Håndvask er viktig for helsen, her er 4 grunner

Håndvask er en enkel måte å hindre spredning av sykdom. Uten at du er klar over det, er hendene dine ofte et mellomledd for at ulike bakterier kommer inn i kroppen. Dessverre er det fortsatt mange som ikke kjenner til fordelene med å vaske hendene med rennende vann og såpe.

Denne artikkelen vil forklare hva som er de positive effektene av håndvask på livet ditt direkte, slik at du ikke lenger glemmer denne viktige vanen.

Hva er fordelene med å vaske hender?

Ikke alle er klar over at vanen med å vaske hendene riktig og riktig gir mange fordeler for hverdagen.

Flere studier viser at bevisstheten rundt håndvask fortsatt er relativt lav.

En studie fra Minnesota Department of Health undersøkte hvor mange som vasker hendene etter å ha brukt et offentlig toalett.

Resultatet er at 64-75 prosent av kvinnene vasker hendene, mens 30-50 prosent av mennene gjør det.

Faktisk er hendene den perfekte verten for bakterier og virus som kan forårsake infeksjonssykdommer.

Derfor er det å vaske hendene regelmessig en av de viktigste faktorene for å opprettholde personlig hygiene og beskytte kroppens helse.

Fortsatt usikker? Her er fordelene du kan få ved å vaske hendene nøye:

1. Forhindre ulike sykdommer

Prosessen med å overføre bakterier kan foregå raskt, enten fra person til person eller faktisk fra gjenstander som har blitt forurenset.

Hvis de har kommet inn i kroppen, er det en mulighet for at de vil forstyrre immunsystemet eller immunsystemet.

Dette vil vanligvis gjøre deg syk som svar på en infeksjon i kroppen av bakterier, bakterier eller virus.

Vanen med å vaske hendene riktig og riktig vil gi fordeler i form av å forhindre smitteoverføring effektivt.

Imidlertid brukes hender ofte til å berøre andre kroppsdeler. Du vil berøre kinnene, munnen, nesen eller øynene uten å merke det. Hvis hendene dine er skitne, kan bakterier spre seg veldig raskt.

Hvis du bruker riktig håndvaskteknikk, kan du rense bakterier og forhindre at de sprer seg videre.

Noen sykdommer du kan forebygge ved å vaske hendene nøye er:

  • Fordøyelsessykdommer (diaré, matforgiftning og hepatitt A)
  • Luftveisproblemer (lungebetennelse og influensa)
  • Andre infeksjoner (urinveisinfeksjoner, meningitt og MRSA)

2. Dreper bakterier og andre skadelige mikroorganismer

En annen fordel med å ta i bruk vanen med håndvask er at det dreper usynlige mikroorganismer på hendene dine.

Naturen til bakterier, bakterier og virus er mikroskopisk. Det betyr at du ikke kan se disse mikroorganismene med det blotte øye.

Trenger et eget verktøy for å være sikker. Selv om de ikke fanger øyet, betyr det ikke at de ikke eksisterer på overflaten av hendene og gjenstandene rundt deg.

I stedet spres disse mikroorganismene overalt, inkludert i gjenstandene nærmest deg som mest sannsynlig er forurenset. Dette inkluderer mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, skrivebord, sko eller til og med vesker.

Bakterier og andre mikroorganismer finnes også i de ulike aktivitetene du gjør. Enten det er ved å nyse, hoste eller være i kontakt med dyr.

Av denne grunn er det viktig at du alltid vasker hendene etter aktiviteter, for bakterier spres overalt selv om du ikke ser dem.

3. Bryte kjeden av sykdomsspredning under en pandemi

I kritiske og uventede tider som fremveksten av en pandemi av en sykdom, kan vanen med å vaske hender være noe som redder mange mennesker.

Å vaske hendene forhindrer deg ikke bare i å overføre sykdom, men gir også fordeler i form av beskyttelse for menneskene rundt deg.

I tillegg er nøkkelen til suksessen til et samfunn med å møte en pandemi når menneskene i det er forent i å opprettholde renslighet, inkludert å implementere vanen med å vaske hender.

Handlinger utført av én person vil ha en betydelig effekt på en sosial gruppe. Du kan gjøre store endringer ved å starte med deg selv.

Pass derfor på at du aldri hopper over vanen med å vaske hendene, og minn alltid menneskene rundt deg på å begynne med denne vanen.

4. Spar utgiftene dine

Sykdommer som overføres fra urene hender har varierende alvorlighetsgrad, alt fra mild til alvorlig.

Hvor mye bruker du når du besøker sykehuset for behandling? Definitivt ikke billig.

Jo mer alvorlig sykdom du lider av, jo større kostnad må du selvfølgelig bruke for å kurere sykdommen.

Vel, ved å leve en ren og sunn livsstil som å vaske hendene flittig, vil du garantert tjene på det i form av å spare utgifter fordi du går sjeldnere til sykehuset.

Sammenlignet med å bruke ekstra når du er syk, krever det å vaske hendene bare "kapital" i form av bevissthet, såpe og vann.

Prøv å prøve disiplinen å vaske hendene for å holde deg frisk. Dette er den enkleste og billigste måten å forhindre at du blir syk.

5. Forhindre antibiotikaresistens

Visste du at det å gi antibiotika i ulike helseinstitusjoner har nådd for mange?

De fleste sykdommer forbundet med infeksjoner som diaré og influensa kan faktisk kureres uten antibiotika.

Dessverre, ifølge CDCs nettsted, er mange antibiotika foreskrevet for sykdommer eller helsemessige forhold som egentlig ikke trenger dem.

Overdreven bruk av antibiotika har risiko for å øke antibiotikaresistens. Dette fører til at antibiotika ikke lenger fungerer optimalt for å drepe bakterier.

Ved å forhindre spredning av sykdommer som krever antibiotika, kan du bidra til å redusere risikoen for antibiotikaresistens i ditt område. Dette kan startes ved å implementere vanen med å vaske hender.

Når må vi vaske hendene?

Nå som du vet hva formålet med og fordelene med håndvask er, lurer du kanskje på når det er riktig tidspunkt å adoptere denne vanen.

Her er de anbefalte øyeblikkene for å vaske hendene umiddelbart:

  • Før måltidet
  • Før du lager mat
  • Etter håndtering av rått kjøtt
  • Før og etter berøring av en syk person
  • Etter bruk av toalettet eller badet
  • Etter å ha hostet eller nyset eller pusset nesen
  • Etter bleieskift eller bind
  • Før og etter behandling av sår
  • Etter rengjøring eller uttak av søppel
  • Etter berøring av dyr eller dyreavfall

Ved å forstå hva formålet med og fordelene med håndvask er, vil du få en høyere bevissthet om viktigheten av å praktisere denne vanen.

Pass på at du alltid vasker hendene med såpe og rennende vann. Hvis det er vanskelig å finne vann og såpe, kan du bruke hånddesinfeksjonsmiddel som en erstatning.

Det bør imidlertid bemerkes at hånddesinfeksjonsmiddel ikke førstevalget innen håndrengjøring. Den mest effektive måten å bli kvitt bakterier på er å vaske hendene med såpe og vann.