5 fordeler med østers for kroppen og tips for å spise dem |

De av dere som liker å spise sjømat vil vite at østers (østers) inkluderer mat av høy kvalitet, så ikke bli overrasket om prisene er fantastiske. Men ikke bare luksuriøse, østers kan også gi gode fordeler for helsen din.

Næringsinnhold i østers

Kilde: Men's Health

Selv om størrelsen ikke er for stor, inneholder østers en rekke næringsstoffer som absolutt er synd å gå glipp av. Nedenfor er ulike næringsinnhold i en porsjon på 100 gram ferske østers.

  • Kalorier: 68 kalorier
  • Karbohydrater: 3,9 gram
  • Fett: 2,5 gram
  • Protein: 7 gram
  • Vitamin B6: 0,1 milligram
  • Vitamin C: 3,7 milligram
  • Vitamin D: 8 mikrogram
  • Vitamin E: 0,9 milligram
  • Kalsium: 45,0 milligram
  • Jern: 6,7 milligram
  • Magnesium: 47,0 milligram
  • Fosfor: 156 milligram
  • Kalium: 156 milligram
  • Sink: 90,8 milligram

Fordelene med østers for helsen

Selvfølgelig har disse ulike næringsinnhold sine respektive funksjoner for å opprettholde helsen eller arbeidsfunksjonen til kroppens organer.

1. Hjelp til å fylle opp manglende vitaminer og næringsstoffer

For personer som har begynt å bli eldre, er de mer utsatt for mangel på flere vitaminer og mineraler som vitamin D, sink og jern.

Dette kan skje enten på grunn av manglende inntak av matvarer som inneholder dem eller redusert evne til kroppen til å absorbere noen viktige næringsstoffer.

Faktisk kan alle tre gi helsemessige fordeler. Sink kan for eksempel forhindre makuladegenerasjon som ofte oppstår hos eldre. I mellomtiden er vitamin D nødvendig for å opprettholde beinhelsen.

Derfor må behovet for inntak av disse næringsstoffene dekkes. En av dem er ved å konsumere østers.

2. Bidra til å forbedre kroppens immunsystem

Den neste fordelen, østers kan bidra til å øke immuniteten, vet du! Dette er fordi sinkinnholdet i østers er høyt, med et tall på 90,8 milligram for hvert 100 gram.

Sink har en viktig rolle i å opprettholde immunforsvaret. Ifølge National Health Institute kan sink bidra til å redusere varigheten av forkjølelse når det tas som et supplement.

Vel, du trenger faktisk ikke å ta kosttilskudd. Derfor er sinkinntak fra matvarer som østers tilstrekkelig for å dekke dine behov.

3. Bidrar til å opprettholde hjertehelsen

Denne fordelen kan du få takket være innholdet av omega-3 fett og kalium i østers. Omega-3 som finnes i sjømat kan gi bra for hjertehelsen og forhindre død av hjertesykdom.

Omega-3 virker ved å senke triglyseridnivåer, redusere blodpropp og redusere uregelmessige hjerteslag.

I mellomtiden kan kaliummineraler opprettholde normalt blodtrykk. Kalium virker også ved å redusere effekten av natrium, som kan øke blodtrykket. I tillegg bidrar kalium til at musklene i blodårene blir mer avslappede.

4. Bidra til å holde vekten

Østers inneholder mindre fett, men har samtidig et høyere proteininnhold.

Sammenlignet med andre typer makronæringsstoffer er protein den mest mettende typen. Et høyere proteininntak kan holde deg mett lenger, slik at det kan hindre deg i å overspise.

Dette er bevist av mange studier, inkludert i Ernæringstidsskrift i 2014. I den studien følte folk som spiste en proteinrik matbit seg mette lenger og spiste mindre enn de som spiste et fettrikt mellommåltid.

Husk at hvis du ønsker å gå ned i vekt, må du også følge sunne matvaner og regelmessig mosjon.

5. Bidrar til å forhindre jernmangelanemi

100 gram østers inneholder 6,7 milligram jern som kan være en liten mengde sammenlignet med andre jernkilder. Imidlertid er dette innholdet fortsatt viktig og kan bidra til å forhindre jernmangelanemi.

Kroppen trenger desperat jern for å danne hemoglobin og myoglobin, proteiner som frakter oksygen til alle kroppens celler.

Uten det vil spredningen av oksygen i kroppen hemmes og gi ulike symptomer som tretthet og kortpustethet.

Tips for å spise sunn østers

Vanligvis serveres østers rå på isbiter. Hvordan du spiser det er å skrelle skallet, gi litt sitronsaft etter smak, så lirke og spise det.

Noen mennesker liker imidlertid ikke rå mat. Derfor, hvis du er en av dem, kan du koke østersene til de er kokt.

For et sunnere alternativ, kok østers ved å dampe. Dette anbefales på det sterkeste slik at ernæringen og friskheten fortsatt opprettholdes.

Du kan også grille østers uten å tilsette for mye krydder. Bare grill den med olivenolje og en dipp fra ferske tomater for å holde smaken lett.

Hvordan, interessert i å prøve det?