kroppsvarme er en form for energi. Så hvis kroppstemperaturen din er lav, betyr det at det er en forstyrrelse i prosessen med energiendringer som bør utføres av kroppen. Stoffskifteforstyrrelser kan utløses av flere ting, som mangel på fysisk aktivitet, usunt spisemønster eller tilstander som fedme. Se etter andre symptomer enn lav kroppstemperatur som svimmelhet, kvalme og oppkast. Du bør umiddelbart konsultere en lege eller helseinstitusjon.

2. Hormonforstyrrelser

Ulike hormonforstyrrelser kan forårsake lav kroppstemperatur. Lemmene som er ansvarlige for å regulere og produsere hormoner er skjoldbruskkjertelen som ligger i nakken, hypofysen i hjernen og binyrene over nyrene. Hvis disse organene i kroppen er forstyrret og ikke kan produsere hormoner normalt, vil kroppstemperaturen din synke. Det er derfor temperaturen din vanligvis er det første legen din sjekker for å se om du har et hormonproblem.

3. Forstyrrelser i nervesystemet

Kroppstemperaturen din reguleres av en del av hjernen som kalles hypothalamus. Hypothalamus spiller en svært viktig rolle i nervesystemet. Hvis den delen av hjernen er skadet av vev, nerver eller celler, vil kroppen miste kontrollen over normal temperaturregulering. Ulike tilstander som kan forårsake forstyrrelser i nervesystemet er hodetraumer, hjerneaneurismer, hjerneslag, multippel sklerose og Parkinsons sykdom. Så hvis du i tillegg til kalde hender også opplever andre symptomer som tap av bevissthet, hodepine, svakhet eller kvalme, bør du umiddelbart konsultere en lege.

4. Diabetes

Ifølge en studie publisert av American Diabetes Association, kan lav kroppstemperatur være et av symptomene og tegnene på diabetes. Hormonet insulin som fungerer for å absorbere sukker i kroppen kan øke kroppstemperaturen. Hvis kroppen din ikke produserer nok insulin, kan kroppstemperaturen falle. Tilstander som insulinresistens kan også forårsake lav kroppstemperatur og kalde hender. Nedsatt insulin er et tegn og symptom på diabetes.

5. Hjertesykdom

Hvis blodstrømmen din er blokkert, vil kroppstemperaturen synke. Ulike tilstander som blodpropp, plakkoppbygging i arteriene, høyt blodtrykk og innsnevrede blodårer er noen eksempler på faktorer som utløser hjertesykdom. Disse faktorene indikerer forstyrrelser i blodstrømmen slik at du vil oppleve lav kroppstemperatur. Så vær forsiktig hvis kalde hender er ledsaget av unormal hjertebank, brystsmerter (angina), arytmi eller svakhet.

LES OGSÅ:

  • Romtemperatur kan forårsake komplikasjoner ved diabetes
  • 3 tegn på utvikling av hjertesykdom i ung alder
  • Kald luft forårsaker ikke influensa