3 triks for å bli kvitt varme i hendene på grunn av bearbeiding av chili: bruksområder, bivirkninger, interaksjoner |

Tanken på å spise varm ris med krydret chilisaus er virkelig veldig appetittvekkende. Imidlertid kan du være lat hvis du ser for deg å måtte male og bearbeide chilien først til chilisaus. Årsaken vil hendene dine føles varme på grunn av chili. Ikke bekymre deg, overvinn med følgende triks, ja.

Hvorfor chili kan gjøre hendene varme?

Foruten å gi en brennende følelse i magen etter å ha spist dem, har chili ofte samme effekt på hendene. Den brennende følelsen i hendene oppstår vanligvis etter at du maler chilien eller hakker den opp. Hvordan skjedde det?

Sitert fra Huffington Post viser det seg at chili inneholder en kjemisk forbindelse kalt capsaicin. Denne forbindelsen er det som får hendene eller magen til å føles varme og brennende. Capsaicin stimulerer og binder seg til smertereseptorer. Som et resultat, når disse reseptorene aktiveres, er det ikke rart at du føler en varm og brennende følelse.

Selv om det gir en varm og brennende følelse, vil ikke capsaicin forårsake vevsskade eller brannskader. Dette er fordi molekylene i capsaicin kun binder seg til smertereseptorer rundt hendene.

Ulike måter å håndtere varme hender på grunn av chili

Faktisk, for å forhindre en varm følelse i hendene på grunn av chili, bruk hansker når du lager mat. Men når dette føles upraktisk eller til og med glemt, kan du håndtere varme hender med et utvalg metoder som følger:

1. Vask hendene med oppvaskmiddel

Når varmen begynner å angripe, skyll hendene umiddelbart med oppvaskmiddel. Gni oppvaskmiddel over hele håndflatene og under neglene. Oppvasksåpe er vanligvis lettere å fjerne oljen på chili som fester seg til hendene enn vanlig håndsåpe. Skyll deretter med vann til det er rent.

2. Gni hendene med olivenolje

Olivenolje er ikke bare bra som kilde til godt fett for kroppen men også for å kvitte seg med capsaicin i hendene. Du trenger bare å gni olivenolje inn i hendene for å fjerne den resterende chilioljen som fortsatt er festet. Vent et minutt eller to før du skyller med vann og oppvaskmiddel.

3. Dypp hendene i meieriprodukter

Mange meieriprodukter er sure, så de kan bidra til å redusere varmen i hendene fra chilipepper. Melkeprotein kalt kasein fungerer som et naturlig vaskemiddel som kan bryte ned capsaicin. I tillegg inneholder ulike meieriprodukter også fett som kan bidra til å løse opp capsaicin.

For å behandle varme hender fra chili, prøv å bløtlegge hendene i en bolle med melk. La stå noen øyeblikk eller til varmen begynner å avta. Skyll deretter med rent vann. Du kan også vaske dem med oppvaskmiddel hvis hendene fortsatt føles litt varme.

Husk at før du renser hendene fra restene av chiliolje som fester seg til den, ikke gni øynene, fjern kontaktlinser eller ta på kjønnsorganene. Dette er fordi oljen fra capsaicin lett kan feste seg og spre en varm følelse til disse delene.