Regler for å ta stoffet Cefadroxil 500 mg •

Legemidlet cefadroxil 500 mg kan behandle ulike sykdommer forårsaket av bakterielle infeksjoner så lenge det inntas i henhold til bruksreglene og sikre doser. Dette er viktig fordi tilfeldig inntak av stoffet cefadroxil kan risikere å forårsake bivirkninger for helsen.

Cefadroxil 500 mg er en type sterk legemiddel som krever resept fra lege. Det er mange merker av medisiner som inneholder cefadroxil. Husk alltid å sjekke innholdet og lese reglene for bruk av stoffet som er oppført på emballasjen.

Hvordan bruke stoffet cefadroxil 500 mg

Sørg for å lese instruksjonene på medisinpakken og følg legens instruksjoner for å ta cefadroxil. Ikke endre dosen av cefadroxil med mindre legen din har anbefalt det. Det anbefales sterkt å fullføre alle dosene som er gitt av legen, selv om du føler deg bra. Dette gjøres for å forhindre at infeksjonen kommer tilbake.

Ta cefadroxil med vann. Ikke tygg eller åpne cefadroxil-kapsler. Cefadroxil kan tas før eller etter måltider. For å maksimere effektiviteten, ta cefadroxil hver dag på samme tid. Sørg for at det er tilstrekkelig tid mellom en dose og den neste.

Hvis du ved et uhell glemmer en dose cefadroxil, ta den så snart du husker om den neste dosen ikke er for nær. Ikke kompenser for den glemte dosen ved å doble dosen av cefadroxil ved neste timeplan. Ikke del antibiotika med andre mennesker. Medisinene du tar er kanskje ikke kompatible med andre mennesker og kan til og med skade helsen deres.

Anbefalt dose for stoffet cefadroxil 500 mg

På apotek er stoffet cefadroxil tilgjengelig i tablettform for voksne og sirup for barn. Hver har en sammensetning i tablettstoffet, nemlig cefadroxil 500 mg. I mellomtiden er cefadroxil sirup tilgjengelig i 125 mg cefadroxil for hver 5 ml. Følgende er anbefalt dose av cefadroxil 500 mg.

  • Infeksjoner i øvre luftveier. Anbefalt voksendose er en 500 mg tablett gitt to ganger daglig eller en 1 gram tablett gitt én gang daglig i 7 til 10 påfølgende dager.
  • Anbefalt voksendose for behandling av halsinfeksjoner er en 500 mg tablett gitt to ganger daglig eller en 1 gram tablett gitt en gang daglig i 10 påfølgende dager.
  • Anbefalt voksendose for hud- og bløtvevsinfeksjoner er en 500 mg tablett gitt to ganger daglig eller en 1 gram tablett gitt en gang daglig.
  • Anbefalt dosering for infeksjonssykdommer hos barn er cefadroxilsirup 30 mg/kg kroppsvekt/dag som gis i to oppdelte doser.