7 trinn med egenomsorg for å oppnå lykke •

Føler du at livet ditt ikke er lykkelig? Det er naturlig at du ønsker å leve slik. Ikke bekymre deg, du kan oppnå denne lykken ved å søke og forbedre deg selvpleie (selvpleie).

snakker om selvpleie Det handler ikke bare om hudpleien du bruker eller maten du spiser, dette konseptet er veldig bredt og dekker alle aspekter av livet ditt. Nysgjerrig? Kom igjen, lær mer om dette i den følgende anmeldelsen!

Hvorfor selvpleie det er viktig?

I følge WHO (Verdens helseorganisasjon), selvpleie inkluderer alt relatert til å være i form, inkludert hygiene, ernæring og å søke medisinsk hjelp ved behov. Med dette kan man sikre at man tar godt vare på sin kropp, sinn og sjel hver dag, ikke bare når de blir syke.

Folk som kan bruke denne behandlingen kan hjelpe dem til å leve sunt, lykkelig og robust i møte med ulike problemer. Dette er grunnen til at egenomsorg er viktig i livet.

Dessverre er det ikke alltid lett å implementere denne typen behandling. De fleste av oss er opptatt med stressende jobber, opptatt av avansert teknologi som gjør at du trekker deg tilbake fra miljøet, eller tiltrekkes av enhver form for aktivitet eller vane som forverrer helsen.

Trinn for å bruke egenomsorg i dagliglivet

For å gjøre det lettere for deg å søke selvpleie for å oppnå et velstående liv, her er noen eksempler som du kan følge som en påminnelse.

1. Oppretthold personlig og miljømessig hygiene

Å holde seg ren kan holde deg fra smitte eller infeksjon av sykdommen. Et enkelt eksempel er å vaske hendene flittig, spesielt under en pandemi som denne.

Ikke nok med det, du må også ta en dusj for å rense deg for skitt og støv som fester seg, pusse tennene ordentlig og rense huset, spesielt rommet for søppel.

Å bruke maske er også en form for egenomsorg, fordi denne handlingen kan beskytte luftveiene dine mot skitt og forhindre spredning av COVID-19.

2 nivå selvtillit

selvpleie viser seg å ha et nært forhold til selvtillit spesielt for å forebygge psykiske lidelser. Årsaken er at lav selvtillit kan sette deg i en tilstand som fortsetter å føle engstelige og negative tanker. Som et resultat vil risikoen for depresjon og angstlidelser øke.

Det er mange måter å forbedre seg på selvtillit, for eksempel å vite hvilke styrker ved deg selv. Du er for eksempel god til å lage mat, god til å spille musikk, eller har andre ferdigheter. Bruk deretter en selvsikker holdning slik at du kan respektere andres meninger og behov.

3. Regelmessig trening

Sport er et eksempel på bruk selvpleie som er lett for deg å gjøre. Det krever imidlertid en solid intensjon slik at du kan gjøre denne fysiske aktiviteten til en vane. Du må kanskje ta med en tidsplan samt en påminnelse om å trene.

Husk at det er mange andre treningsalternativer du kan når du ikke kan komme deg ut av huset eller når tiden din er begrenset. Så ikke vær lat til å bruke dette med tanke på at fordelene med trening er svært rikelig. En av dem kan forbedre søvnkvaliteten og forbedre humøret. Du kan konkludere med at trening kan forbedre din mentale helse.

4. Etabler eller styrk kommunikasjonen med de rundt deg

Opprettholde psykisk helse som er en del av selvpleie, kan du gjøre ved å forbedre kommunikasjonen. Enten det er med familie, ektefelle, venner, naboer eller folk du møter på jobb.

Sosialisering hindrer deg i å føle deg ensom, noe som er en av faktorene som øker psykiske problemer. I tillegg kan utvidelse og styrking av kommunikasjonen med andre mennesker også hjelpe deg med å løse uløste problemer.

5. Bruk et sunt kosthold

For at du ikke skal bli lett syk, må du oppfylle det næringsinntaket som kroppen din trenger. Så i søknaden selvpleie I dette tilfellet må du opprettholde et sunt kosthold. Øk forbruket av frukt, grønnsaker, fullkorn og nøtter. Begrens forbruket av søppelmat, pakket mat eller mat som inneholder mye sukker, salt eller fett.

I tillegg til matvalg, må du også ta hensyn til måltidstider og porsjoner. Unngå å spise før sengetid, hoppe over frokost eller spise store porsjoner på en gang. Bedre, du spiser i små porsjoner, men ofte.

6. Ta deg tid til deg selv

Selv om du trenger å forbedre kommunikasjonen med andre mennesker, ta deg tid til deg selv, også kjent som "me time". Du kan bruke tid på å gjøre ting som gjør deg glad.

Applikasjonseksempler selvpleie viste seg å være effektiv for å opprettholde mental helse fordi det hjelper deg med å håndtere stress. Morsomme aktiviteter kan gi hjernen en pause til å hvile fra alle problemene, så tankene dine blir klarere og kan ta bedre avgjørelser.

7. Øk tilbedelse

selvpleie inkluderer ikke bare hvordan du opprettholder kommunikasjonen med deg selv og andre, men også med Skaperen. En måte å bruke det på er å øke tilbedelsen, fordi dette kan gi ro i sinnet og sjelen.

I tillegg kan økende tilbedelse av Skaperen også få deg til å leve lenge. Hvorfor? Noen som er lydige mot læren til sin religion, vil sannsynligvis ikke falle inn i bruken av ulovlige rusmidler.

Noen religiøse læresetninger forbyr også inntak av alkohol og gratis sex, som generelt har en negativ effekt på helsen, som alkoholisme eller seksuelt overførbare sykdommer.

Ved å øke takknemligheten også, vil du bli mer motivert til å gjøre aktiviteter som gir fordeler for psykisk helse, for eksempel frivillig arbeid i en sosial aktivitet.