Pass deg for utbrenthetssyndrom, når du er trøtt og stresset på grunn av jobb

Arbeid kan faktisk være veldig slitsomt og tappe all tid og energi. Som et resultat er stress uunngåelig. Ikke bare vanlig stress, press på grunn av arbeid kan faktisk bringe helseproblemer kalt utbrenthetssyndrom. Så hva er det utbrenthetssyndrom?

Bli kjent med utbrenthetssyndrom

Utbrenthetssyndrom er en av de stressende forholdene knyttet til arbeid. Det er derfor denne ene helsetilstanden også er kjent som yrkesutbrenthet eller jobb utbrenthet.

Denne tilstanden er preget av fysisk og følelsesmessig utmattelse, på grunn av at forventningene og virkeligheten til ansatte i deres stillinger ikke fungerer som forestilt.

Langvarig stress på grunn av arbeidsproblemer kan også oppstå når du føler deg overveldet med bestillinger fra overordnede som stadig kommer, men du ikke kan oppfylle dem.

Når denne tilstanden fortsetter å oppstå og er ukontrollert, begynner du vanligvis å miste interessen for arbeid og finner ikke lenger motivasjonen til å fortsette å gjøre det. Arbeidsproduktiviteten sank etter hvert.

Rapportering fra Mayo Clinic-nettstedet nevner flere eksperter at andre psykologiske tilstander, som depresjon, ligger bak forekomsten av stress på grunn av dette arbeidet. Noen studier nevner imidlertid også de som viser tegn på stress utbrenthetssyndrom innrømme at deres arbeid ikke er årsaken.

Dette arbeidsstresssyndromet gjør at du føler deg tappet for energi, ingen kan hjelpe arbeidet ditt, håpløst, kynisk og irritabel. Du føler at du ikke lenger kan gjøre noe på jobben.

Hvis denne tilstanden fortsetter, kan ditt personlige liv også bli forstyrret. I tillegg kan langvarig stress også gjøre deg sårbar for fysiske sykdommer, som forkjølelse og influensa.

Årsaker til jobbutbrenthet

Utbrenthetssyndrom Dette kan oppstå på grunn av følgende mulige årsaker, nemlig:

  • Ikke å kunne kontrollere hva som skjer og påvirker arbeidet ditt.
  • Uklar visjon om arbeidet.
  • Dårlig dynamikk på arbeidsplassen, som mobbing på kontoret.
  • Den typen arbeid som er monotont eller til og med for dynamisk, kan få deg til å oppleve jobb utbrenthet.
  • Ingen sosial støtte, siden arbeidet ditt kan isolere deg for mye fra andre mennesker eller privatliv.
  • Arbeidslivet er ubalansert, slik at du ikke har tid til noe annet enn jobb.

Tegn og symptomer på utbrenthetssyndrom

Alle kan ha følt seg hjelpeløse, arbeidet var for stablet, eller ikke verdsatt på jobben, noe som gjorde at du var veldig lat til å komme deg ut av sengen og gå til kontoret. Mens dette skjer, har du kanskje allerede opplevd utbrenthetssyndrom.

Imidlertid tegn og symptomer utbrenthetssyndrom som egentlig ikke skjedde over natten. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis gradvis. Du føler kanskje ikke visse symptomer med det første, men blir så verre over tid.

Generelt er det tre hovedgrupper av egenskaper, tegn og symptomer jobb utbrenthet. Her er forklaringen:

Symptomer på utbrenthet som påvirker fysisk tilstand

Hovedkarakteristikken for en persons fysiske tilstand som opplever jobbutbrenthet er tretthet. En person føler seg ofte svak og sliten, går tom for energi og føler seg fast når han håndterer arbeidsproblemer. I tillegg kommer andre fysiske symptomer som også ofte dukker opp, nemlig:

  • Syk ofte.
  • Hodepine og muskelsmerter.
  • Nedsatt appetitt.
  • Søvnforstyrrelser.
  • Magesmerter eller fordøyelsesproblemer.

Symptomer på utbrenthet som påvirker følelsesmessig tilstand

Kjennetegnet på denne gruppen av symptomer, nemlig å isolere seg fra aktiviteter på jobb. Folk som opplever brenne ut føler vanligvis at arbeidet er så mye at det er stressende og frustrerende.

Som et resultat blir han likegyldig til miljøet og medarbeiderne. På den annen side føler han vanligvis også at han er lei av arbeidet sitt. Ikke bare det, her er andre emosjonelle symptomer som ofte dukker opp:

  • Føler deg som en fiasko og tviler på deg selv.
  • Føler at ingen hjelper og sitter fast i jobben.
  • Tap av motivasjon.
  • Mer kynisk og negativ.
  • Føler seg misfornøyd med jobben.

Symptomer på utbrenthet som påvirker vaner

De følelsesmessige og fysiske symptomene du føler kan påvirke vanene dine på jobben. Du kan bli utsetter eller ikke engang fullføre den tildelte oppgaven. Denne tilstanden gjør deg uproduktiv og ytelsen reduseres. Andre tilknyttede symptomer inkluderer:

  • Overspising, bruk av narkotika og alkohol.
  • Uttrykk din frustrasjon på andre mennesker.
  • Kom sent på jobb og dra tidlig.
  • Vansker med å konsentrere seg og være desorientert på jobb.

Hvordan håndtere utbrenthetssyndrom

Du kan føle at ingen er der for å hjelpe deg når du opplever utbrenthetssyndrom. Imidlertid er det faktisk flere måter du kan gjøre for å overvinne utbrenthet, inkludert:

  • Se gjennom valgene dine. Kommuniser hvordan du føler med sjefen din. Du kan kanskje jobbe med ham for å dele oppfatningen av arbeidet du gjør.
  • Snakk med andre mennesker. Ikke bare kolleger, de nærmeste kan også hjelpe deg med å lindre stresset du føler. Del problemene dine med dem, så vil forholdet ditt til dem bli enda sterkere.
  • Begrens deg fra negative mennesker. Folk som alltid tenker negativt uten å presentere en løsning kan få deg dårligere. For det, så mye som mulig begrense kontakten med dem.
  • Slappe av. Noen avslappende aktiviteter kan hjelpe deg med å lindre stress, for eksempel yoga, meditasjon eller taichi.
  • Trene regelmessig. Å trene regelmessig kan hjelpe deg med å redusere stress, det kan til og med distrahere deg.
  • Få nok søvn. Nok søvn gjør kroppen i bedre form og helsen opprettholdes.

Utbrenthetssyndrom er forskjellig fra stress eller depresjon

Stress og brenne ut er to forskjellige ting. Faktisk, som skrevet i en artikkel med tittelen Depresjon: Hva er utbrenthet?, skilte forskerne mellom utbrenthetssyndrom og depresjon.

Brenne ut er et resultat av langvarig stress. Dette er ikke det samme som for mye stress (depresjon).

Stress generelt er et resultat av mye press som krever deg både mentalt og fysisk. Imidlertid kan de som opplever stress fortsatt forestille seg at hvis alt ordner seg for ham, så vil han ha det bra.

Denne tilstanden er forskjellig fra brenne ut. Hos pasienter med burin syndrom, så det som kjennes er å føle "ikke nok". I tillegg kan du føle deg følelsesmessig utslitt, føle deg tom, og som om det du gjør er meningsløst.

De som opplever dette syndromet er vanligvis ikke i stand til å se at det fortsatt er en positiv side som kan oppstå i arbeidet deres. Hvis stress får deg til å føle at du er "druknet" fra ansvar, får dette psykologiske problemet deg til å føle at alt du gjør er forgjeves.

En annen egenskap som skiller mellom brenne ut med depresjon er der problemet kommer fra.

Vanligvis er dette syndromet alltid arbeidsrelatert, mens depresjon ikke er det. Årsakene til depresjon kommer vanligvis ikke bare fra jobb, men også familie, romantiske forhold eller andre personlige ting.

Forhindre utbrenthet på grunn av arbeid

Si opp eller å slutte i en jobb du ikke liker og lete etter en ny, morsommere jobb, det er et veldig lukrativt valg, for ikke å lide hele tiden. jobb utbrenthet.

Men i virkeligheten er det ikke så lett å finne en drømmejobb. Hvis det er tilfelle, er det å endre tankesett og synspunkt den mest sannsynlige måten å forhindre at det skjer utbrenthetssyndrom som et resultat av arbeid.

Det er flere måter du kan gjøre for å forhindre arbeidsstress, inkludert:

1. Se etter den positive siden i arbeidet

Uansett hvor irriterende jobben din er, fokuser på det du elsker. For eksempel er denne jobben vanskelig, men du ser gjerne at folk fra andre avdelinger blir hjulpet på grunn av det du gjør. Faktisk kan enkle ting som morsomme kollegaer i dårlig arbeidsmiljø og jobb være en positiv ting.

2. Bli venner med kollegaer

Noen ganger kan venner i arbeidsmiljøet være stressende fordi det daglige arbeidet reduseres. Derfor er det også viktig å bygge nære relasjoner med medarbeidere.

Å bli venn med kolleger vil gjøre det lettere for dere å bygge en prat og spøke med hverandre. Det kan også hjelpe deg med å redusere stress slik at du ikke blir fanget av det utbrenthetssyndrom.

3. Hold balansen i livet

Er jobben allerede sugen? Prøv å gjenoppfinne deg selv fra omgivelsene dine, for eksempel familie og venner. Menneskene nærmest deg må fortsatt sette stor pris på din tilstedeværelse i deres midte. Du kan også finne en hobby eller finne andre aktiviteter som gjør deg glad.

4. Utnytt permisjonen

Hvis det er brenne ut Prøv uunngåelig å ta en kort pause fra rutinearbeidet ditt. Prøv å ta fri for en ferie for å distrahere deg selv et øyeblikk fra travelheten som fengslet deg. Bruk fritiden din til å "lade opp" og friske opp sinnet ditt.