Positiv tenkning viser seg å gi 6 fordeler for kroppen din

Positiv tenkning betyr ikke at du ignorerer ubehagelige situasjoner, men heller håndtere ubehag på en mer positiv og produktiv måte. Du må tenke at det beste vil skje, og ikke det verste. Positiv tenkning begynner ofte med å snakke med deg selv. Hvis tankene som går gjennom hodet for det meste er negative, er ditt syn på livet sannsynligvis pessimistisk. På den annen side, hvis tankene dine for det meste er positive, kan du være optimist. Flere studier tyder på at pessimistiske og optimistiske personligheter kan påvirke helse og velvære i ulike aspekter. Her vil vi dra nytte av noen av fordelene med en optimistisk holdning, som er beskrevet nedenfor.

Fordelene med positiv tenkning

1. Øker muligheten for lang levetid

Forskere ved University of Pittsburgh School of Medicine fant at optimistiske postmenopausale kvinner opplevde redusert dødelighet og hadde mindre risiko for å utvikle diabetes eller hypertensjon (høyt blodtrykk), som deres pessimistiske venner ofte opplever. Forskere analyserte data fra 100 000 kvinner i en pågående studie, og fant at optimistiske kvinner hadde 30 % lavere risiko for å dø av hjertesykdom, sammenlignet med pessimistiske. Pessimistiske kvinner hadde også 23 % sjanse for å dø av kreft.

2. Bekjemp depresjon

Pessimistisk tenkning er en av faktorene som forårsaker depresjon, ifølge Psykologi i dag. Ved å endre måten du tenker på på en positiv måte, vil du være i stand til å bekjempe depresjon. Kognitiv terapi som endrer tankemønstre kan forbedre hvordan en person føler seg, og er også en viktig del av behandlingen av depresjon.

3. Styrk kroppens immunforsvar

Positiv tenkning antas å hjelpe folk med å bekjempe forkjølelse og andre plager. Imidlertid, ifølge en studie fra 2003 i New York Times, kan negativ tenkning bare svekke kroppens immunrespons mot influensa. Dette er fordi det er en stor elektrisk aktivitet i den delen av hjernen når du tenker negativt, så det kan svekke immunresponsen mot influensa målt ved antistoffene deres.

4. Slå ulike sykdommer

Personer med positive tanker vil komme seg raskere etter operasjon, og også takle alvorlige sykdommer, som kreft, hjertesykdom og AIDS bedre, iht. Psyk sentralt, et sosialt nettverk for psykisk helse som drives av psykisk helsepersonell. En studie av førsteårs jusstudenter fant at folk som var mer optimistiske enn andre studenter hadde bedre immunceller.

5. Takle stress bedre

Når de står overfor stressende situasjoner, kan positive tenkere håndtere situasjonen mer effektivt enn negative tenkere. I en studie fant forskere at når optimistiske mennesker møter skuffelse (som at de ikke får jobb eller ikke får forfremmelse), er det mer sannsynlig at de fokuserer på hva de kan gjøre for å løse situasjonen.

I stedet for å synke ned i følelser av frustrasjon eller med ting de ikke kan endre, vil optimister lage andre planer og spørre andre om hjelp og råd. På den annen side antar pessimister ganske enkelt at situasjonen er utenfor deres kontroll og at det ikke er noe de kan gjøre for å endre den.

6. Gjør deg tøffere

Resiliens refererer til vår evne til å overvinne problemer. Spenstige mennesker kan møte en krise eller traumer med styrke og besluttsomhet. I stedet for å smuldre i møte med stress, foretrekker de å gå videre og overvinne motgangen. Dette beviser at positiv tenkning spiller en rolle for motstandskraft. Når de står overfor utfordringer, ser positive tenkere vanligvis hva de faktisk kan gjøre for å løse problemet.

Forskere har også funnet ut at i krisetider, som et terrorangrep eller naturkatastrofer, fremmer positive tanker og følelser utvikling og gir et skjold mot depresjon. Ved å opprettholde positive følelser, selv i møte med alvorlige hendelser, kan folk høste både kortsiktige og langsiktige fordeler, inkludert å håndtere stressnivåer, redusere depresjon og bygge evnen til å komme seg som kan være svært fordelaktig i fremtiden.

LES OGSÅ:

  • Tips for å akseptere din mangel på selvtillit og bygge et positivt kroppsbilde
  • Forholdet mellom astma, sinn og kropp
  • 7 typer hallusinasjoner som ofte forfølger sinnet