5 helsemessige fordeler av peppermynteblader, den forfriskende kulden: bruksområder, bivirkninger, interaksjoner |

Peppermynteblader er kjent for sine fordeler som en munnfrisker og forhindrer dårlig ånde. Ikke rart du ofte finner tannkrem, munnvann og tyggegummi med peppermyntesmak. Men det viser seg at effektiviteten til bladene fra å krysse vannmynte og grønnmynte er ikke bare det. Enten i ferske bladversjoner, urtetilskudd eller eteriske oljer, har peppermynte fortsatt en myriade av helsemessige fordeler. Hva er fordelene med peppermynte?

Helsefordeler med peppermynte

1. Lindrer fordøyelsesbesvær

Peppermynte kan bidra til å forbedre fordøyelsesproblemer, spesielt irritabel tarmsyndrom (IBS). IBS er en tarmlidelse som forårsaker flatulens, magekramper og uregelmessige avføringer. En fersk studie publisert i tidsskriftet Digestive Diseases and Sciences viser at urtetilskudd som inneholder peppermynteolje kan lindre symptomer på tilbakefall av IBS. Peppermynte aktiverer smertekanalen i tykktarmen, noe som kan redusere smerte forårsaket av tarmbetennelse.

En annen fordel med peppermynte for fordøyelsen er at den lindrer kvalme, inkludert symptomer på morgenkvalme under graviditet. i følge University of Maryland Medical Center (UMM), peppermynte kan berolige magemusklene og forbedre flyten av galle, som kroppen bruker til å fordøye fett.

I tillegg til å ta urtetilskudd, hvis symptomer på kvalme oppstår, inhaler du øyeblikkelig peppermyntearomaterapi eller brygg tørre peppermynteblader og inhaler mens du er varm for å berolige fordøyelseskanalen. Men hvis fordøyelsesbesværet er relatert til sure oppstøt eller GERD, bør du ikke bruke peppermynte til behandling.

2. Lindrer kløe på grunn av insektbitt

Peppermynteblader er kalde og veldig beroligende. Så, peppermynte essensiell olje kan brukes til å lindre irritasjon rødhet og kløe i huden på grunn av insektbitt eller giftige planter. Påfør ganske enkelt peppermynteolje som tidligere har blitt fortynnet rett på de røde kulene på huden. og vent en stund til den kjølende effekten lindrer hudproblemet ditt.

3. Lindrer influensa og forkjølelse

Mentolen i peppermynte kan få nesegangene til å føles mer lettet. Selv om det ikke strengt tatt er et dekongestant for å fjerne nesetetthet, stimulerer peppermynte sensoriske reseptorer i nesen som registrerer kalde temperaturer, slik at du føler at du puster friere. Fordelene med peppermynte for å puste kan også lindre tett nese, rennende nese og/eller hoste på grunn av støvallergi.

Du kan inhalere peppermyntearomaterapiolje, inhalere peppermyntete eller gni en balsam med peppermynteekstrakt på brystet og rundt nesen for å lindre symptomene.

4. Kure hodepine og migrene

Peppermynte er beroligende og bedøvende. Disse egenskapene antas å være fordelaktige for personer som opplever migrene og spenningshodepine på grunn av stress.

Selv om ikke mange medisinske studier kan bevise effekten av peppermynteolje, mistenker noen forskere at peppermynte hjelper til med å kontrollere blodstrømmen i kroppen og åpner bihulepassasjer for å tillate en jevnere strøm av oksygen til hjernen. Ifølge en studie rapporterte at peppermynteolje har de samme fordelene som tylenol eller paracetamol for smertelindring.

Du kan gni en peppermynteduftende balsam på hver side av tinningene og pannen når du har hodepine. Masser forsiktig hodeområdet. Alternativt kan du fortynne noen dråper peppermynteolje i en bolle, senke hodet og dekke det med et håndkle for å fange dampen. Pust inn den varme peppermyntedampen i 1-2 minutter.

I tillegg kan du ta et varmt bad. Bading kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av hodepinen. Tilsett noen dråper peppermynteolje i badekaret for å virkelig øke avslapningsfordelene. Slå av lys på badet og bruk stearinlys hvis migrene blir verre med sterkt lys.

5. Omsorg for hår

Peppermynteolje er en ganske populær ingrediens som finnes i enkelte sjampoer takket være dens friske duft og beroligende egenskaper. Påføring av peppermynte i hodebunnen frisker opp hodebunnen, fjerner flass og stimulerer blodstrømmen til hodebunnen som hjelper til med å stimulere hårveksten.

Bortsett fra å rense håret for døde hudceller, binder peppermynte seg også til hårsekkene med protein. Fordelene med peppermynte antas å gi et sunt og strålende hår.

Før du bruker peppermynteolje, vær oppmerksom på dette først

Hvis du vil bruke ren eterisk peppermynteolje til en massasje eller bare for å påføre huden, test først om du er allergisk mot eterisk peppermynteolje eller ikke. Trikset, påfør litt på baksiden av hånden eller bak øret, vent 1 × 24 timer og se om det er en allergisk reaksjon som dukker opp. Ellers kan du bruke denne essensielle oljen til medisinske formål som ovenfor.

Denne oljen bør også fortynnes med en bærerolje (for eksempel olivenolje), hvis du ønsker å påføre den på huden. Bland 3-5 dråper peppermynteolje med 2 ss olivenolje før du påfører den direkte på huden.