Årsaker til kriblende hender som ofte ikke blir realisert

Prikking eller nummenhet kan oppstå plutselig. Selv om det ikke er smertefullt, men nok til å forstyrre aktiviteter. For å forebygge og behandle det, må du absolutt vite årsaken til de prikkende eller krampende hendene du opplever. Hva er vanene som utløser denne tilstanden og hva er de kriblende håndmidlene som kan brukes til å behandle den? Kom igjen, se følgende anmeldelse.

Vaner som forårsaker kriblende hender som du kanskje gjør

Prikking, medisinsk kjent som parestesi, er beskrevet av utseendet til en prikkende følelse, nummenhet og en kløende følelse. Denne tilstanden påvirker vanligvis føttene, men kan også oppstå i hendene.

Selv om det kan oppstå når som helst, oppstår vanligvis prikking, både i høyre og venstre hånd, på grunn av en forstyrrelse i nervene. Dette kan skje på grunn av visse vaner. La oss diskutere noen daglige vaner som viser seg å være triggere for kriblende hender nedenfor.

1. Sov med hendene på hodet

Visste du at sovestilling kan forårsake kribling i hender? Ja, prikking vil mest sannsynlig oppstå hvis du sover på magen. Det kan også være når du sover på ryggen med hendene bak hodet.

De to sovestillingene er faktisk komfortable for noen mennesker. Men som et resultat får nervene rundt hånden en stor belastning og trykk. Nerveytelsen vil bli forstyrret og forårsake en følelse av nålestikking og nummenhet.

Heldigvis varer ikke prikkingen og til og med nummenhet på grunn av denne dårlige sovestillingen lenge. For å komme seg raskere, forbedre sovestillingen umiddelbart og frigjøre hendene fra enhver belastning eller press.

2. Repeterende bevegelse

Ifølge American Surgery Society of the Hand er karpaltunnelsyndrom (CTS) en helseforstyrrelse som er den vanligste årsaken til kriblende hender. Denne tilstanden er forårsaket av problemer med medianusnerven i hånden, noe som gjør den følsom for trykk.

Vel, personer med denne tilstanden er tilbøyelige til å oppleve prikking og smerte rundt tommelen til håndleddet. Å skrive, skrive, klippe, løfte ting, kjøre motorsykkel eller andre bevegelser som gjentas av hendene i lang tid kan utløse prikking i hendene.

For å lindre symptomene på karpaltunnelsyndrom, anbefales det å ta medisiner som inneholder ibuprofen og vitaminene B1, B6 og B12 for å opprettholde sunne nerver og muskler. Ikke glem, konsulter en lege før du bestemmer deg for å bruke stoffet.

3. For mye alkohol og røyking

Overdreven drikking er assosiert med mange helseproblemer, som leversykdom og kreft. Ikke bare det, hvis den er ledsaget av røyking, kan denne vanen også være årsaken til prikking i hendene.

Alkohol inntatt i store mengder kan forstyrre de autonome nervene som regulerer kroppsfunksjoner. Mens røyking kan forstyrre sirkulasjonen av oksygenrikt blod til bein og vev. Denne kombinerte effekten forårsaker ikke bare en prikkende følelse, men også smerte i kroppen.

Hvis hendene fortsatt kribler eller opplever andre 3K-symptomer, ta en smerte- og prikkingstillende som inneholder ibuprofen, vitamin B1, vitamin B6 og vitamin B12. Legemiddelinnholdet og nevrotrope vitaminer kan bidra til å opprettholde helsen til nervene og musklene dine.

Ikke nøl med å oppsøke lege eller psykolog dersom du har problemer med å redusere alkohol og slutte å røyke.

4. Mangel på ernæringsmessig matinntak

Selv om det er sjeldent, kan mangel på inntak av visse vitaminer og mineraler også være årsaken til kriblende hender. En tilstand som forårsaker prikkende symptomer i kroppen er vitamin B12-mangel.

Vitamin B12 er nødvendig av kroppen for å opprettholde sunne nerver, produksjon av røde blodlegemer og DNA. Vanligvis forekommer denne tilstanden hos eldre, personer med usunne matvaner, personer som følger et strengt vegansk kosthold eller har spiseforstyrrelser.

For å unngå denne tilstanden, vær oppmerksom på næringsinntaket av mat som konsumeres hver dag. Øk inntaket av fisk, egg, rødt kjøtt og meieriprodukter. Ikke glem å balansere forbruket av grønnsaker og frukt. Gi også et smertestillende middel som inneholder nevrotrope vitaminer i tilfelle 3K-symptomer oppstår.

Legemidler for å behandle prikking i hendene

I utgangspunktet kan prikking i hendene avta hvis du klarer å håndtere årsaken. Men generelt er det flere medisiner du kan bruke for å behandle prikking i hendene. Blant dem:

1. Smertestillende

Hvis du føler prikking eller smerter i håndområdet, men det fortsatt er mildt, prøv å overvinne det med smertestillende midler som du kan kjøpe reseptfritt på nærmeste apotek. For eksempel ibuprofen eller aspirin.

Men hvis prikkingen i hendene er ubehagelig og ikke blir bedre, kan du ta smertestillende med resept fra lege. Likevel vil vanligvis legen gi en resept ikke bare for å behandle prikkingen, men også årsaken til de prikkende hendene.

For effektiviteten av å bruke stoffet, prøv å ta dette stoffet i løpet av dagen i stedet for å måtte vente om natten når disse prikkende symptomene gjentar seg.

2. Salve

En studie publisert i tidsskriftet Rehabilitation research and practice sier at aktuelle medisiner som inneholder mentol også kan lindre smerter på grunn av karpaltunnelsyndrom. I tillegg kan capsaicinkrem påføres huden på hendene som opplever prikking for å lindre smerten.

3. Antidepressiva

Det finnes flere typer antidepressiva som kan hjelpe deg med å kontrollere smertene dine. Dessuten forårsaker smerte som allerede er klassifisert som alvorlig ofte depresjon, og denne tilstanden kan øke følsomheten din for smerte.

Derfor kan antidepressiva brukes slik at smertene på grunn av prikking og diverse andre nerveproblemer blir mer kontrollert.