5 fordeler med kanel (kanel) i helsesektoren: bruk, bivirkninger, interaksjoner |

Fordelene med kanel som krydder til matlaging har lenge vært kjent. Kanel er et krydder utvunnet fra barken til slekten .tree Kanel som inngår i Indonesias største eksportvare.

Imidlertid brukes det ikke bare som en blanding av mat og drikke, dette krydderet brukes også i farmasøytisk og kosmetisk industri fordi det er bevist å ha ulike helsemessige fordeler. En kanelart som har en viktig rolle i helsen er kanel hjemmehørende i Indonesia, nemlig Cinnamomum burmannii , som også antas å være nyttig for å forhindre kvalme, redusere muskelspasmer, drive ut gass og forhindre infeksjon.

I en verden av menneskers helse har kanel forskjellige ganske store roller, inkludert som en antioksidant og antimikrobiell når den arbeider direkte med oksidanter eller mikrober, i tillegg til å fungere som anti-inflammatorisk, anticancer og antidiabetisk indirekte gjennom reseptor-medierte mekanismer. Kanelens rolle i helsen støttes av de aktive ingrediensene som finnes i de essensielle oljene i treet, inkludert: kanelaldehyd , kanelacetat, og cinnamyl alkohol .

Kanel fordeler for helsen

1. Anti blodpropp

Innholdet av aktive ingredienser i kanel, kanelaldehyd , har blitt studert for å ha en effekt på blodplater, nemlig den delen av blodet som har en rolle i prosessen med blodpropp på skadetidspunktet. Men under visse forhold har blodplater også en tendens til å koagulere blod under normale omstendigheter. I tillegg til å hemme blodstrømmen, vil blodpropp i blodsirkulasjonen av blodplater påvirke prosessen med å transportere oksygen og næringsstoffer til alle kroppens celler og øke blodtrykket.

cinnaldehyd Kanel kan bidra til å forhindre blodpropp når de ikke er ønsket ved å hemme frigjøringen av arakidonfettsyrer fra blodplater og redusere dannelsen av molekyler. tromboksan A2 fra blodplater . Dette har også blitt bevist gjennom forskning av et team fra Chiba University, Japan.

2. Øk følsomheten for hormonet insulin

Innholdet av krom og polyfenoler i kanel har vist seg å øke følsomheten for hormonet insulin, tatt i betraktning at disse forbindelsene har effekter som ligner insulinsignalering og glukosekontroll. Den økte følsomheten for insulin i en persons kropp, jo mindre mengde insulin trenger personen for å stabilisere blodsukkeret. Med økt følsomhet for hormonet insulin kan risikoen for høyt blodtrykk, type to diabetes og kolesterol minimeres.

3. Rolle i nevrodegenerative sykdommer

Nevrodegenerativ eller nervecelledød er en utløser for ulike nevrologiske sykdommer, som Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom og lignende. Disse nevrodegenerative sykdommene er assosiert med skade på nerveceller og påvirker bevegelseskontroll, sensorisk informasjonsbehandling og minneinnhenting.

Fordelene med kanel har lenge vært antatt i behandlingen av nevrodegenerative sykdommer, hvorav en er Alzheimers sykdom. Sammensatt kanelaldehyd og epicatechin som finnes i kanel er i stand til å forhindre akkumulering av tau-protein (τ) i hjernen. Disse forbindelsene har vist seg å forhindre at koagulering oppstår og kan forhindre Alzheimers sykdom.

4. Antioksidant

Blant de eksisterende krydderne har kanel vist seg å ha høy antioksidantaktivitet. Kanel inneholder antioksidanter, en av disse er polyfenoler ( hydroksykanelsyrer ), som kan beskytte kroppen mot oksidativ skade forårsaket av frie radikaler. Polyfenoler i kanel kan også være nyttige for å opprettholde og vedlikeholde andre menneskers helse, inkludert å beskytte huden mot UV-stråling, redusere aldringstegn, redusere betennelse, opprettholde hjernehelsen og beskytte mot demens, vedlikeholde hjerte- og blodkarsystemet og hemme betennelse. svulst og kreftcellevekst.

Antioksidanter fra matvarer er en av tingene som trengs av mennesker i dag, spesielt de som må håndtere forurensning i storbyer, for å opprettholde helsen, og inntak av kanel med måte er en løsning på dette problemet.

5. Antimikrobiell

Kanel har evnen til å stoppe veksten av bakterier og sopp Candida . Candida er en infeksjonsfremkallende mikroorganisme som finnes i munn, tarm og vagina, som forårsaker sykdommer i hud og slimhinner. Infeksjon Candida på innsiden av kroppen kan reduseres eller til og med stoppes ved å innta kanel. Denne rollen støttes av innhold kanelaldehyd inneholdt i kanel olje.

Bortsett fra å behandle infeksjoner forårsaket av sopp Candida En annen fordel med kanel er at den kan behandle Irritable Bowel Syndrome (IBS) forårsaket av bakteriell gastroenteritt.