5 fordeler med mandelmelk sammenlignet med annen melk •

Mer eller mindre siden 2014 har mandelmelk blitt en sunn livsstilstrend blant dagens samfunn. Mandelmelk har blitt en "erstatter" for kumelk som vi vanligvis inntar hver dag. Men noen ganger (og kanskje alltid) dukker spørsmålet opp: "Hva er fordelene med mandelmelk fremfor kumelk?"

Hvis du er veganer, ikke liker meieri, eller er følsom for melk, er mandelmelk et godt alternativ for din sunne livsstil.

I fjor 2015, TID laget en meningsmåling som involverte 5 helseeksperter om deres syn på fordelene med mandelmelk. 4 av 5 helseeksperter er enige om at mandelmelk har flere fordeler og inneholder mange næringsstoffer som andre melker ikke har.

Hva er fordelene med mandelmelk fremfor annen melk?

Mandelmelk regnes som et opplagt valg for veganere og personer som er laktoseintolerante. I tillegg er mandelmelk 50 % lavere i kalorier enn kumelk, sier Kristin Kirkpatrick, ernæringsfysiolog og leder for helseernæringstjenester ved Cleveland Clinic's Wellness Institute.

"Mandelmelk har fordeler for folk som ønsker å gå ned i vekt, fordi det ikke er et animalsk produkt, det har ikke kolesterol," forklarte han.

Midt i populariteten til mandelmelk er det noe du må være oppmerksom på og merke deg. Mandelmelk har ikke så mye protein eller kalsium for å være en komplett erstatning for kumelk. Ett glass mandelmelk har bare 1 gram protein sammenlignet med kumelk som har 8 gram. I tillegg er kalsiuminnholdet 2 milligram sammenlignet med kalsiuminnholdet i kumelk som inneholder 300 milligram.

Alicia Romano, en kostholdsekspert ved Frances Stern Nutrition Center ved Tufts Medical Center, sier: "I motsetning til kumelk og soyamelk, er mandelmelk naturlig lav i protein."

Det kan virke litt rart, men faktisk inneholder 1 unse nøtter 6 gram. Men fordi det ender opp med å bli til melk, som for det meste er vann, går mange av mandlenes næringsstoffer tapt.

Det selges mye mandelmelk på markedet. Men før du kjøper det, sørg for på etiketten at mandelmelken du kjøper har ekstra næringsingredienser og ikke inneholder dårlige konserveringsmidler. Hvis du foretrekker å lage det selv, fortsett. For det er faktisk ganske enkelt å lage det!

8 fordeler med å konsumere mandelmelk

Det er flere helsemessige fordeler vi kan få når vi spiser mandelmelk. Her er 5 fordeler du kan få:

1. Sunt hjerte

Mandelmelk inneholder ikke kolesterol eller mettet fett. Den er også lav i natrium og høy i sunt fett (som omega-fettsyrer, som finnes i fisk), som bidrar til å forhindre høyt blodtrykk og hjertesykdom.

2. Hjelp til å gå ned i vekt

1 kopp mandelmelk inneholder bare 39 kalorier, halvparten av kaloriene som finnes i kus skummet melk. Mandelmelk hjelper deg å redusere eller opprettholde en sunn vekt.

3. Bein blir sterkere

Selv om den til å begynne med ikke inneholder like mye kalsium og vitamin D som kumelk, men mandelmelk beriket med kalsium og vitamin D inneholder faktisk mer kalsium og vitamin D enn kumelk. Dette gjør mandelmelk bra for å redusere risikoen for osteoporose samt fremme sunne bein og tenner.

4. Reduser risikoen for diabetes

Mandelmelk (ingen tilsetningsstoffer) er lav i karbohydrater, noe som betyr at den ikke øker blodsukkernivået betydelig, og reduserer dermed risikoen for å utvikle diabetes. Dette er fordi mandelmelk er lavt på den glykemiske indeksen, og kroppen din vil bruke karbohydrater for energi, slik at sukker ikke lagres som fett!

5. Inneholder ikke laktose

Personer som er laktoseintolerante har problemer med å fordøye sukkeret i kumelk. Hvis du har hyppige magesmerter eller diaré etter å ha drukket melk, kan du også ha laktoseintoleranse. I så fall er mandelmelk mer egnet for konsum av deg som erstatning for kumelk, fordi den ikke inneholder laktose.