Vannkopper har vist seg å være de mest effektive i apotek

Vannkopper (vannkopper) leges vanligvis på mindre enn to uker. Imidlertid kan symptomer som feber og kløende utslett være plagsomme og ubehagelige. Visse medisiner og behandlinger kan lindre disse symptomene. Vannkoppermedisin er svært nødvendig for de av dere som opplever alvorlige symptomer på grunn av svak immunitet.

Typer medisin mot vannkopper

Vannkopper er en smittsom sykdom forårsaket av varicella zoster-infeksjon. Dette viruset tilhører herpesvirusfamilien.

Selv om varicella-infeksjon kan gå over av seg selv, trenger noen mennesker fortsatt medisinsk behandling for å behandle vannkopper.

Årsaken er at sykdommen kan vise mer alvorlige symptomer hos voksne som ikke har fått koppevaksinen eller personer med immundefekter.

I tillegg kan vannkopper hos gravide skade fosteret ved en viss svangerskapsalder. Barn under 1 år hvis immunsystem ennå ikke er perfekt, har høy risiko for å forårsake komplikasjoner.

Vannkopper medisiner foreskrevet av en lege har som mål å redusere virusinfeksjon. Mens andre medikamenter kan behandle feber, smerte eller kløe og svie i den berørte huden.

1. Antivirale legemidler

Vannkopper er forårsaket av en virusinfeksjon. Så antibiotika brukes ikke effektivt til å behandle vannkopper. Legen vil foreskrive et antiviralt middel som stoffet acyclovir.

Som et antiviralt middel kan dette stoffet forkorte infeksjonsfasen slik at vannkoppekanalene tørker ut raskere. Effektiviteten bestemmes imidlertid i stor grad av tidspunktet for administrering av medikamenter.

I studiet BMJ klinisk bevis Det er kjent at acyclovir vil fungere effektivt som et vannkoppemiddel hvis det gis innen 24-48 timer etter at utslettet har vist seg på huden.

Acyclovir virker ikke for å stoppe infeksjonen direkte, men dette stoffet vil gå inn i DNA til virusceller for å hemme utviklingen.

Dette vannkoppestoffet er tilgjengelig i form av tabletter, salver og intravenøse væsker (intravenøs). Acyclovir tabletter må tas hver 5. dag i 7 dager. I tilfeller av alvorlige vannkoppersymptomer og ved svekket immunforsvar er acyclovir mer effektivt gitt intravenøst.

Mens acyclovir salve faktisk er mer vanlig brukt til å behandle symptomer på oral og genital herpes. I følge boken Antiviral behandling av varicella, salep med 5 % acyclovir virker ikke effektivt for å hemme virusinfeksjonen som forårsaker kopper

Andre antivirale legemidler som valacyclovir og famciclovir kan også redusere alvorlighetsgraden av sykdommen. Imidlertid har det ikke vist seg å være effektivt for å kurere vannkopper for alle.

For ellers friske pasienter kan antiviral behandling ikke gis.

2. Immunoglobulinmedisiner

Immunoglobulinmedisiner er indisert for vannkoppepasienter som har et svekket immunsystem.

Dette stoffet virker for å øke styrken til immunsystemet slik at det kan bekjempe den pågående vannkoppevirusinfeksjonen.

Dette stoffet gis vanligvis gjennom en IV. Som med antivirale midler, må immunglobulinmedisiner administreres innen 24 timer etter det første røde utslettet.

3. Smertestillende

I tillegg til hevelse og kløe, kan vannkoppevirusinfeksjon forårsake symptomer som hodepine, tretthet, muskelsmerter og feber.

Ikke-aspirin smertestillende midler som acetaminophen (paracetamol) kan brukes til å behandle disse tidlige symptomene på vannkopper.

Dette stoffet kan fås uten resept fra lege, men leger kan også foreskrive det, spesielt hvis feberen vedvarer i mer enn fire dager, og kroppstemperaturen er over 38,8 °C.

Paracetamol er ganske trygt for alle, inkludert gravide og babyer i alderen 2 måneder. Du bør imidlertid konsultere en lege før du tar dette stoffet.

American Academy of Pediatrics forbyr å gi smertestillende midler som aspirin og ibuprofen til barn.

Disse to smertestillende medikamentene er i fare for å forårsake Reyes syndrom, en sykdom som angriper leveren og hjernen med høy risiko for død.

4. Calamine lotion

For å redusere kløe, kan du også bruke calamin lotion. Calamine lotion er en type reseptfrie aktuelle medisiner i apotek.

Innholdet av sinkdioksid eller sinkkarbonat i kalaminlotion kan lindre kløe og lindre betennelser i huden.

Calamine lotion er imidlertid ikke hovedmiddelet mot vannkopper, men kun som en komplementær behandling.

Calamine kan bidra til å kurere vannkopper effektivt når det kombineres med antivirale medisiner og andre behandlinger.

Vær forsiktig når du bruker denne medisinen. For maksimalt resultat, følg bruksanvisningen anbefalt av legen eller inkludert på medisinpakken.

Ikke trykk for hardt på huden når du påfører den i frykt for å knekke strikken. I tillegg bør denne lotionen ikke påføres øynene, enn si på innsiden av munnen.

5. Antihistaminer

Antihistaminer som difenhydramin er legemidler som tidligere ble brukt til å behandle symptomer på allergi eller astma.

Som medisin mot vannkopper kan antihistaminer redusere kløe, leger vil vanligvis foreskrive disse stoffene når du virkelig er plaget av kløe, til og med til søvnvansker.

Antihistaminer mot vannkopper er vanligvis orale medisiner som piller. De fleste av de tidlige antihistaminmidlene, inkludert difenhydramin, hadde en bivirkning av sedasjon som kunne forårsake døsighet og svakhet.

Derfor bør antihistaminer bare tas om natten.

Hjemmemedisiner for å lindre symptomer på vannkopper

Sammen med medisinsk behandling er det flere måter som også kan gjøres hjemme for å hjelpe til med å behandle symptomene på vannkopper.

Her er noen måter fra CDC-anbefalingene som kan brukes til å behandle vannkopper hjemme.

1. Ikke klø opp koppene

Det typiske symptomet på vannkopper er hudutslett i form av rødt kløende utslett som føles veldig kløende. Helvetesilden av vannkopper kan spre seg til flere deler av kroppen slik at kløen blir mer plagsom.

Selv om du virkelig ønsker å klø den, oppfordres du ikke til det. Årsaken er at riper vil få elastikken til å brekke og bli inngangen til bakterielle infeksjoner på huden.

Denne tilstanden fører til komplikasjoner av vannkopper. Som et resultat sprer utslettet seg til andre deler av kroppen og forårsaker til og med koppearr som er vanskelige å fjerne.

Prøv å holde den inne fordi kløen vil begynne å avta i løpet av 3-4 dager. Om mer enn en uke vil strikken som har gått i stykker og blir til skorper ikke lenger klø.

Dessuten kan det å skrape elastisk også øke risikoen for overføring av vannkopper. Når den brytes, vil den elastiske væsken som inneholder viruset fordampe og bli ført bort av luften. Friske mennesker som puster luft som er forurenset med viruset, kan bli smittet.

Typer mat som er avholdenhet når barn har vannkopper

2. Klipp neglene og vask hendene regelmessig

Å holde neglene korte er en fin måte å forhindre sår fra å skrape den berørte huden. Når du klipper neglene, pass på at du ikke gjør tuppene av neglene avsmalnende fordi det er fare for irritasjon av huden.

Du må også holde hendene rene ved å vaske hendene grundig med såpe og rennende vann.

3. Bruk hansker og myke klær

Mens du sover, kan du ubevisst skrape et hudutslett. Selv om riper i huden vil gjøre kløen sterkere.

For å overvinne dette, bruk sokker og myke hansker mens du sover. Sørg også for å bruke løse, myke klær.

Noen typer grove klær, som lateks eller ull, kan gjøre kløe verre.

Å bruke myke klær kan også holde kroppstemperaturen kjølig slik at du ikke svetter mye som kan utløse kløe på huden.

4. Ta et bad med havregryn

Dusj ved hjelp av havregryn er en måte som ofte gjøres for å lindre kløe når de utsettes for vannkopper. Denne metoden brukes vanligvis til å behandle vannkopper hos barn.

Havregrøt kan være et naturlig middel mot vannkopper fordi det har antioksidanter og anti-inflammatoriske egenskaper. Det høye stivelsesinnholdet er også i stand til å øke fuktigheten til tørr hud.

Bortsett fra å bruke frø havregryn, kan du bruke produktet havregryn som er oppløst. Følg dette havregrynbadet for å behandle vannkopper:

  • Ta en kopp havregryn.
  • Puré havregryn slik at teksturen blir til et pulver.
  • sette inn havregryn som har blitt moset inn i badekaret for bløtlegging.
  • Bløtlegg eller vask den berørte huden og la den stå i ca. 20 minutter.
  • Skyll med rent vann.

5. Bad med natron

Bortsett fra bading havregryn, kan du også bruke natron til badeblanding. Samme som havregryn, natron bidrar også til å lindre vannkopper kløe.

Dette er fordi natron er i stand til å nøytralisere syrene som finnes i huden, slik at det vil bidra til å redusere irritasjon.

Slik behandler du vannkopper med et natronbad:

  • Bland ca 5-7 ss natron i en balje med varmt vann.
  • Bløtlegg eller vask eventuelle berørte områder av huden og la stå i 15-20 minutter.
  • Skyll med rent vann.
  • Du kan også komprimere den kløende huden med et håndkle som har blitt dynket i en blanding av vann og natron.

6. Komprimer huden med kamillete

Te kamille kan bidra til å lindre det kløende hudområdet på grunn av vannkopper. Denne urteteen inneholder antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper som er gode for å redusere symptomene på vannkopper.

For å dra nytte av te kamille som et naturlig middel mot vannkopper, prøv følgende metoder:

  • Løs opp 2-3 ts kamille i et lite basseng med varmt vann.
  • Bløtlegg en klut, et håndkle eller en bomullspinne i teløsningen.
  • Plasser håndkleet på det kløende hudområdet og klapp forsiktig på huden til den tørker.

Hvis du fortsatt har andre spørsmål om medisinene som brukes eller behandlingen som skal utføres, vennligst kontakt legen din.

Bekjemp COVID-19 sammen!

Følg den siste informasjonen og historiene til COVID-19-krigere rundt oss. Bli med i fellesskapet nå!

‌ ‌