Kan en ankelskade masseres? Her er svaret! •

De av dere som ofte trener, spesielt fotball, må være kjent med forstuinger. Ja, det ser ut til at forstuinger eller ankelskader er smertefulle, spesielt hvis de oppstår i bena. Du kan ikke bruke bena til vanlige aktiviteter. Vanligvis, hvis du har en ankelskade, er førstehjelpen du kan gjøre å ta ham til en massasjeterapeut. Så, kan ankelskader masseres? Sjekk ut følgende forklaring, ja.

Hvorfor oppstår forstuinger eller ankelskader?

Fotforstuinger eller ankelskader oppstår vanligvis når leddbåndene (bindevevet) som støtter ankelen strekker seg utover grensene og til slutt rives.

Denne tilstanden er ganske vanlig hos mennesker i alle aldre. Vel, alvorlighetsgraden av denne tilstanden varierer også, alt fra mild til alvorlig. Dette avhenger av skaden på leddbåndene.

Vanligvis inkluderer ankelskader mindre sår som bare kan gro med hjemmebehandlinger, for eksempel hvile og påføring av is. Men hvis en ankelskade får ankelen til å hovne opp og det gjør vondt når du går, bør du oppsøke lege.

Uten riktig behandling vil smertene bli verre. Faktisk øker det også risikoen for å oppleve den samme tilstanden senere.

Problemet er at hvis denne tilstanden oppstår gjentatte ganger, vil risikoen for å oppleve ulike helseproblemer som kronisk smerte til leddgikt være enda større.

Kan ankelskader masseres?

Egentlig er det ikke noe forbud mot å gjøre massasje eller massasje når du har en ankelskade. Det er imidlertid ikke alle som har en ankelskade som kan masseres.

Det avhenger virkelig av alvorlighetsgraden av skaden. Årsaken er at hvis det er feil massasje eller massasje, kan tilstanden din bli verre.

For ikke å snakke om risikoen for traumer i muskler, leddbånd og sener hvis feil massasje gjør at ekspertene ikke virkelig anbefaler deg å gjøre dette.

Derfor, hvis du virkelig ønsker å bli massert, må du finne ut om ankelskaden som oppstår er alvorlig eller ikke.

Ting å vurdere for ankelskademassasje

Her er noen vurderinger du må gjøre før du bestemmer deg for å ta en massasje eller massasje:

  • Sørg for at massøren som ønsker å massere føttene dine er en ekspert som har gått gjennom opplæring eller allerede har et spesielt sertifikat for å behandle denne tilstanden.
  • Unngå massasje på forstuingsområdet hvis det allerede er alvorlig. Gjør bare massasje- eller massasjemetoden hvis forstuingen fortsatt er relativt mild.
  • Ikke masser rett etter en forstuing eller ankelskade. Vent til noen dager med å gjøre massasjen.

I hovedsak er en ankelskade greit å massere, så lenge fottilstanden din ikke er for alvorlig. Likevel er den viktigste og tryggere behandlingen forstuingsbehandling fra lege.

Vanligvis, etter at ankelskaden er massert, vil du motta RICE-behandling (Hvile, is, kompresjon og høyde). Denne behandlingsprosedyren er også viktig for å lindre smerte fra forstuinger.

Faktisk er dette en av hjemmebehandlingene du kan gjøre uten å måtte gå gjennom massasjeprosessen først.

Legebehandling for fotforstuing eller ankelskade

Du lurer kanskje på om det er bedre å gå til massør enn å gå til lege? Selvfølgelig ikke. Selv om ankelskader kan masseres, betyr ikke det at massasje er bedre enn behandling av lege.

For helbredende ankelskader, spesielt de som har blitt klassifisert som alvorlige, er det selvfølgelig bedre å sjekke med en lege. Det er flere behandlinger som legen din kan gjøre for å behandle tilstanden din.

Behandling som leger gjør er vanligvis basert på en diagnose. Ja, legen vil først undersøke ankelskaden din før den bestemmer riktig type behandling.

Her er noen behandlingsalternativer for ankelskader fra leger:

1. Bruk av rusmidler

I stedet for å la ankelskaden masseres, vil legen vanligvis råde deg til å ta smertestillende. For eksempel ibuprofen og naproxen, som er medisiner for å kontrollere smerte og hevelse.

Du kan bruke disse stoffene til å behandle mindre ankelskader. I mellomtiden blir medisiner for å behandle tilstander som er klassifisert som alvorlige vanligvis klassifisert som narkotiske stoffer.

2. Bruk av ganghjelpemidler

I tillegg til medisiner, kan legen din råde deg til å bruke et hjelpemiddel for å behandle en ankelskade i stedet for massasje.

Vanligvis vil du ha problemer med å gå i to til tre dager etter en forstuing på grunn av hevelse og smerter. Derfor kan legen din anbefale at du bruker et gåhjelpemiddel.

3. Bruk av gips

Mens du kommer deg etter en forstuing, må du beskytte benet som har skadet ankelen mot plutselige bevegelser. Årsaken er at det kan øke smertene i bena.

Bruk derfor en brukket gips eller enhet for å beskytte foten mot bevegelse. I følge OrthoInfo, hvis forstuingen din er alvorlig, bruk gips i en periode på to til tre uker.

Hvordan redusere risikoen for forstuinger?

Følgende trinn kan bidra til å redusere risikoen for en forstuing:

  • Varm opp først før du gjør noen anstrengende trening eller aktivitet.
  • Bruk beskyttende eller elastiske leddputer når du utfører anstrengende fysisk aktivitet.
  • Gjør tøyningsøvelser regelmessig for å opprettholde muskel- og leddstyrke og fleksibilitet.
  • Bruk et sunt kosthold for å opprettholde en ideell kroppsvekt og veien kan balanseres.
  • Unngå å trene eller gjøre aktiviteter når du er trøtt eller syk.
  • Velg alltid å gå på et flatt underlag.