De utallige fordelene med arganolje: Midtøstens skjønnhetshemmeligheter

I Indonesia er bruken av arganolje til skjønnhetsbehandlinger og til og med generell helse kanskje ikke like kjent som olivenolje. Men du vet, for skjønnhetssaker, arganolje inneholder mye mer vitamin E enn olivenolje, vet du! Så, hva er arganolje? Og hva er fordelene med arganolje? Se forklaringen i denne artikkelen.

Hva er arganolje?

Hvem er ikke overrasket over skjønnheten til jenter fra Midtøsten? Ta en titt, huden deres ser fuktig ut selv langt fra inntrykket av tørr og matt. I tillegg er håret skinnende svart og ser mykt ut selv om de bor i et tørt område. Vel, du vet, hvis en av de vakre hemmelighetene til jenter i Midtøsten er at de rutinemessig bruker Argan olje eller arganolje.

Arganolje er en olje som utvinnes fra frøene til argantreet, som kun vokser på det marokkanske fastlandet. Arganolje kalles ofte flytende gull på grunn av dens hudfuktende egenskaper som har vært kjent siden f.Kr.

Denne oljen er rik på vitamin A og vitamin E. I tillegg inneholder arganolje også antioksidanter, omega-6 fettsyrer og linolsyre. Når det påføres huden, bidrar trokoferol fra vitamin E til å øke celleproduksjonen for å fremme sunn hud og hår. Dette er grunnen til at mange kosmetikkfirmaer bruker arganolje som råmateriale for antialdrings-, hårpleie- og hudpleieprodukter av høyeste kvalitet.

De mange fordelene med arganolje

Mens for mye olje vanligvis etterlater en klebrig, vanskelig å absorbere, oljeaktig og pore-tilstoppende rest, men dette er ikke tilfelle med arganolje. Denne magiske oljen absorberes lett og er luktfri. Her er noen av fordelene med arganolje innen skjønnhet:

1. Fuktighetsgivende hud

Dette er hovedfordelen med arganolje, nemlig å fukte huden. Arganolje er en naturlig fuktighetskrem som lett absorberes av huden. Gjør huden vår mer smidig og ikke lett å tørke.

2. Bli kvitt akne

Arganolje har vist seg å redusere talgnivået hos personer med fet hud. Det høye linolsyreinnholdet i arganolje bidrar til å redusere betennelse forårsaket av akne og hjelper samtidig med å helbrede skadede hudceller.

3. Fjerner fine linjer og rynker

Fine linjer og rynker er to ting som er en plage og de fleste kvinner unngår. Men ikke bekymre deg, egenskapene til arganolje er i stand til å opprettholde hudens elastisitet og revitalisere huden ved å øke motstanden mot fuktighet. Så huden din vil bli mer strålende og se yngre ut.

I tillegg er arganolje også i stand til å reparere hudkollagen og elastin. Disse to formlene er ansvarlige for å opprettholde hudens fasthet, redusere fine linjer og til og med synlige rynker, samt reparere skadet hud. Dette gjør huden din mer ungdommelig.

4. Forhindrer hudskader fra solen

Med sin antioksidantformel og svært høye vitamin E-innhold, vil arganolje beskytte huden din mot de skadelige effektene av solen og ulike frie radikaler.

5. Styrk neglene

Er neglene dine sprø? Bare bruk arganolje. Næringsstoffene i arganolje har vist seg å ha fordeler for å styrke sprø negler samtidig som de myker opp neglebåndene. Det kan også redusere rynker på baksiden av hendene.

6. Hårpleie

Arganolje er ikke bare gunstig for huden, den er også flott for hårpleie. Denne oljen kan opprettholde hårets mykhet, gjøre håret mykt og reparere hår fra flisete tupper og flass.

7. Leppepomade

En annen fordel med arganolje er for leppepleie. Ikke bare helbreder den sprukne lepper, men arganolje er også i stand til å holde leppene dine myke, glatte og sunne.