Naturlige avføringsmidler for å overvinne vanskelige KAPITTEL |

Forstoppelse (obstipasjon) er en tilstand når du har problemer med avføring. Selv om det ikke er en alvorlig sykdom, gjør symptomene på forstoppelse deg absolutt ukomfortabel. Sjekk ut en rekke naturlige avføringsmidler nedenfor for å hjelpe deg med å behandle forstoppelsestilstanden din.

Naturlige avføringsmidler for å behandle forstoppelse

Det er mange ting som forårsaker forstoppelse og det utløses vanligvis av mangel på fiberforbruk og mangel på trening. Ved å vite årsaken til forstoppelse, kan du dra nytte av naturlige forstoppelsesmidler i henhold til tilstanden din.

Naturlige forstoppelsesmedisiner er mye brukt i stedet for avføringsmidler i apotek fordi de kan gi bivirkninger hos noen mennesker. I tillegg er mange bekymret for avhengighet av disse stoffene dersom forstoppelsen gjentar seg.

Det er derfor, inntak av visse matvarer, drikker og krydder kan være en måte å starte avføring naturlig på. Her er noen naturlige avføringsmidler som du kan bruke til å behandle forstoppelsesproblemer.

Årsakene til forstoppelse er svært forskjellige, som generelt utløses av mindre inntak av fibermat og sjelden trening. Fra årsaken til denne forstoppelsen kan du bestemme behandlingen som fører deg til naturlige avføringsmidler.

1. Vann

En av årsakene til forstoppelse er mangel på kroppsvæsker for å myke opp avføringen slik at avføringen blir jevn. Det er derfor drikkevann er det kraftigste naturlige avføringsmiddelet.

Du skjønner, bevegelsen av avføring under forstoppelse vil bevege seg saktere når den passerer gjennom tarmene. Dette fører til at tarmene absorberer mer væske fra avføringen. Som et resultat blir avføringen tettere og tørrere.

For at avføringen ikke skal være hard, trenger du mer væske og en av de beste kildene er vann. På den måten vil avføringen bli mykere og lettere å passere gjennom tarmene, og stimulere til raskere avføring.

2. Engelsk salt (epsom)

I tillegg til å være kjent som matsmak, brukes visse typer salt som engelsk salt eller Epsom også ofte som naturlige avføringsmidler. Hvordan kan det være?

Forskning fra tidsskriftet Terapeutiske fremskritt i gastroenterologi rapporterte at innholdet av magnesiumsulfat i engelsk salt har en sterk avføringseffekt.

Disse stoffene bidrar til å stimulere frigjøringen av fordøyelseshormoner og trekke mer væske inn i tarmen. Væsken kan bidra til å strekke tarmene og myke opp avføringen, slik at du slipper vanskelige avføringer.

Ikke glem å sørge for at saltet er trygt å drikke, ikke engelsk salt som brukes til bading eller plantegjødsel. Så du må være nøye med emballasjen.

Anbefalinger for en rekke effektive matvarer for å forenkle KAPITTEL

3. Frukt

Ikke bare vann, andre naturlige avføringsmidler som kan brukes er frukt. Noen frukter som kan behandle forstoppelse som bananer, epler og pærer inneholder vann som kan øke kroppens væskeinntak.

Bananer er høye i fiber og kalium, så de kan bidra til å myke opp avføringen og jevne ut fordøyelseskanalen. Bananer inneholder også probiotiske bakterier kalt fruktooligosakkarider (FOS) som kan bidra til å lindre symptomer på forstoppelse.

Mens epler inneholder pektin og fiber som kan stimulere mageorganene og drive ut avføring. I tarmen vil pektin raskt bli spist av tarmbakterier og blandet med avføring, slik at teksturen blir mykere. Pektin kan også øke hastigheten på avføringen.

Hvis ikke epler eller bananer, kan du velge pærer som et annet urtemiddel mot forstoppelse. Årsaken er at denne frukten er rik på fiber, næringsstoffer og vann som er bra for fordøyelsessystemet.

4. Castorolje (lakserolje)

For de av dere som aldri har hørt om lakserolje (hjul oljer). Denne oljen er en vegetabilsk olje som kommer fra ricinustreet. Fargen på lakserolje er vanligvis gul og er allment tilgjengelig i supermarkeder og nærliggende apotek.

Bortsett fra å bli brukt som ingrediens i såpe, plast, kan lakserolje også brukes som et naturlig avføringsmiddel. Denne oljen fungerer som et avføringsmiddel, i stand til å stimulere fordøyelsesorganene og gjøre avføring lettere å passere.

Hvis du ønsker å behandle forstoppelse med lakserolje, er det bare å drikke den. Når oljen er i magen, vil oljen presse avføringen ut.

Måten det fungerer på er nesten likt stimulerende avføringsmidler, nemlig økende avføring. Bruken er nesten den samme, som brukes når forstoppelse ikke kan overvinnes med andre avføringsmidler.

Dette er fordi stimulerende avføringsmidler som lakserolje kan føre til at tarmene mister kontrollen over sine egne bevegelser.

Castorolje kan kategoriseres som et trygt urtemiddel for vanskelige avføringer. Gravide kvinner som opplever forstoppelse og personer som opplever blindtarmbetennelse og oppkast anbefales imidlertid ikke å bruke lakserolje.

5. Urtete

Urtete er en av de naturlige rettsmidler mot forstoppelse, og antas å ha minimale bivirkninger. Visse typer urtete anses til og med å være nyttige for å slappe av tarmmusklene slik at avføringsbevegelsen blir jevnere.

senna te

Senna-te er te som kommer fra tørkede sennablader kalt latin Senna Alexandrina. Denne planten inneholder en glykosidforbindelse som sies å ha en naturlig avføringseffekt som kan hjelpe til med å slappe av musklene i fordøyelsessystemet.

Dette kan gjøre det lettere for avføring å bevege seg langs tarmene til de passerer gjennom anus. Smaken er ganske bitter, så senna-te må tilsettes honning som søtningsmiddel slik at den smaker mer vennlig.

Svart og grønn te

Ikke bare senna-te, du kan også bruke svart te og grønn te som et naturlig avføringsmiddel. Årsaken er at begge inneholder koffein som har en avføringseffekt for å stimulere avføring og starte avføring.

Denne avføringseffekten er vanligvis mer uttalt når den tas om morgenen på tom mage. Imidlertid bør de av dere som er følsomme for koffein se etter andre tealternativer, inkludert:

  • peppermynte,
  • løvetann, dan
  • kamille.

Selv om det er ganske trygt, inkluderer urtete naturlige avføringsmidler som bare kan brukes på kort sikt. Å drikke urtete regelmessig fryktes å utløse risikoen for leverskade og er ikke bra for gravide.

6. Eterisk olje

Eteriske oljer er kjent for å ha en myriade av egenskaper som er bra for helsen, inkludert fordøyelsessystemet. Likevel er det bare noen få typer eteriske oljer som kan brukes som naturlige forstoppelsesmidler.

Ingefærolje

Olje fra krydderet ingefær er vanligvis mye brukt for å forbedre funksjonen til fordøyelsessystemet og redusere kvalme. Faktisk kan denne ene oljen også hjelpe til med å behandle forstoppelse.

Dette kan skyldes at ingefærolje kan stimulere fordøyelsessystemet ved å øke bevegelsen i mage og tarm.

Du kan dryppe tre til fem dråper ingefærolje med kokosnøtt- eller druefrøolje. Påfør deretter oljeblandingen på magen og masser forsiktig.

Sitronolje

Antioksidantinnholdet i oljen fra sitroner kan brukes som et urtemiddel mot forstoppelse. Årsaken er at antioksidanter kan hjelpe fordøyelsessystemet til å fungere og redusere betennelser.

På den måten vil fordøyelsessystemet bli mye bedre og kan lindre symptomene på forstoppelse.

Akkurat som andre oljer, kan du bruke denne oljen ved å fortynne den og deretter massere den inn i huden og inhalere den gjennom en diffusor. Unngå direkte sollys når du påfører sitronolje.

Kamilleolje

Foruten å være kjent som en te som kan roe sinnet, kan kamille også bearbeides til olje som kan bidra til å overvinne forstoppelse. Generelt kan kamilleolje øke avføringen, noe som kan presse avføring ut og lindre luft i magen.

Du kan blande kamilleolje med lavendelolje for å slappe av musklene i mageområdet.

Hvordan du bruker den er den samme, fortynn kamilleolje med kokosolje og påfør den deretter på magen. Masser mageområdet med klokken og gjenta tre ganger om dagen.

6 typer essensielle oljer for å behandle fordøyelsesproblemer

7. Kaffe

For noen mennesker kan kaffedrikking utløse halsbrann fordi det aktiverer tarmmuskelbevegelser. Halsbrann er det som kan være et signal for deg om å starte avføring.

Kaffe inneholder også en liten mengde fiber som kan bidra til å balansere tarmbakterier. På den annen side har kaffe en vanndrivende effekt som gjør at du tisser oftere. Sørg for å drikke nok vann når du drikker kaffe.

8. Psyllium-tilskudd

Psyllium er et avføringsmiddel som inneholder naturlig fiber. Psyllium kan hjelpe deg med å få hyppigere avføring. Dette tillegget brukes også ofte til å behandle kronisk forstoppelse og kan kombineres med andre avføringsmidler.

For å bruke psyllium, løs opp pulverisert psyllium i et 250 ml glass væske (kan være vann eller usøtet fruktjuice). Ta det rett etter at det er blandet, mens psylliumkapsler bør svelges hele med et glass vann.

Husk at du fortsatt må spise mat som er bra for fordøyelsen, drikke nok vann og trene lett. Bortsett fra å fremskynde helbredelsen, bidrar det også til å forhindre at forstoppelse kommer tilbake.

Det er en god idé å konsultere en lege først før du prøver de naturlige avføringsmidlene nevnt ovenfor. Dette er fordi hver persons kropp kan utløse forskjellige reaksjoner avhengig av deres helsetilstand.

Hvis du har flere spørsmål, diskuter med legen din for å finne den riktige løsningen.