DHA-tilskudd for gravide kvinner: Hvordan bruke det trygt?

Har du hørt at DHA er nødvendig for gravide? Han sa, DHA er ikke bare gunstig for gravide kvinner, men også bra for babyer i livmoren.

Egentlig, hva er fordelene med DHA og hvor bra er det for gravide?

Hva er DHA?

DHA eller forkortelse for dokosaheksaeonsyre er en type omega-3 fettsyrer. Fett deles vanligvis inn i to typer, nemlig vegetabilsk fett (plante) og animalsk fett (animalsk).

Imidlertid er det i store trekk to generelle inndelinger av fett, nemlig "godt" fett og "dårlig" fett.

Som navnet tilsier, er "dårlig" fett et begrep som brukes for å forenkle klassifiseringen av mettet fett og transfett.

Å spise for mye "dårlig" fett kan føre til sykdommer senere i livet, som hjertesykdom og høyt kolesterol.

I motsetning til "godt" fett, som deles inn i enumettede fettsyrer og flerumettede fettsyrer.

Vel, disse flerumettede fettsyrene deles deretter videre inn i omega-3 fettsyrer og omega-6 fettsyrer.

DHA kommer fra omega-3 fettsyrer som har 3 typer. Så alle typer omega-3-fettsyrer inkluderer dokosaheksaeonsyre (DHA), eikosapentaeonsyre (EPA) og alfa-linolensyre (ALA).

Hver fettsyre har unike fordeler, inkludert DHA. Fordelene med DHA for kroppen inkluderer støtte av hjernefunksjon, hjertearbeid, øyehelse, hudfunksjon og leddarbeid.

Fordelene med DHA kan oppnås av alle, inkludert gravide og babyer i livmoren.

Hva er fordelene med DHA for gravide?

Det er ulike fordeler med DHA som kan fås gratis hvis deres daglige behov blir dekket, inkludert for kvinner som er gravide.

Her er de ulike fordelene med DHA for mor og baby under graviditet:

1. Støtter en glad stemning under og etter levering

En av fordelene med DHA for gravide er at det støtter humøret (humør) alltid glad.

De gode fordelene ved å dekke det daglige DHA-behovet kan til og med merkes av mødre fra de er gravide til etter normal fødsel eller keisersnitt.

Indirekte støtter DHA en sunn levering. Spesielt i perioden etter fødselen blir mødre vanligvis lett overveldet av følelser av angst, følelser og er svært følsomme.

Kombinasjonen av disse følelsene kan føre til babyblus til fødselsdepresjon hos mødre etter fødsel.

Det er her rollen til DHA å gjenopprette humør mor å alltid være glad.

2. Støtter utviklingen av babyens hjerne, øyne og nervesystem

DHA er kjent som et av de viktigste næringsstoffene under graviditet.

Dette er fordi tilstrekkelig DHA-inntak kan bidra til å optimalisere utviklingen av hjernen, netthinnen i øyet og nervesystemet til babyen i livmoren, rapporterer Mayo Clinic.

Under graviditeten utvikler babyens hjerne seg raskest i tredje trimester. Videre utvikling av hjernen fortsetter når babyen er født eller til alderen av de to første årene.

Det er derfor under graviditet, inkludert tredje trimester, er absorpsjonen av DHA fra mor til baby veldig høy. Dessverre risikerer det å være mangelfull eller mangelfull på fettsyrer som DHA.

Dersom det daglige DHA-behovet ikke dekkes over lengre tid, kan mor oppleve fødselsdepresjon etter fødsel senere.

Av denne grunn er det viktig å dekke behovene til omega-3-fettsyrer fordi de inneholder DHA under graviditeten, også før.

3. Forbedrer fokus og reduserer risikoen for allergi

American Pregnancy Association uttaler at tilstrekkelig DHA-inntak under graviditet kan optimere babyens oppførsel, oppmerksomhet, fokus og læringsprosess senere.

Interessant nok er fordelene med DHA for gravide at det kan redusere risikoen for at babyer opplever allergi ved fødselen fordi de har god immunitet.

Hvor mye DHA trengs for gravide?

Når du ser hvor gode fordelene med DHA er for gravide kvinner og deres babyer, bør du selvfølgelig ikke gå glipp av de daglige DHA-behovene.

Behovet for DHA for gravide er omtrent 300 milligram (mg) per dag.

Gravide kvinner kan dekke sine daglige DHA-behov fra en rekke matvarer og kosttilskudd eller vitaminer.

Hva er matkildene til DHA for gravide?

DHA-inntak for gravide kvinner kan fås fra sjømat som laks, tunfisk og sardiner. Pass imidlertid på at du velger fisk som har lite kvikksølv.

I tillegg inneholder kilder til drikke og mat for gravide kvinner som melk, appelsinjuice og egg vanligvis også DHA, slik at det kan være et annet alternativ.

Bør mødre ta DHA-tilskudd under graviditet?

Selv om fordelene med DHA for nybakte mødre virkelig er nødvendige når de er gravide, er det godt å møte behovene til dette næringsstoffet før graviditet.

Minst omtrent 6 måneder før graviditet eller bestemmer deg for å gifte seg, er de essensielle fettlagrene i kroppen din gode nok.

Dette er ikke bare en forberedelse for graviditeten til en baby, men også i tilfelle du er gravid med tvillinger eller gravid umiddelbart etter fødselen.

DHA, som er en type omega-3 fettsyrer, kalles et essensielt fett fordi det ikke syntetiseres av kroppen og må dekkes fra kostholdskilder eller kosttilskudd.

Forberedelse av DHA er viktig for mødre, slik at omega-3-fettsyrer, spesielt DHA, ikke blir oppbrukt og kan fortsette å møte behovene til mødre og babyer under svangerskapet.

Den gode nyheten er at du ikke bare får DHA-inntak fra daglige mat- og drikkekilder.

Daglige DHA-behov for gravide kan også dekkes fra gravide vitaminer eller DHA-tilskudd.

Du kan også ta omega-3 fiskeoljetilskudd før og under graviditet fordi de inneholder DHA.

Selv når babyen er født og du ammer, har du fortsatt lov til å ta omega-3 fiskeoljetilskudd for å dekke dine behov og de tidlige stadiene av babyens liv.

Å ta gravide vitaminer eller DHA-tilskudd kan være et alternativ for gravide kvinner hvis de er bekymret for kvikksølvinnholdet i fisk.

Interessant nok kan mødre som regelmessig tar DHA-tilskudd under graviditet føde babyer med sunt immunsystem.