8 Brystmelksutjevningsdrikker for ammende mødre -

Alle mødre håper absolutt at produksjonen av morsmelk forblir jevn og tilstrekkelig for inntaket av den lille. Men noen ganger er det forskjellige forhold som noen ganger gjør melkeproduksjonen dra. For å produsere mer morsmelk, la oss prøve følgende melkeutjevningsdrikker eller morsmelkforsterkere, mamma!

En rekke morsmelkutjevningsdrikker

Sitat fra Pregnancy Birth & Baby, kan litt melkeproduksjon hemme veksten og utviklingen til babyen.

Men rolig, denne tilstanden er vanligvis bare midlertidig på grunn av ulike faktorer. Kanskje kommer ikke melken din ut i dag, men hvis du fortsetter å bli stimulert over lengre tid kan det bli mye.

For å øke melkeproduksjonen kan du prøve følgende melkeutjevnings- eller boosterdrikker.

1. Mineralvann

Ikke bare dekker behovene til kroppsvæsker, mineralvann er også en brus eller morsmelkforsterker som er den enkleste for mødre å finne.

Dessuten må mødre også opprettholde væskeinntaket fordi de etter amming vanligvis vil føle seg mer tørste.

Oksytocin frigjort av kroppen under amming utløser tørst. Derfor er kroppens naturlige måte å sikre at melkeproduksjonen opprettholdes gjennom mineralvann.

Ammende mødre trenger mer væske enn ikke-ammende kvinner. På et døgn kan mors væskebehov komme opp i 3-3,5 liter. Ved mangel på væske kan også melkeproduksjonen gå ned.

2. Grønne smoothies

Kilde: Theveglife.com

For de av dere fans av grønn juice, det er gode nyheter, vet du. Fordi, smoothies Grønt viser seg å være en av de melkestimulerende drikkene.

Som oftest, grønne smoothies er en drink som kommer fra en blanding av grønne grønnsaker og frukt som spinat, grønnkål, sennepsgrønnsaker og andre.

Disse grønne grønnsakene inneholder mineraler, fiber, antioksidanter, vitamin A, vitamin C, vitamin E og vitamin K.

Innholdet av vitamin A og fytoøstrogener i grønne grønnsaker er nyttig for å hjelpe kroppen til å produsere mer morsmelk.

3. Buljongvann

Når du er syk, kan suppe være et av matvalgene du kan spise fordi det varmer og frisker opp kroppen.

Vel, mødre kan også bruke suppe som kommer fra buljong som en av drikkene for å stimulere morsmelk.

Buljongvann inneholder kollagen, protein, vitaminer og mineraler som kan overvinne tretthet, leddsmerter og balansere hormonnivået etter fødsel.

Så har buljong også god næring for brystkjertelvevet, slik at det bidrar til å starte melkeproduksjonen.

4. Avokadojuice

Avokado inneholder næringsstoffer i form av folat, kalium, fiber, godt fett og antioksidanter som er gunstige for kroppen, inkludert ammende mødre.

Du kan lage avokadojuice med tilsetning av sjokolademelk slik at denne melkeforsterkende drikken blir mer deilig å nyte.

Avokado inneholder omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer. I tillegg er det også andre ingredienser i form av folsyre, vitamin C, vitamin E og kalium som er nyttige for å hjelpe babyens utvikling.

5. Byggte

Kilde: Kokkens oppskrift

Bygg eller bygg er en type hvete som viser seg å ha fordeler for ammende mødre. Dette er fordi det er et galaktogogen i den, et syntetisk molekyl som fungerer for å øke melkeproduksjonen.

Bygg er også en kilde til polysakkarider, som bidrar til å øke nivåene av prolaktin eller laktasjonshormonet.

Mødre kan lage den som en melkeutjevnende drink ved å bløtlegge den i vann eller bruke byggte.

Men hvis en ammende mor har cøliaki, bør hun ikke spise bygg.

6. Urtete

Visste du at det finnes ammingste i form av en blanding av urteingredienser som mødre kan bruke som drikke for å lette eller forbedre morsmelk?

Hvis urteblandingen i den ikke er veldig effektiv til å øke morsmelk, kan i det minste teen øke morens kroppsvæskeinntak.

En godt hydrert kropp er også nøkkelen til balansert melkeproduksjon.

Urtene som brukes som ammingste er fennikel, bukkehornkløver, brennesle og Moringa-blader. Mødre kan først konsultere en lege før de inntar urtete.

7. Varm ingefær

De fleste bruker ingefærvann for å lindre ubehag og varme kroppen.

Du kan også bruke varmt ingefærvann som en jevnende drink eller morsmelkforsterker. Ingefær har galaktogogenforbindelser for å stimulere melkeproduksjonen.

8. Peanøttmelk

På Sanford Health-siden står det skrevet at nøtter inneholder protein, fiber, vitaminer, mineraler, antioksidanter og godt fett.

En av dem er mandler som inneholder høye nok omega-3-fettsyrer til at de kan stimulere hormoner samtidig som de øker produksjonen av morsmelk.

Hvis mor er allergisk mot kumelk, kan mandel- eller soyamelk også være et alternativ til morsmelkutjevningsdrikker samtidig som kalsiuminntaket økes.

Det er ulike årsaker til at en mors melkeproduksjon noen ganger er stabil, økt eller redusert.

Når du opplever ammeproblemer, skader det aldri å oppsøke lege eller ammingskonsulent for å sette i gang melkeproduksjonen igjen.

Svimmel etter å ha blitt forelder?

Bli med i foreldrefellesskapet og finn historier fra andre foreldre. Du er ikke alene!

‌ ‌