Kan du bruke olivenolje som smøremiddel for sex?

Bruken av smøremidler kan virkelig hjelpe sexøkten til å bli mer behagelig og jevn. Men både menn og kvinner bør ikke vilkårlig velge smøremidler for sex. Så hva med olivenolje eller oliven olje som sies å være et naturlig smøremiddel? Er det sunt og trygt for intime organer? Ta en titt på følgende forklaring.

Olivenolje kan være et smøremiddel for sex eller ikke?

Olivenolje har mange fordeler. Fra å bli konsumert som mat, hud- og hårpleie, til som glidemiddel.

Å bruke ekte og naturlig olivenolje er ganske trygt å bruke, så lenge du ikke er allergisk mot oliven. Fordelene med å bruke olivenolje som smøremiddel for sex inkluderer:

  • Olivenolje har en tendens til å være mer glatt og vennlig mot huden enn produkter som inneholder en rekke kjemikalier.
  • Olivenolje har fuktighetsgivende egenskaper, så det kan hjelpe mot vaginal tørrhet.
  • Noen olivenoljeprodukter er beregnet på matlaging eller mat (ikke for huden), så de kan også brukes som smøremidler for oralsex.

Men husk at bruk av ethvert produkt, inkludert olivenolje, på det feminine området kan forårsake bivirkninger. De vanligste bivirkningene er soppinfeksjoner og bakterielle infeksjoner i skjeden.

Dette kan skje fordi bruk av olivenolje som smøremiddel for sex kan forstyrre balansen mellom bakteriekolonier i skjeden. Skjeden har allerede et spesielt system for å holde nivåene av gode bakterier mer og sterkere enn dårlige bakterier og sopp som forårsaker infeksjon.

Derfor anbefales ikke olivenolje for bruk som daglig smøremiddel. Spesielt for kvinner som er utsatt for vaginale infeksjoner eller du ofte opplever symptomer som vaginal kløe, vaginal utflod som er uvanlig eller stinkende, og smerter under sex.

Du kan bruke olivenolje som sex-smøremiddel, men ikke for ofte. En gang i blant, for eksempel i en nødssituasjon, er det fortsatt relativt trygt for en sunn partner.

Tips for sikker bruk av smøremidler til sex

Under visse forhold er det nødvendig med smøremidler for sex. Vel, trikset for å bruke det sikreste smøremidlet er å sørge for at produktet du velger er offisielt registrert hos Food and Drug Supervisory Agency (POM). Så vær oppmerksom på om det er en beskrivelse og BPOM-registreringsnummer på emballasjen.

Kvinner bør heller ikke påføre noe smøremiddel før det kommer inn i skjedeåpningen (fødselskanalen), kun på utsiden, nemlig leppene i skjeden.

Hvis du alltid føler at du må bruke glidemiddel for sex, snakk om det ærlig og åpent med partneren din først. Dette kan være fordi du faktisk ikke er stimulert nok til å penetrere (penis går inn i skjeden). Årsaken er at kvinner vil produsere naturlige smørevæsker automatisk hvis kroppen får tilstrekkelig seksuell stimulering.

En annen mulighet er at du har tørr skjede. Tørr skjede kan skyldes flere ting. For eksempel hormonelle endringer, menopausale symptomer og bivirkninger av visse medisiner. Hvis du mistenker at du er tørr i skjeden, kontakt legen din.