Medisiner for hudsykdommer fra leger pluss hjemmebehandlinger

Det finnes mange medisiner og behandlingsalternativer for å behandle hudsykdommer. Vanligvis gjøres behandling for å lindre symptomene og kurere sykdommen slik at den ikke kommer igjen. For de av dere som har hudsykdommer, her er en rekke medisinalternativer pluss hjemmebehandlinger som du kan vurdere.

Legens valg av medisiner for å behandle hudsykdommer

Legemidler som brukes til å behandle hudsykdommer består vanligvis av to typer, nemlig topisk (inkludert spray) og oral (piller og tabletter). Det er imidlertid også mulig at det finnes legemidler som sprøytes direkte inn i kroppen for å virke raskere.

Her er en rekke medisinalternativer for å behandle hudsykdommer.

Anti Virus

Antiviral er et medikament for hudsykdommer forårsaket av virus som vannkopper, herpes og herpes zoster. Noen av de mye brukte antivirale legemidlene er:

  • Acyclovir (Zovirax),
  • Famciclovir (Famvir), og
  • Valacyclovir (Valtrex).

Disse stoffene kan ikke fullstendig drepe viruset fra kroppen, men de virker for å redusere risikoen for spredning, redusere alvorlighetsgraden og varigheten av infeksjonen, og hindre en person fra å bli smittet med dette viruset i fremtiden.

Antibiotika

Antibiotika er legemidler som brukes til å drepe eller hemme veksten av bakterier. Derfor blir dette stoffet også ofte referert til som et antibakterielt middel.

Vanligvis hudsykdommer som krever antibakterielle medisiner er Staphylococcus bakterielle infeksjoner som impetigo og Streptococcus bakterielle infeksjoner som cellulitt eller byller. Legemidlene inkluderer penicilliner (penicillin G, amoxicillin, flucloxacillin), cefalosporiner (cefoxitin, cefotaxim, ceftriaxon) og tetracykliner (tetracyklin, doksycyklin, lymecyklin).

Noen ganger kan antibiotika forårsake bivirkninger som spenner fra mindre problemer som utslett til alvorlige problemer som en antibiotikaresistent infeksjon eller en C. diff-infeksjon som forårsaker diaré. Ring legen din hvis du opplever bivirkninger mens du tar antibiotika.

soppdrepende

Antifungale legemidler brukes til å behandle hudproblemer forårsaket av soppinfeksjoner som ringorm og vannlopper. Det finnes to typer soppdrepende legemidler, som smøres og tas oralt.

Gni

Mikonazol er et soppinfeksjonsmiddel som virker ved å hindre vekst av sopp. Aktuelle soppdrepende legemidler bør kun brukes på problemområder i huden.

Hvis medisinen er gitt av legen i form av en spray, rist den før du bruker den. Etter bruk av medisinen, vask hendene grundig med såpe.

Fortsett behandlingen inntil fristen er fastsatt. Dette gjøres for å få soppen til å fortsette å vokse, noe som får infeksjonen til å gjenta seg.

Drikke

Orale soppdrepende legemidler er vanligvis nødvendig for å behandle hudsykdommer forårsaket av soppinfeksjoner som allerede er alvorlige og har spredt seg til andre deler av kroppen, som ikke kan behandles med aktuelle medisiner eller angriper hårete områder.

Vanligvis avhenger dosen og varigheten av behandlingen av typen sopp som infiserer, hvilken del av kroppen som er berørt, og tilstedeværelsen av andre sykdommer du har.

De orale soppdrepende legemidlene som vanligvis foreskrives for soppinfeksjoner er itrakonazol, ketokonazol, flukonazol og vorikonazol eller posakonazol tabletter hvis infeksjonen er alvorlig.

Isotretinoin

Isotretinoin er et legemiddel avledet fra vitamin A (retinoid). Dette stoffet har de originale merkene Accutane® og Roaccutane®. I tillegg til å være svært effektivt for akne, kan dette stoffet også behandle andre hudsykdommer, nemlig som følger.

  • Rosacea
  • Seboré
  • Follikulitt i hodebunnen
  • Discoid lupus erythematosus
  • Alvorlig aktinisk keratose
  • Plateepitelkarsinom

antralin

Dette stoffet brukes til å behandle psoriasis. Anthralin virker ved å bremse veksten av hudceller. På den måten kan produksjonen av hudceller kontrolleres slik at de ikke lenger samler seg på overflaten.

Anthralin er et av legemidlene som brukes til langtidsbehandling av psoriasis. Derfor brukes ikke dette stoffet ved alvorlig psoriasis. Ikke bruk denne medisinen hvis huden er betent eller irritert.

Anthralin er tilgjengelig i form av en krem ​​eller sjampo. Du må følge legens instruksjoner om hvordan du skal bruke, dosere og hvor lenge dette stoffet blir liggende på huden.

Kortikosteroider

Kortikosteroider inkluderer medisiner som er tilgjengelige i ulike former, nemlig aktuelle og orale eller injiserbare. Dette stoffet er mye brukt til å behandle ulike hudproblemer som eksem, seboreisk dermatitt, psoriasis eller andre irritasjoner.

Dette stoffet virker ved å redusere betennelse og irritasjon i huden. For orale kortikosteroidmedisiner er flere typer som vanligvis foreskrives av leger prednison, prednisolon, metylprednisolon og beklometason.

I mellomtiden, for aktuell medisinering, vil legen gi medisiner i henhold til alvorlighetsgraden av tilstanden. Følgende typer kortikosteroidmedisiner for å behandle hudsykdommer er vanligvis gitt.

  • Kortikosteroider er veldig sterke, betametasondipropionat, klobetasolpropionat (Clobex, Temovate, Olux).
  • Sterke kortikosteroider, amcinonid (Cylocort), desoximetason (Topicort, Topicort LP), halcinonid (Halog).
  • Moderate kortikosteroider, betametasonvalerat (Luxiq), klokortolonpivalat (Cloderm).
  • Kortikosteroiddose rslutt, alklometasondipropionat (Aclovate), desonid (Desowen) og hydrokortison.

Ulike kjennetegn ved hudsykdommer som er lett gjenkjennelige

Salisylsyre

Salisylsyre er en aktiv ingrediens i mange hudpleieprodukter, spesielt for akne, seboreisk dermatitt og vorter.

Denne medisinen virker ved å øke fuktigheten i huden og løse opp stoffer som får hudceller til å feste seg sammen. På den måten kan hudceller lettere fjernes og eksfolieres. Dette stoffet kan imidlertid ikke brukes mot vorter forårsaket av virus.

Enzymhemmer

Enzymhemmere eller enzymhemmere virker i immunsystemet for å bekjempe betennelse. Dette stoffet brukes vanligvis til å behandle hudproblemer på grunn av betennelse som eksem.

En type er Eucrisa, et enzymhemmende stoff som ofte brukes til å behandle mild til moderat atopisk dermatitt eller eksem.

Immundempende midler

Immundempende midler, som azatioprin (Imuran) og metotreksat (Trexall), brukes til å behandle alvorlig psoriasis og eksem. Immundempende midler virker ved å kontrollere immunsystemet for å bremse hudsymptomer. Denne medisinen kan bidra til å redusere kløe og la huden gro.

Husk at uansett hvilken medisin som er foreskrevet til deg, sørg for å bruke den som anvist av legen din. Skriv eventuelt ned alle oppgitte regler slik at du ikke tar feil skritt og medisinen kan virke optimalt.

Andre medisinske behandlinger for hudsykdommer

Lys- eller laserterapi er mye brukt for å behandle ulike hudproblemer, inkludert psoriasis, vitiligo, sklerodermi og andre i tillegg til medisiner foreskrevet av leger.

Denne terapien virker ved å bremse veksten av celler og betennelse i den problematiske huden. I tillegg til behandling er denne terapien også mye brukt for å forbedre hudens utseende.

Rapportering fra University of Chicago Medicine-siden er det flere typer lysterapi som vanligvis brukes, nemlig:

  • Ultrafiolett B-lys (UVB) båndterapi, for å behandle psoriasis, vitiligo og andre inflammatoriske hudproblemer ved hjelp av kunstige UVB-stråler.
  • Psoralenterapi og UVA-stråler, som kombinerer UV-stråling og orale og aktuelle medisiner for psoriasis, eksem og vitiligo
  • Excimer laserterapi, for å behandle psoriasis, vitiligo og dermatitt uten å skade sunn hud
  • Blått lys fotodynamisk terapi, for å behandle akne og bekjempe hudsykdom aktinisk keratose
  • Kyrokirurgi, en mild fryseprosess som bruker ekstremt kaldt nitrogen for å ødelegge unormalt hudvev. Utført for å behandle akne eller noen typer hudkreft.

Hjemmemedisiner for å behandle hudsykdommer

I prosessen med å helbrede hudsykdommer kan du noen ganger ikke bare stole på medisin fra en lege. Det er også nødvendig å gjøre noen livsstilsendringer. En ting du aldri bør gjøre er å klø på det berørte området. Utfør i tillegg følgende trinn.

Baderutine

Bading renser ikke bare kroppen for bakterier, men er også bra for å fukte huden. Spesielt hvis du har en hudsykdom som gjør huden din veldig tørr, som eksem og psoriasis.

Men ikke bare ta en dusj. Du må være oppmerksom på såpen og sjampoen som brukes. Velg produkter laget av myke, skumfrie og parfymefrie produkter slik at de ikke irriterer huden. Reduser også bruken av produkter med grove partikler som f.eks skrubbe fordi dette produktet kan forårsake skade eller irritasjon.

Bruk varmt vann, ikke for varmt eller for kaldt slik at huden ikke blir tørr. Husk også å ikke dusje for ofte, minst en gang om dagen i ca 10-15 minutter.

Bruker fuktighetskrem for huden

Etter bading må du bruke en fuktighetskrem for hele huden. Målet er å forhindre at huden tørker ut som kan øke risikoen for infeksjon.

Velg en fuktighetskrem som er egnet og trygg for huden din. Hvis du er i tvil, kontakt lege og be om produktanbefalinger fra ham som er trygge å bruke sammen med andre hudsykdomsmedisiner.

Bli kjent med strukturen til menneskelig hud, inkludert dens typer og funksjoner

Komprimer huden

Å komprimere huden med varmt eller kaldt vann hjelper til med å lindre kløe uten å klø. Du kan enkelt gjøre denne metoden hjemme med en liten vask, vann og et lite håndkle.

Du trenger bare å suge et lite håndkle i et basseng med varmt eller kaldt vann. Deretter, klem og påfør på den kløende huden. Gjenta til du føler deg mye bedre.

Endre kosthold

Visste du at maten du spiser hver dag har en effekt på huden din? Likeledes hvis du ønsker å redusere symptomene på enkelte hudproblemer som akne, eksem, psoriasis. Årsaken er at det finnes flere typer mat som er mer utsatt for å forårsake betennelse i huden som selvfølgelig kan forverre symptomene.

Derfor bør behandling med hudsykdomsmedisiner fra lege også ledsages av kostholdsendringer. For de som sliter med akneproblemer vil for eksempel overflødig sukker utløse betennelse som er en aktiv komponent i akne.

Det betyr at hvis du ikke vil at akne skal bli verre, begynn å redusere sukker i maten du spiser.

Begrens soleksponering

Selv om soling om morgenen er bra for hudhelsen, anbefales heller ikke for lenge i solen. For de fleste hudsykdommer som psoriasis, eksem, vitiligo og rosacea, kan overdreven soleksponering gjøre tilstanden verre.

For det bør du begrense eksponering for direkte sollys til huden, spesielt i løpet av dagen. Bruk lukkede klær og ikke glem å bruke solkrem før du går ut.